5 napos körutazás Skóciában, a híres skót whiskey nyomában, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, kóstolókkal és lepárlólátogatásokkal, belépőkkel

Ajánlat kód: 35791
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

555.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35791

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fejtsd meg a skót whiskey titkát és ismerkedj Skócia mesés tájaival és történelmi városaival!

Időpontok

  • 2023.10.21 - 2023.10.25.: , 555.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A repülőjegyet illetékkel, mely tartalmaz személyenként 1 db kézipoggyászt és 1 db max. 23 kg-os feladható poggyászt (melynek értéke: kb. 138 000 Ft)
  • A szállást 3-4*-os szállodákban, kétágyas szobákban reggelivel
  • A whisky kóstolókat és lepárló látogatásokat, valamint a program szerinti kulturális belépőket 
  • A helyi közlekedést autóbusszal
  • A magyar nyelvű csoportkísérést

Az ár nem tartalmazza

  • Idegenforgalmi adó: helyszínen fizetendő: kb. 10 GBP/fő
  • Borravalók: kb. 10 GBP/Ffő
  • Útlemondási biztosítás (Covid fedezettel): 2,2%
  • BBP biztosítás:

Felár

  • Egyágyas felár 101.000 Ft / fő

Program

1. nap: Budapest - Edinburgh
Utazás Budapestről a Lufthansa menetrend szerinti járatával, átszállással, majd érkezés Edinburgh-be. Landolás után 4 órás buszos városnézés Skócia fővárosában, majd a szállás elfoglalása (1 éj). Este igény szerint pub túrára indulunk idegenvezetőnk segítségével. (Az esetleges fogyasztás egyénileg fizetendő)

Szállás: Mercure Edinburgh Haymarket 4*

2. nap: Edinburgh - Aviemore 
Reggeli után Edinburgh belvárosának felfedezése, mely 1995 óta az UNESCO Világörökség része. A rendkívüli hangulatú, jellegzetes utcák a késő középkori építkezési jegyeket hordozzák. Megnézzük a Royal Mile-t, a fő utcát, amin nem lehet csak úgy végigrohanni, hisz rengeteg történelmi látnivaló, étterem, kocsma és ajándékbolt található itt. A Royal Mile felső részén található az Edinburgh-i vár, amely 1603-ig, az angol–skót korona egyesítéséig, a skót uralkodói ház központja volt. Itt őrzik a koronaékszereket és az eredeti végzet kövét is. Igény szerint megtekinthetjük a gótikus stílusú Szent Egyed templomot (St. Giles Cathedral), melynek főbb látnivalói a boltíves, díszes mennyezetű Bogáncs-kápolna (Thistle Chapel), valamint az egyik oldalhajóban lévő faragott királyi pad, amin olykor II. Erzsébet királynő is helyet foglal, amikor a székesegyházba látogat. Megcsodáljuk kívülről a „Királyi mérföld” végén található Holyroodhouse királyi palotát, amely II. Erzsébet hivatalos skóciai rezidenciája.

Ezt követően buszra szállunk és észak felé indulunk. Skót utazásunk nem lehet teljes a híres skót whisy-k kóstolása nélkül. a Blair Atholl Lepárlóba indulunk, ahol egy vezetett túra keretében egy 12 éves maláta whisky-t kóstolunk meg. Az itt készülő maláta whisky friss, enyhén tőzeges és igen gazdag fűszeres, gyümölcsös - aromákban, amelyek sokáig kitartanak kóstoláskor.

Este a szállás elfoglalása. (2 éj)

Szállás: Nethybridge Hotel 3*

3. nap: Brodie kastély - Speyside régió 
Skóciában mintegy 2000 kastély található, melyek egyik kihagyhatatlan szereplője, a Brodie kastély, mely a Brodie klán székhelye 1160 óta. A tárlatvezetés során megtudhatjuk, hogy az idők és a politikai helyzet, hogyan változtatta meg a kastély alakját és rendeltetését, továbbá hogy alakult ki több mint 6000 kötetet könyvtára. Parkjában izgalmas szobrok és interaktív alkotások szórakoztató módon tárják fel a Brodie család történetét. 

A látogatást követően rövid fotószünetet tartunk a tengerparton, majd folytatjuk barangolásunkat a híres Speyside régióban, ahol a skóciai lepárlók több, mint a fele található, és ahonnan a világ két legkeresettebb whisky-je is származik: a Glenfiddich és a Glenlivet.

Mi a Glen Moray üzemet látogatjuk meg, ahol 2 fajta whisky-t fogunk kóstolni. A Glen Moray lepárló története 1897-ig nyúlik vissza. A whisky lepárló ezzel egyike Skócia legrégebbi főzdéinek és az évek során számos díjat nyertek. Megállunk a Whisky Room of Gordon and Macphailnél is, ahol 1000 féle különböző márkájú whisky-t árulnak.

Este visszatérés a szállásra. 

4. nap: Aviemore - Ben Navis Lepárló - Fort Willam - Glencoe - Oban
Felföldi utunk Fort William gyönyörű fekvésű városába vezet tovább, mely tökéletes kiindulópont Skócia és a Brit-szigetek legmagasabb csúcsára, az 1 343 méteres Ben Nevis-re. 

Itt található a Ben Nevis whisky lepárló, amely a hegycsúcsból lerohanó lágy vizekből készíti Skócia kedvenc italát, ragaszkodva a hagyományos gyártási folyamathoz A lepárlót még 1825-ben alapította Long John McDonald, aki büszke volt rá, hogy az ő whiskyje lett Viktória királynő kedvenc nedűje. A gyártási folyamat megtekintése után, megkóstolhattuk az isteni nedűt.

Skócia talán leggyönyörűbb völgyében utazunk, a festőien szép és borzongató Glencoe-ba. A völgyet a Siralom völgyének is nevezik, mivel 1692-ben itt gyilkolták le a MacDonald klán tagjait. A gyilkosság előtt Robert Cambell kapitány és 130 zsoldosa tíz napon át vendégeskedett a mit sem sejtő házigazdáknál. Majd egy hideg hajnalon - lábbal tiporva a hagyományos felföldi vendégszeretet törvényeit - válogatás nélkül halomra öldöstek mindenkit. 

Késő délután érkezünk Skócia legnépszerűbb üdülőhelyére, Oban-ba. A program után elfoglaljuk a szállást Obanban. (1 éj)

Szállás: Muthu Queen's Oban Hotel 4*

5. nap: Oban - Glasgow
Skócia legnagyobb városa, Glasgow, a Clyde folyó partján terül el és gael nyelven nevének jelentése „zöld terület”, ami utal környezetére. Lüktető és élénk hangulata annak is köszönhető, hogy diákokkal teli egyetemváros. A hatalmas Glasgow Katedrálist a 13. század közepén kezdték el építeni, majd néhány évszázaddal később fejezték be. A városnézésünkat követően transzfer a repülőtérre, és átszállással utazás Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

5 napos körutazás Skóciában, a híres skót whiskey nyomában, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, kóstolókkal és lepárlólátogatásokkal, belépőkkel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére