5 napos körutazás Bosznia-Hercegovinában, Emir Kusturica nyomában, busszal, reggelivel, 3*-os szállásokkal - az október 23-i hétvégén

Ajánlat kód: 36872
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

85.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 36872

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Bosznia látnivalóit Kusturica nyomába szegődve!

Időpontok

  • 2022. október 21.: , 85.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 4 éjszaka szállás 3*-os szállodákban
  • Reggeli

Az ár nem tartalmazza

  • Biztosítás: 2.850,-Ft/fő
  • Sztornó biztosítás: 1,5%
  • Idegenforgalmi adó: Szarajevó 1,50 EUR/fő/éj
  • Belépők
    • Kötelezően fizetendő Audio-guide 1.500,- Ft/fő
    • Szarajevó EUR
    • Travnik 2 EUR
    • Vonatjegy 10 EUR
    • Drvengrad 2,5 EUR

Felár

  • Félpanzió: 15.000,-Ft/fő
  • Egyágyas felár: 20.000,-Ft/fő

Program

1. nap: Budapest-Travnik

Kora reggeli találkozó Budapesten a Déli pályaudvarnál, majd elutazás a Dunaújváros-Szekszárd-Eszék útvonalon. Irány a vadregényes, keleties hangulatú Bosznia-Hercegovina, ahol természeti szépségek, gyönyörű városok, és a bazár színes, mozgalmas világa vár ránk. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a Balkán különlegesen szép tájaira, ahol a kelet és a nyugat páratlan találkozása, megannyi élmény és látnivaló vár az utazóra. Útközben felkészülünk a délutáni élményekre, melyek a mai napon várnak ránk és Kusturica életéhez is közelebb kerülünk már kicsit, akinek alkotásait a legjelentősebb fesztiválokon díjazták, Cannes-ban pedig kétszer is elnyerte az Arany Pálmát. A Macskajaj, Az élet egy csoda, a Cigányok ideje című filmek világszerte ismert rendezőjének nyomába szegődünk izgalmas utazásunk alkalmával. Délután városnézés a hegyek által körülölelt, Európa Isztambuljaként is emlegetett Travnikban, ahol legfontosabb látnivalónk az ország egyik legszebb dzsámija, a Tarka Dzsámi, melynek földszintjén valamikor vásárcsarnok működött. A városban született a Nobel-díjas író, Ivo Andrić, akinek megtekintjük szülőházát és részletesen megismerkedünk munkásságával is. Ha már Ivo Andrić kicsit közelebb került hozzánk, könnyebben megértjük, majd a Szarajevóban született Emir Kusturicát is, akinek filmjei általában nagy vihart kavartak, ma már kultikusnak számítanak, érzékletesen mutatva be a balkáni életérzést, melyben nem kis szerepe van a zenének. Szálláshely elfoglalása Szarajevóban az esti órákban.

2. nap: Szarajevó

Reggeli után egy izgalmas és tartalmas nap vár ránk Bosznia-Hercegovina fővárosában, mely rendkívül színes etnikummal és emiatt változatos kultúrával rendelkezik. Látogatásunk alkalmával a különböző vallási nézeteket valló városlakók szokásaival is megismerkedhetünk, valamint Ivo Andrić és Kusturica nyomába szegődve fedezzük fel a város látnivalóit. Belvárosi sétánk alkalmával természetesen Ferenc Ferdinánd osztrák-magyar trónörökös merényletének színhelyére is ellátogatunk. A török építészet megannyi műemléke szép kontrasztban áll a Monarchia által hátrahagyott középületekkel, és az országot uraló vallási sokszínűségnek teret adó templomokkal, mely garantáltan lenyűgözi a látogatókat. A szűk, sikátoros utcácskákon járva az iszlám világ semmihez sem hasonlító utcaképe fogad. Az óvárosban megtekintjük a Gazi Huszref bég-dzsámit, majd a vízipipás bazárvilág a Bascsarsija negyede következik. Délután Kusturica emlékhelyek felfedezésével folytatódik programunk. Felidézzük a gimnáziumi éveket, amikor is Kusturica szinte utcagyerekként megismerkedett azokkal az alakokkal, akik később filmjei hősei lettek.  A kamasz Emir a szarajevói „rossz fiúk” társaságát kereste, szülei azonban még időben közbeléptek és arra ösztönözték, hogy tanuljon filmkészítést. Tematikus sétánk során felkeressük a legfontosabb helyszíneket, ahol iskolába járt, ahol az első együttesével zenélt, és ahol a filmfesztiválon feltűnt. Kora este visszaérkezés a szarajevói szállodába.

3. nap: Višegrad-Mokra Gora

Utazás a Kelet-boszniai Višegrad városba, mely Ivo Andrić, gyerekkorának helyszíne is. Édesanyja szerény körülmények között nevelte, így kisgyermekként nagynénjéhez került. Ekkor láthatta először a határ menti városka patinás hídját, melyet Nobel-díjas regényében örökített meg, Híd a Drinán. A környék leghíresebb látnivalója 2007 óta az UNESCO Világörökség része. A megkövült történelem fogad bennünket a városban: Mehmed Sokolović pasa akaratából épült híd, a türkiz színű vad folyó és számtalan epizód a regényből teszi meséssé a tájat, ahogy megelevenednek a regény legendás részletei. A történet folytatódik, Kusturica városával, Andrićgrad néven, emlékül a nagy írónak a nagy rendezőtől. Város a városban, ahol a szerb történelem időszakait felölelő épületek együttese fogad. Bizánci udvar, török udvar, jugoszláv királyság utca stb. Indulás Mokra Gora irányába. Nyugat-Szerbia egyik leglátogatottabb nevezetessége Kustendorf vagyis a Drvengrad, amit Emir Kusturica álmodott meg a helyi építészeti hagyományokat figyelembe véve. A faházak közt sétálva nagy színészek, egyéniségek elevenednek meg, akárcsak díszletek a híres filmjeiből. A hegyoldal másik lankájáról indul a mokra gorai kisvasút, mely Szerbia egyetlen működő keskeny nyomtávú vasúti vonala, mely Az élet egy csoda c. filmben vált világhírűvé. Egy teraszon üldögélve, vagy a domboldalon sétálva a gyönyörű környező hegyeket és fenyveseket is megcsodálhatjuk, majd este elfoglaljuk szállásunkat.

4. nap: Sargan-Belgrád

Reggelink elfogyasztása után, utazásunk egyik legizgalmasabb része következik. Emir Kusturica keskeny nyomtávú vasútja, a Šargan nevű vonat vár ránk, melynek népszerűségét a kremnaiak is megjövendölték. A hegyvidéki területen áthaladó vasútvonal legszebb szakasza a Šargan-hágót leküzdő pályarész, mely a település és a hágó közötti szintkülönbséget nyolcas alakban győzi le. Innen kapta a mai kisvasút a nevét: Šarganska osmica vagyis a Šargani nyolcas. A vonattal bejárjuk a fenyvesekkel borított Tara hegy szebbik oldalát, a Drina smaragdzöld színében gyönyörködünk és vízesést fotózunk. A közel 16 km hosszú szakaszon festői táj, 5 híd, 22 alagút vár ránk. Vonatozásunk után utazunk tovább a gyönyörű szerb fővárosba, Belgrádba, ahol Ivo Andrić és Kusturica is letelepedett. A modern városról, mely befogadta, így írt Emir Kusturica: Belgrád az egyetlen olyan város a Balkánon, amelyen - mint valami két folyó közti hatalmas útkereszteződésen - tüzes eszmék áramlanak keresztül, és amely képes befogadni azokat, akik itt szeretnének letelepedni.  Vacsora a Skadarliján, majd a szállás elfoglalása.

5. nap: Belgrád-Budapest

Reggeli után a Száva és a Duna összefolyásánál fekvő Belgrád különleges hangulatú városa vár ránk mely lüktet, pezseg, elvarázsol, akár a várban sétálunk, akár utcáit, parkjait járjuk. Történelme során Belgrád a keleti és nyugati kultúra választóvonalán helyezkedett el, Európa egyik legrégibb városa. A város központja a két folyó között magasodó hegyen fekszik. Ennek az egyik fő látványossága a vár (Kalemegdan). Az egykori nándorfehérvári vár a magyar történelemnek is fontos helyszíne volt, így magyaroknak szinte kötelező meglátogatni. Városnézésünkből nem maradhat ki a Szent Száva templom sem Belgrád központjában, mely a világ egyik legnagyobb ortodox temploma, és egyben a világ legnagyobb egyházi épületei közé tartozik. A templom alapítója és névadója Szent Száva, a középkori Szerbia és a szerb ortodox egyház jelentős alakja. A vračari fennsíkon épült, ahol Száva földi maradványait Koca Szinán pasa oszmán nagyvezír 1595-ben elégette. Belgrád legmonumentálisabb épülete, a városkép jellegzetessége. Rövid városnézésünk után megkezdjük utazásunkat Magyarországra. Késő esti érkezés Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

5 napos körutazás Bosznia-Hercegovinában, Emir Kusturica nyomában, busszal, reggelivel, 3*-os szállásokkal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére