5 napos körutazás Dél-Lengyelországban, busszal, reggelivel, idegenvezetéssel – Krakkó és Zakopane

Ajánlat kód: 44382
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

149.900 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 44382

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Dél-Lengyelország titkait Krakkó és Zakopane környékén!

Időpontok

  • 2024.08.07.: , 149.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazás autóbusszal
  • 4 éj szállás
    • 2 éjszaka Krakkó külvárosában vagy Wieliczkában (14 km-re a belvárostól), 3*-os szállodában, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban,
    • 2 éjszaka Zakopaneban panzióban 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban.
  • Reggeli ellátás
  • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
  • Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!
  • Belépőjegyek
  • Fakultatív programok

Fakultatív programok

  • Auschwitz-Birkenau múzeumlátogatás és Sörgyárlátogatás kóstolóval: kb. 15.000 Ft/fő
  • Mária templom, Katedrális a Waweli dombon, Zsinagóga és fülhallgató: kb. 100 PLN/fő
  • Vodka Múzeum: kb. 75 PLN/fő
  • Wadowice - II. János Pál pápa Múzeum: kb. 45 PLN/fő
  • Sajtkóstolóval egybekötött sajtkészítés: kb. 50 PLN/fő
  • Túra a Palánkos rétre: kb. 15 PLN/fő
  • Gubalowka felvonó: kb. 40 PLN/fő
  • Kasprowy program: kb. 180 PLN/fő

Felár

  • Egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 36.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 18.000 Ft/fő
  • Fakultatív vacsora: kb. 60-80 PLN/fő/alkalom

Program

1. nap: Budapest – Krakkó

Városnézés Krakkóban, Vodka múzeum vodka kóstolóval

Indulás 06.00-kor Budapestről a Hősök teréről, a Műcsarnok melletti parkolóból. Folyamatos utazás Lengyelországba, útközben rövid pihenőkkel. Délután városnézés Krakkóban, ahol az érkezés függvényében az alábbi nevezetességeket tekintjük meg: Szent Péter és Pál templom, Collegium Maius (az egyetem épülete és a zenélő óra), Fő tér, Posztócsarnok, Mária templom (ahol óránként felhangzik a hejnal), Flórián kapu, Barbakán. Ezt követően fakultatív programként meglátogatjuk a krakkói vodka múzeumot, ahol elmerülhetünk a vodka világában, a vodkafogyasztás kultúrájában. Ez az egyetlen olyan múzeum a világon, amely a tisztaszesz előállítására alkalmas autentikus lepárlóberendezések teljes gyűjteményével büszkélkedhet. Miután megismertük a vodka és a múzeum egyedülálló történetét, minden látogató választ magának egyet a négy választható alkoholból, melyből aztán a tapasztalt mixerek egy finom koktélt készítenek nekünk.

Ezt követően kiutazunk szállásunkra, szállásfoglalás majd fakultatív vacsora a szálloda éttermében.

2. nap: Auschwitz-Birkenau Múzeum, Tyskie Sörgyár múzeum sörkóstolóval

Reggeli után fakultatív program az Auschwitz-Birkenau Múzeum megtekintése. A II. világháború leghírhedtebb náci koncentrációs táborának területén létrehozott múzeumnak a holokauszt borzalmait a maga valóságában bemutató kiállításai közül számunkra különösen figyelemre méltó a 18. számú barakkban 2004. áprilisában átadott magyar kiállítás. Az egykori koncentrációs tábor két főtáborának területén található múzeum meglátogatását követően tovább utazunk Tychy városába, ahol a Tyskie sört, Lengyelország egyik legnépszerűbb sörét készítik. Fakultatív program a Tyskie Sörgyár Múzeumának meglátogatása. Maga a múzeum két egykori gyárépületben található, de a látogatás során teszünk egy történelmi sétát a gyár területén, ahol megismerkedünk a sörkészítés egykori és mai technológiájával, alapanyagaival, eszközeivel. A múzeumlátogatást sörkóstoló zárja, ahol igénytől függően alkoholos, illetve alkoholmentes sörrel olthatjuk szomjunkat.

A sörgyár múzeumának megtekintését követően a délutáni órákban visszautazunk Krakkóba, ahol szabad programra nyílik lehetőség a belvárosban. Fakultatív vacsora egy lengyel specialitásokat kínáló étteremben, majd este kiutazunk szállásunkra, szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

3. nap: Krakkó – Wadowice – Zakopane

Waweli domb; Wadowice – II. János Pál Pápa múzeum pápai krémes kóstolóval

Reggeli után fakultatív programként a waweli dombon folytatjuk krakkói városnézésünket, ahol megismerjük amellett, hogy megismerjük a Királyi Palota történetét, bejárjuk a Waweli Katedrálist, ahol egykor megkoronázták a lengyel királyokat, sokukat a katedrálisban vagy a királyi kriptában helyezték örök nyugalomra. Ezt követően II. János Pál pápa szülővárosába, Wadowicéba indulunk. A Krakkó közelében található kisvárosban megnézzük a pápa egykori szülőházában kialakított múzeum interaktív kiállítását, ahol lépésről lépésre megismerkedhetünk Karol Wojtyła és családja életével, gyerekkorától a haláláig. A múzeum megtekintését követően megkóstoljuk a méltán híres „pápai krémest”, melyet II. János Pál fiatalkorában wadowicei krémesnek neveztek (és neveznek ma is), amely a fiatal Wojtyła kedvenc süteményei közé tartozott. Ezt követően rövid szabad program, majd tovább utazunk Zakopanéba, ahol elfoglaljuk a következő két éjszakára foglalt szállásunkat. A szállásfoglalást követően fakultatív vacsora egy belvárosi gorál étteremben, ahol hagyományos gorál harapnivalókat is megkóstolhatunk.

4. nap: Zakopane és környéke

Jaszczurówkai kápolna; Fatimei templom; Sajtkészítő műhely látogatás sajtkóstolóval; Palánkos-völgy

Reggelit követően fakultatív programként meglátogatjuk az egyik legszebb zakopanei épületet, a város jelképének számító – tervezője után csak „Witkiewicz gyöngyszemének” nevezett – jaszczurówkai Jézus Szent Szíve kápolnát, majd a város legismertebb templomát, a II. János Pál pápának az ellene elkövetett merényletből történt felépülése emlékére felépített Fatimai Szűzanya templomot. Ezt követően sajtkóstolóval egybekötött sajtkészítő műhely látogatásra nyílik lehetőség, ahol megismerkedhetünk a híres góral füstölt juhsajt, az oscypek elkészítésének rejtelmeivel, sőt, a vállalkozó kedvűek saját maguk is elkészíthetik saját sajtjukat.

Délután fakultatív program keretében könnyű völgytúrára indulunk a Zakopane látképét uraló legendás Giewont északi lábánál található Palánkos-völgybe. A szép fenyvesben kellemesen emelkedő széles turistaúton kb. 45 perces sétával érjük el a Palánkos-rétet, ahol egy egykori pásztorkunyhóból kialakított „Teaház” nevű büfében frissítőket és meleg ételt is vásárolhatunk. Innen pár perces kitérővel megnézhetjük a közelben található Siklawica-vízesést, majd a felfelé megtett úton jutunk vissza a völgy torkolatához. A túra távja oda-vissza kb. 4,5 km, időtartama kb. 2,5 óra, szintkülönbsége 200 méter fel és le.

Ezután szabad program Zakopanéban, melynek keretében lehetőség nyílik a város rejtett kincseinek felfedezésére. Siklóvasúttal fel lehet menni a Gubałówkára, ahonnan szép idő esetén gyönyörű panoráma tárul elénk a Tátra teljes vonulatára és Zakopanéra. A zakopanei piacon megkóstolhatjuk és megvásárolhatjuk az itt élők saját készítésű sajtjait, ezen kívül helyi kézműves termékeket, így pl. szépen kidolgozott bőrárut, valamint fából készült dísz- és használati tárgyakat vásárolhatunk. Vacsora egyénileg, szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

5. nap: Zakopane – Budapest

Kasprowy Wierch

Reggelit követően magunk mögött hagyjuk szállásunkat, majd fakultatív program keretében felvonóval felmegyünk a Lengyel-Tátra egyik legnépszerűbb csúcsára, a csaknem 2000 m magasságú Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch). Szállásunkról kisbuszokkal jutunk el a felvonó alsó állomásához, ahonnan kabinos felvonóval indulunk a csúcsra. A népszerű kilátócsúcsról nyíló, szemet gyönyörködtető panoráma megtekintése, valamint a friss hegyi levegővel történő feltöltődést követően felvonóval jutunk vissza Kuźnicéba. A városba visszaérkezve szabad program Zakopanéban, hazaindulás előtt fakultatív górál ebéd után, a délutáni órákban hazaindulunk, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

5 napos körutazás Dél-Lengyelországban, busszal, reggelivel, idegenvezetéssel – Krakkó és Zakopane

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
40 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére