5 napos körutazás Dél-Erdély híres városaihoz és várkastélyaihoz, busszal, reggelivel, 3-4*-os szállásokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 42546
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

129.700 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 42546

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Vár Déva, Arad és Temesvár!

Opciók

  • 2024. aug. 7-11. B: , 129.700 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az autóbuszos utazást
  • 4 éjszaka szállást 3-4 csillagos szállodákban
  • Reggelit
  • A helyi idegenforgalmi adót
  • Az útlemondási biztosítást
  • Az idegenvezetést
  • A felsorolt programokat

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők
  • Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 510 Ft/nap

Felár

  • Félpanziós felár: 27.900 Ft (4 vacsora)
  • Egyágyas felár: 64.700 Ft

Szállás

4 éjszaka 3-4 csillagos szállodákban, kényelmes, kétágyas, fürdőszobás szobákban.
- 1 éjszaka Déván egy 3 csillagos szállodában;
- 3 éjszaka Brassóban vagy környékén 4 csillagos szállodában a következők szerint:
    „A” jelű csoport: egy brassói 4 csillagos szállodában, ahonnan Brassó központja kb. 10-15 perc sétával elérhető.
    „B” jelű csoport: egy 4 csillagos szállodában, amely egy Brassóhoz tartozó hegyvidéki üdülőövezetben található.
Mind a brassói, mind a Brassó környéki szállodához tartozik egy kis wellness részleg is, melyek használata ingyenes a szállodák vendégei részére.

Program

1. NAP: ARAD, TEMESVÁR
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.30-kor. Budapestről az autóbusz 5.45-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Kecskemét – Szeged – Nagylak útvonalon Romániába, a határ menti Aradra. Séta a belvárosban, majd közös tisztelgés az 1848-49-es szabadságharc 13 vértanújának emlékére készített Szabadság-szobornál (Zala György nagyszerű alkotása).
A következő programunk Románia egyik legnagyobb városa, Temesvár. Ez a város a Trianon előtti Magyarország legmodernebb vidéki városa volt, ma is sok gyönyörű palota emlékeztet arra az időszakra. A városnéző séta során a város díszterein és szép templomain kívül látjuk majd Tőkés László egykori lakóhelyét is, a református lelkészi hivatalt, ahonnan az 1989-es romániai forradalom elindult. A temesváriak élőlánccal vették körül az épületet, így próbálták megakadályozni a Securitatét, hogy elvigyék Tőkés Lászlót és feleségét.
A temesvári program után utazás az ország belseje felé, szállás Déva városában (1 éj).

2. NAP: DÉVA, GYULAFEHÉRVÁR, NAGYSZEBEN
Kora délelőtt ismerkedés Déva városával, mely a Kőműves Kelemenről szóló balladából ismert. Ezt követően továbbutazás a Maros völgyében Gyulafehérvárra, az Erdélyi Fejedelemség egykor virágzó fővárosába. A séta során különleges hangsúlyt kapnak a város magyar emlékei. A katolikus katedrális a román kori magyar építészet legértékesebb alkotása, benne található Hunyadi János, Hunyadi László és több erdélyi fejedelem síremléke.
A kora délutáni órákban érkezünk meg Szászföldre, annak legszebb városába, Nagyszebenbe. A nagy területen elhelyezkedő óvárost 2007-re remekül felújították, ekkor Nagyszeben Európa kulturális fővárosa volt. A városnézés után szabad program, majd utazás a Fogarasi-havasok lábai mentén a brassói vagy Brassó környéki szállodába (3 éj).

3. NAP: TÖRCSVÁR (DRAKULA-VÁR), BARCAROZSNYÓ, BRASSÓ
Kora délelőtt Törcsvár faluba utazunk, ahol a középkori Drakula-várat látogatjuk meg, mely a nyugat-európai turisták kedvenc célpontja Erdélyben. Ezt követően ismerkedés Barcarozsnyó hatalmas várával, mely Erdély egyik legjobb állapotban fennmaradt erődítménye. Mivel a XVI. században gyakran érték török támadások a települést, olyankor a falu teljes lakossága beköltözött a várba, és a váron belül egy kisebb falut építettek. (Figyelem: A program meghirdetésekor a vár belső munkálatok miatt zárva van a turisták számára, és az újranyitás dátuma még nem ismert. Ha emiatt a várat nem tudjuk megnézni, akkor helyette a közeli, jól karbantartott barcaföldvári erődítményt fogjuk meglátogatni.)
A délután nagyobbik részét a Kárpátok lábainál fekvő Brassóban, Szászföld központjában töltjük. Gyönyörű főtere van a városnak, de legnagyobb nevezetessége a híres Fekete-templom (Bécstől délkeletre a leglátványosabb gótikus templomnak tartják). A közös séta után marad szabadidő a város önálló felfedezésére.

4. NAP: SINAIA (PELEŞ-KASTÉLY), FELVONÓZÁS A KÁRPÁTOKBAN, PRÁZSMÁR
Erdély határától néhány kilométerre délre, a Kárpátokban, egy Sinaia nevű üdülővárosban, gyönyörű környezetben található a román királyok egykori kastélya, Románia leglátogatottabb turista-attrakciója. A német romantikus várkastélyok mintájára emelt, kívül-belül pazar épületegyüttes Európa egyik legszebb uralkodói rezidenciája. Ezt követően szabadidő a hangulatos hegyvidéki üdülőhelyen, illetve lehetőség Románia legmodernebb kabinos felvonójával felmenni a Kárpátok egyik 2000 méter feletti magaslatára.
Délután visszatérünk Erdélybe, Szászföldre, és Prázsmáron a meghökkentően érdekes és impozáns templomerődöt látogatjuk meg (UNESCO világörökség). Veszély esetén a falu teljes lakossága beköltözött az erődfal többemeletes celláiba.

5. NAP: VAJDAHUNYAD
Utazás hazafelé az Olt völgyében, majd a Nagyszeben – Déva útvonalon. A déli órákban látogatás Vajdahunyad várában. Az impozáns építmény a régi Magyarország leglátványosabb várkastélya volt, mai formáját nagyrészt a Hunyadiak idején kapta az 1400-as években.
Ezután a Maros völgyében utazunk tovább az Arad – Nagylak útvonalon. A késő délutáni órákban átkelés Magyarországra, hazautazás a Szeged – Kecskemét útvonalon. Érkezés Budapestre majd Székesfehérvárra a késő esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

5 napos körutazás Dél-Erdély híres városaihoz és várkastélyaihoz, busszal, reggelivel, 3-4*-os szállásokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
33 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére