5 napos körutazás Horvátországban, Dalmáciában, világörökségek nyomában, buszos utazással, félpanzióval és idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 35393
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

139.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35393

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel a sokszínű Dalmáciát, Horvátország egyik legszebb és legizgalmasabb vidékét!

Időpontok

  • 2023.05.10.: , 139.900 Ft
  • 2023.09.20.: , 149.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 1 éjszaka Mostar környékén, 2 éjszaka Makarska környékén, 1 éjszaka Vodice környékén 2-3*-os szállodában, 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban
  • Félpanzió
  • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjánal 1,5 %-a)
  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
  • Idegenforgalmi adó: 1,5 Euro/fő/éj
  • Programok költségei (változhat)
    • Dubrovnik, hajókázás és helyi idegenvezető: kb. 20 Euro / fő
    • Dubrovnik, Ferences kolostor: kb. 10 Euro/fő
    • Split, katedrális: kb. 10 Euro/fő
    • Trogir, erőd: kb. 5 Euro/fő
    • Trogir, Szt. Lőrinc katedrális: kb. 5 Euro/fő
    • Krka Nemzeti Park: kb. 30 Euro/fő

Fakultatív program

  • Ebéddel és fürdőzéssel egybekötött fakultatív hajókirándulás Hvar és Brač szigetére: 40 Euro/fő

Program

Figyelem! Ennek az útnak az útvonala más odafele (M6 autópálya) és más hazafele (M7 autópálya).

1. nap:
Indulás 05.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. Első programunk Eszék megtekintése lesz, mely alig 40 km-re fekszik a magyar határtól. A település már az őskortól lakott volt, de legfontosabb szerepét a török harcok idején töltötte be. II Szulejmán csapatai itt léptek át a Dráván a mohácsi csata előtt, Zrinyi Miklós pedig az itteni fahidat égette fel híres téli hadjárata során. Innen továbbutazás. Az esti órákban szállásfoglalás Mostar környékén. Vacsora.

2. nap:
Reggeli után rövid városnézés Mostarban. A város mind vallási, mind pedig nemzetiségi szempontból különös értéket képvisel Bosznia-Hercegovina területén belül. Óvárosi sétánk kiindulópontja az újjáépített Öreghíd, amely a Világörökség része. Tovább barangolva a városban, a szerteágazó kultúrával ismerkedünk: Török fürdő, Karađoz bég dzsámija, Rézművesek utcája. Rövid szabadprogramot követően utazás Dubrovnikba, mely egykor Európa legnagyobb városa címet viselte, napjainkban pedig gyönyörű házacskái, és kristálytiszta, mélykék tengere, a középkori városfalak között megbúvó számos látnivaló rabul ejti az ide érkezőket. Dubrovnikot az Adria gyöngyének is nevezik, méltán került fel a Világörökségi listára. Városnéző sétát teszünk a Stradun-on, érintjük az Orlando-oszlopot, a Városfalat, az Onofrio kutat és a Ferences kolostort. A séta után szabadprogram, majd továbbutazás és szállásfoglalás Makarska környékén. Vacsora a szállodában.

3. nap:
Egész napos szabadprogram vagy ebéddel és fürdőzéssel egybekötött fakultatív hajókirándulás Hvar és Brač szigetére.

Reggeli után elhajózunk Makarska kikötőjéből. Az első megálló a Hvar szigetén található Jelsa városa, ahol lehetőség nyílik egyet sétálni, közben vásárolni a helyi borokból vagy kézműves levendula termékekből. Ezt követően továbbhajózunk Brač szigetére, ahol Bol városában teszünk egy sétát. Ezt követően az Adriai tenger egyik legszebb strandján élvezhetjük a kellemes napsütést, fürödhetünk a kristálytiszta tengerben. Itt található a híres Zlatni Rat, vagyis Aranyszarv. Ennek a tengerbe nyúló földnyelvnek a formáját a tengeri áramlások hónapról hónapra változtatják. Az ebédet és a szabadprogramot követően visszahajózunk Makarska kikötőjébe, ahonnan visszautazunk a szálláshelyre, amely ugyanott lesz, mint előző éjjel. Vacsora a szállodában.

4. nap:
Reggeli után ellátogatunk a horvát tengerpart legnagyobb városába, Splitbe, melyet Közép-Dalmácia szíveként is említenek. Sétánk során bejárjuk a város hangulatos, szűk utcácskáit, az Óvárost, mely Diocletianus császár egykori hatalmas méretű palotájának falai között található. Ezt követően szabadidőre nyílik lehetőség a pálmafákkal és kávézókkal teli tengerparti sétányon. Programunk további részeként Trogirba, Horvátország „kis Velencéjébe" látogatunk. A Világörökség részét képező kisváros elbűvölő hangulatával ejti ámulatba az idelátogatókat. A római kori város egy kis szigetre épült az öbölben, rengeteg ókori és középkori emlékkel, hangulatos mediterrán óvárosával, templomaival, fehérmárványköves sétáló utcáival és tereivel. Napunk utolsó programjaként a Krka-folyó csaknem teljes egészét magába foglaló Krka Nemzeti Parkot keressük fel, melynek vízesései, sziklái lélegzetelállítóak. Különleges állat- és növényvilága figyelemre méltó, valamint régi építészeti műemlékek is megtalálhatók a területen. A Nemzeti Park fő attrakciója a 37 m magas nagy vízesés, amelyet a 25 m magasból alázúduló Roski Slap vízesés követ. Este szállásfoglalás Vodice környékén. Vacsora a szállodában.

5. nap:
Reggeli után utazás Zadar városába, mely Dalmácia északi bástyája. A város egy kis félszigeten helyezkedik el. Eredetileg várfal vette körül, mely olyan erős volt, hogy a törökök sem tudták bevenni a várost. A séta során megismerkedünk a Népek terével, átsétálunk a Forumon, megtekintjük a Katedrálist és a Szent Donát templomot. Kiváló akusztikája miatt, hangversenyeket tartanak itt. A mögötte fekvő Katedrálist 700 éven keresztül építették. A séta végén elérünk a Tengerparti sétányra, ahol egy különlegesség, a tengeri orgona vár minket. Ennek lényege, hogy a lépcsők alatt, különböző hosszúságú és átmérőjű csövek húzódnak végig, egészen a kürtőkig. Ahogy a tengervíz bever a csövekbe, a víz maga előtt tolja a levegőt, így meghallgathatjuk a természet zenéjét. Közös sétánk után rövid szabadidő következik, majd továbbutazás. Útközben még rövid pihenőt tartunk Varasd városánál. A város egyik legnagyobb vonzereje impozánsan felújított vára, melyet a 14. században kezdtek építeni. Rendkívül fontos erődítménynek számított a törökök ellen. A török veszedelem idején, a jobban védhető várnak köszönhetően Zágráb helyett Varasd volt Horvátország fővárosa. Az óvárosban, a váron kívül, hangulatos utcácskák, és paloták találhatóak. Programunk után hazaindulunk. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

5 napos körutazás Horvátországban, Dalmáciában, világörökségek nyomában, buszos utazással, félpanzióval és idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére