5 napos körutazás 1 személyre Erdélyben, reggelivel, buszos utazással, a Parajdi Töltött Káposzta Fesztivál idején – Csíksomlyó, Gyilkos-tó, Békás-szoros, Székelyudvarhely

Ajánlat kód: 34432
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

59.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34432

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Vegyél részt a Parajdi Töltött Káposzta Fesztiválon és ismerkedj Erdély mesébe illő tájaival és történelmi városaival egy felejthetetlen kora őszi körutazáson!

Időpont

  • 2019. szeptember 18.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 4 éjszaka szállás 3*-os hotelben, kétágyas szobában
  • Reggeli
  • Autóbuszos utazás

Az ár nem tartalmazza

  • Biztosítás: 2.850 Ft/fő
  • Sztornó biztosítás: 1,5%

Belépők és egyéb költségek

  • Érdmindszent 5 lej
  • Nagykároly 5 lej
  • Nagybánya 25 lej
  • Koltó 5 lej
  • Szatmárnémeti Székesegyház 5 lej
  • Erdőd 5 lej
  • Marosvécs Kemény kastély 15 lej
  • Tordai sóbánya 35 lej
  • Parajdi sóbánya (szeptember) 35 lej
  • Csíksomlyói kegytemplom adomány 5 lej
  • Töltött káposzta fesztivál ebédjegy 25 lej

Felárak

  • Félpanzió: 15.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár: 12.000 Ft/fő

Felszállási lehetőségek

  • Budapest-Déli Pu. Koronaőr köz
  • Hatvan-MOL Benzinkút
  • Polgár-Bevásárlóközpont

Leszállási lehetőség

  • Berettyóújfalu, Püspökladány, Szolnok, Cegléd

Program

1. nap: Budapest-Nagykároly-Érdmindszent-Ákos-Erdőd-Nagybánya

Indulás a korai reggeli órákban Budapestről, határátkelés Vállaján. Első megállónk Nagykároly, a Károlyi család felújított kastélya, ahol Petőfi Sándor és Szendrey Júlia megismerkedtek. Láthatjuk Kaffka Margit szülőházát, majd Érdmindszenten meglátogatjuk Ady Endre emlékmúzeumát és szülőházát. Következő megállónk Erdőd, ahol Petőfi Sándor és Szendrey Júlia örök hűséget fogadtak egymásnak. Szatmárnémetiben rövid városnézés, majd az esti órákban érkezünk meg Nagybányára, a szállásunkra.

2. nap: Nagybánya-Koltó-Marosvécs-Parajd

Reggeli után városnézés Nagybányán, megtekintjük az István tornyot, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és a környező hegyekre. Ellátogatunk az Ásványtani Múzeumba, ahol a környéki bányák ásványainak egyedülálló kiállítását tekinthetjük meg. Majd a Képzőművészeti Múzeumba látogatunk el, ahol a nagybányai festőiskola kiállítása található, a tárlatvezetésen a nagybányai művésztelep történetével ismerkedhetünk meg, a modern magyar festészet elindító mozgalmával, mely 1896-ban a nagybányai művésztelepen bontakozott ki. Koltóra utazunk, ellátogatunk a Teleky kastélyba és megtekintjük a kertjét és a múzeumot. A kora délutáni órákban a Szilágyság dimbes-dombos vidékét érintve a Mezőségen, Marosvécsen látogatjuk meg a Kemény család kastélyát és parkját, ahol Vass Albert síremlékét és a Helikonos asztalt nézzük meg. Az esti órákban érkezünk meg a Parajdra, a szállásunkra.

3. nap: Gyilkos-tó-Békás-szoros-Csíksomlyó-Székelyudvarhely-Korond-Szováta-Parajd

Reggeli után indulunk a Nagyhagymás-hegység két gyöngyszeméhez, a gyönyörű Békás-szoroshoz és Gyilkos-tóhoz, ahol fakultatív ebédeli lehetőség, helyi specialitások megkóstolása. Délután a Marosmenti Fenyveserdő aljában, a Hargita-hegység árnyékában a Maros forrásához, Marosfőre, Madéfalvára, Csíksomlyóra kirándulunk. Majd Székelyudvarhelyre indulunk, ahol séta a városban. Farkaslakán tisztelgünk Tamási Áron sírjánál. Korondon a székelyfazekasság központjában betekintünk egy fazekasműhelybe, ahol ellessük a fazekasmester titkát. Vásárlási lehetőség. Szovátára érkezvén kötelező megállnunk a híres gyógyfürdőhelyen, a Medve-tónál, amely e környék híres tavainak legcsillogóbb ékessége, egyedülálló gyöngyszeme, felbecsülhetetlen természeti értéke. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

4. nap: Parajd-Töltött Káposzta Fesztivál-Sóbánya

Késő reggelink elfogyasztása után indulunk a híres parajdi Töltött Káposzta Fesztiválra, mely Székelyföld és egyben Románia első gasztronómiai fesztiválja, egyedi és jellegzetesen Parajdhoz fűződő eseménye, főzőverseny, koncertek sorozata jellemzi a fesztivált. Megkóstolhatjuk a fenséges töltött káposzta remekműveket. Majd ellátogatunk a Parajdi Sóbányába, mely Székelyföld egyik legkülönlegesebb látványossága a parajdi sóbánya, mely a Parajd környéki Sóvidék Európa egyik legnagyobb sókészletét rejti a föld alatt. A kitermelt só helyén keletkezett egyik termet (50-es szint) szanatóriumi központnak rendezték be, ahol a légúti megbetegedésben szenvedők 120 méter mélyen részesülhetnek kezelésben. Negyven férőhelyes kórház is kialakításra került. A só jótékony klímája nemcsak a betegeknek tesz jót, de segít relaxálni és nagyon jó hatással van a bőrre is. (A bányalátogatást szívbetegeknek, magas várnyomásban szenvedőknek és klausztrofóbiásoknak nem ajánlják. Készüljünk fel lépcsőzésre is a különböző szintek között.) Vacsora a szállodában, majd este visszatérünk a Fesztiválra, ahol utcabálon vehetünk részt.

5. nap: Torda-Királyhágó-Nagyvárad-Budapest

Reggeli után a Mezőségen keresztül érkezünk meg Tordára, ahol egy 3 órás program keretében meglátogatjuk a felújított Tordai sóbányát, ahol óriáskerekezni, pingpongozni, csónakázni is lehet és élvezni a „sóbányák Plázáját”. Királyhágón rövid megállót teszünk, majd Nagyváradon a felújított főtéren sétálunk, ismerkedünk a szecessziós épületek varázsával. Határátkelés Biharkeresztesnél, majd érkezés Budapestre az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

5 napos körutazás 1 személyre Erdélyben, reggelivel, buszos utazással, a Parajdi Töltött Káposzta Fesztivál idején – Csíksomlyó, Gyilkos-tó, Békás-szoros, Székelyudvarhely

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére