5 napos körutazás, kirándulás a Bakonyban, busszal, 4*-os tapolcai szállással, félpanzióval, borkóstolóval, idegenvezetéssel, programokkal

Ajánlat kód: 40486
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

148.300 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 40486

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel a Bakony varázslatos tájait!

Időpontok

 • 2023. május 7-11.: , 135.900 Ft
 • 2024. május 5-9.: , 148.300 Ft
 • 2024. szept. 29 - okt. 3.: , 157.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • Az autóbuszos utazást
 • 4 éjszaka szállást
 • Svédasztalos félpanziót
 • Az idegenforgalmi adót
 • A 3. napon a Somló hegyen a pogácsás borkóstolót
 • Az útlemondási biztosítást
 • Az idegenvezetést
 • A felsorolt programokat

Az ár nem tartalmazza

 • Belépők
 • Fakultatív programok

Felár

 • Egyágyas felár: 38.500 Ft
 • Vár oldali szoba felára: 15.000 Ft/szoba

Szállás

4 éjszaka Sümegen a Hotel Kapitány emelt szintű 4 csillagos (4 csillagos superior) szálloda kétágyas, fürdőszobás standard szobáiban. A szálloda a sümegi Várhegy lábánál található, és egy kiváló wellness-központtal is rendelkezik. A medencéket, a szaunákat, a pezsgőfürdőt, a gőzkabint a vendégek ingyen használhatják.

Program

1. NAP: BAKONYBÉL, HEREND (PORCELANIUM), SÜMEG
Elutazás Budapestről reggel 7 órakor a Déli pályaudvartól. Székesfehérvárról az autóbusz 8 órakor indul a Piac téri parkolóból. Utazás a Veszprém – Márkó – Hárskút útvonalon Bakonybélbe.
Ez a falu egy völgykatlanban fekszik, a Bakony legmagasabb hegyei között. Először egy sétát teszünk, majd meglátogatjuk a falu nagy nevezetességét, a Pannon Csillagdát. Magyarország első számú csillagászati élménycentrumában többek között egy 3D-s planetáriumi show valamint egy interaktív űrkutatási és csillagászati kiállítás is várja a látogatókat.
Akiket nem érdekel a csillagda, azoknak idegenvezetőnk többféle programlehetőséget fog ajánlani: a Szent Mauríciusz Monostor vagy a Bakonybéli Tájház megtekintését, illetve egy könnyű túrázási lehetőséget a falu központjától 1 km-re lévő Borostyán-kút (Szent-kút) kápolnához. A hagyomány szerint Szent Gellért püspök e kápolna közelében töltött remeteségben néhány évet.
Bakonybélből a Bakony szívében fekvő Herend városkába utazunk, mely világszerte sokfelé ismert híres porcelángyárának köszönhetően. Először a múzeumot tekintjük meg, ahol a gyönyörű porcelánok mellett a gyár történetével is megismerkedhetünk. Ezt követően a gyártás folyamatát mutatják meg a csoportnak a minimanufaktúrában; nyomon követhetjük, hogyan lesz a jellegtelen anyagból szép, díszes porcelán.
Ezen a napon 4 óra – fél 5 körül érkezünk meg a sümegi emelt szintű 4 csillagos wellness szállodába (4 éj). A szálloda a sümegi Várhegy lábánál található. Már az első napon lehetőség lesz a wellness szolgáltatások igénybevételére.

2. NAP: SÜMEG / SZENTBÉKKÁLLA (KŐTENGER), SALFÖLD (FALU, KOLOSTORROM), KERESZTÜL A KÁLI-MEDENCÉN, HEGYESTŰ, NAGYVÁZSONY (KINIZSI-VÁR)
Pihenés a szállodában, lehetőség wellnessezésre illetve sümegi sétára.
Fakultatív program: Káli-medence, nagyvázsonyi Kinizsi-vár
Kora délelőtt elutazás Sümegről a közeli Káli-medencébe, mely a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része. Sokak szerint hazánk egyik legbájosabb vidéke, nem véletlenül lett az utóbbi években Magyarország egyik legvonzóbb nyaralóhelye. A Káli-medencét minden oldalról hegyek határolják, több hangulatos falu található itt igényesen felújított kisnemesi udvarházakkal. Első úti célunk a falvak egyike, Szentbékkálla. A közös séta során ellátogatunk a falu mellett található „kőtengerhez”, ahol egészen különleges, óriási kőalakzatokat tanulmányozhatunk. A Káli-medence több „kőtengere” közül kimagaslóan ez a leglátványosabb, akár nemzetközi hírű látványosság is lehetne jó marketinggel és menedzseléssel.
Késő délelőtt egy másik bájos faluba, Salföldre utazunk, ahol lehetőség lesz egy könnyű túrázásra az erdő mélyén fekvő középkori pálos kolostor jó állapotban lévő romjaihoz.
Továbbutazás két újabb hangulatos falun, Kővágóörsön és Köveskálon keresztül a medence keleti részén található Hegyestűhöz. Ez egy vulkanikus eredetű hegy, melyet korábban a kőbányászok féloldalasan lefaragtak (lefejtettek), így tanulmányozni lehet a hegy belsejét (látványos bazaltoszlopok). A hegy lábainál lévő kis kiállítás megtekintése után fel lehet menni a hegy tetejére (10-15 perc gyaloglás), ahonnan remek körpanoráma nyílik a Káli-medencére, a Balaton-felvidékre és magára a Balatonra is.
Délután búcsú a Káli-medencétől, utazás Nagyvázsonyba a Kinizsi-várhoz. A vár a Dunántúl egyik nevezetes erődítménye, teljeskörű felújítása 2023-ban fejeződött be. A falak között több érdekes kiállítás is helyet kapott.
A fakultatív program ára: 12.400 Ft (a Hegyestű Geológiai Bemutatóhely és a Kinizsi-vár belépődíjaival együtt) – garantált indulás.

3. NAP: MAGYARPOLÁNY, GANNA (ESTERHÁZY MAUZÓLEUM), DÖBRÖNTE (SZARVASKŐ VÁRA), PÁPA (ESTERHÁZY-KASTÉLY, BELVÁROS), SOMLÓ-HEGY (BORKÓSTOLÓ)
Egész napos barangolás a Bakony nyugati, északnyugati részén. Először a Bakony egyik legszebb falujának tartott Magyarpolányba utazunk. A települést műemlékeinek megőrzéséért Europa Nostra-díjjal jutalmazták. A Petőfi utcát szokták műemlék utcának is hívni, egyedül itt 43 országos védettségű tornácos bakonyi parasztház található. A falu másik nevezetessége a szabályos kúp alakú Kálvária-domb a tetején álló kápolnával. Ez a gyönyörű környezet a háttere a ma már nemzetközi hírű Polányi Passió előadásainak, melynek 100 fő feletti szereplőgárdája nagyrészt a falu lakosai közül kerül ki.
A következő megállónk Ganna. Meglepődve tapasztaljuk, hogy a pici, alig 400 lelkes falu közepén egy nagyméretű, a római Pantheonra emlékeztető templom található. A templom altemplomában van az Esterházy család mauzóleuma, számos márvány és bronz szarkofág. Itt temették el 2016-ban Esterházy Péter írót is.
A szomszéd falu, Döbrönte még kisebb, de egy rövid kitérőt megér, hiszen a falu feletti dombon találhatóak Szarvaskő várának látványos romjai. A vár mellől szép panoráma nyílik a falura és a környező tájra.
A kora délutáni órákban Pápa városával ismerkedünk. Először megnézzük a 2015-ben mintaszerűen felújított Esterházy-kastélyt. A termek bejárása során korhű jelmezekbe öltözött idegenvezetők kalauzolnak minket. Ezt követi a városnéző séta a szépen karbantartott óvárosban. Természetesen lesz egy kis szabadidő is, majd továbbindulunk a 430 méter magas vulkáni tanúhegyhez, a Somlóhoz.
A hegy és környéke egyike Magyarország híres borvidékeinek. Látogatás a Somló legnagyobb borászatában, a Tornai-pincészetben. A helyiek bemutatják a csoportnak a pincerendszert, a pincészet saját múzeumát, és természetesen borkóstoló is tartozik a programhoz (4-féle bor és frissen sült pogácsa).

4. NAP: SÜMEGI VÁR, SÜMEG VÁROSA, TÖRTÉNELMI LOVASJÁTÉKOK
Az egész napot Sümegen töltjük. Kora délelőtt a várat látogatjuk meg, mely a síkságból kiemelkedő, 87 méter magas Várhegyen trónol. Magyarország egyik legimpozánsabb várában érdekes kiállítások is láthatóak, falairól a panoráma pedig gyönyörű szép.
Ezt követően sétát teszünk Sümeg óvárosában, ahol sok értékes műemlék épület található: ferences templom, Püspöki palota, Kisfaludy Sándor szülőháza, plébániatemplom. Ez utóbbi templom freskósorozatát az egyik legjelentősebb osztrák festő, Maulbertsch készítette, a művészettörténészek a rokokó Sixtus-kápolnájának szokták nevezni.
A kora délutáni órákban szabad program, lehetőség a szálloda wellness szolgáltatásainak igénybevételére.
Délután a vár alatti történelmi rendezvénycsarnokban (vagy szabad téren) megrendezett, a középkort idéző történelmi lovasjátékokat tekintjük meg. A programhoz tartozik többek között spanyollovas karusszel bemutató, mongol kaszkadőr show és lovagi torna bemutató is.

5. NAP: VESZPRÉM, ZIRC, CSESZNEKI VÁR, BAKONYNÁNA (RÓMAI FÜRDŐ)
Búcsú Sümegtől, utazás Veszprémbe, a „királynék városába”. Az ősi megyeszékhely arról kapta becenevét, hogy a mindenkori magyar királynék megkoronázása a veszprémi püspökök jogosítványa volt a középkortól fogva. Séta a látványos fekvésű várnegyedben, majd az érdeklődőkkel tovább a pazar kilátást nyújtó Benedek-hegyre és az egykori Szent Katalin apácakolostor jó állapotban lévő romjaihoz (Margit romok).
Ezután utazás a „Bakony fővárosába”, Zircre, amely Magyarország legmagasabban fekvő városa. A településen 1182-ben telepedtek meg a ciszterci szerzetesek; az apátság máig működik, itt van a ciszterci rend magyarországi központja. A gyönyörű apátsági templom és az apátsághoz tartozó arborétum megtekintése után minden utasunk eldöntheti, hogy még melyik további nevezetességet szeretné megnézni. A választék a következő: a modern Látogatói Központ az egyház- és rendtörténeti kiállítással, a Ciszterci Műemlékkönyvtár vagy a Bakonyi Természettudományi Múzeum.
A következő programunk Csesznek vára. A pici falu fölötti sziklán magasodnak Magyarország egyik leglátványosabb lovagvárának a romjai. Látogatás a több filmben is szereplő erődítményben (lenyűgöző panoráma).
Programunk zárásaként könnyű túrázási lehetőséget biztosítunk a Bakonynána község határában fekvő Római fürdőhöz (oda-vissza összesen kb. 4,5 km, többnyire sík terepen). A Gaja-patak által kivájt szurdok és a hozzá tartozó vízesés nehezen felejthető látvány.
A késő délutáni órákban indulás hazafelé a Keleti-Bakony szép tájain keresztül a Dudar – Szápár – Tési-fennsík – Várpalota útvonalon. Érkezés Székesfehérvárra és Budapestre az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

5 napos körutazás, kirándulás a Bakonyban, busszal, 4*-os tapolcai szállással, félpanzióval, borkóstolóval, idegenvezetéssel, programokkal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
35 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére