5 napos körutazás 1 főre Szicíliában, repülővel, reggelivel, programokkal, idegenvezetéssel – városnézés Cataniában, látogatás az Etnához, római kori mozaikok és Taormina

Ajánlat kód: 34015
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

212.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34015

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Éld át a hamisítatlan dél-olasz hangulatot Szicília szigetén, fedezd fel az ókori római mozaikokat és pillants le az Etnáról!

Időpont

  • 2019. október 5-9.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A leírt alapprogramot
  • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
  • Kontinentális reggeli ellátást
  • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
  • A retúr repülőjegy alapárát
  • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
  • Egy kézipoggyászt
  • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
  • Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Repülőtéri illeték kb.  55.000 Ft/fő változhat
  • Repülőtéri transzferek 12.000 Ft/fő
  •  
  • Palermo - Normann palota és kápolna           8,50 €
  • IFA 8,00 €

Belépők

  • Palermo - Kapucinus katakombák 3,00 €
  • Monreale - "Király-hegy" 1,50 €
  • Villa Romana del Casale 10,00 €
  • Etna 63,00 €

Program

1. NAP: BUDAPEST – CATANIA

Indulás Budapestről menetrend szerint, érkezés Cataniába várhatóan az esti órákban. Transzfer a szállodába (2 éj).

2. NAP: CATANIA – TAORMINA – SAVOCA

Napunkat Catania felfedezésével kezdjük, aminek életét és fejlő­dését a mai napig az Etna működése uralja. A főtér látványosságainak (katedrális, Elefánt-út, városháza, városkapu) megtekintése után, helyi kisvonatra vagy városnéző kisbuszra szállunk és a további látnivalókban így gyönyörködünk. Ezután lehetőségünk nyílik elmerülni a városi forgatagban. Taorminába utazunk tovább, ahol a görög színház, a bazilika és a főtér felkeresése után szabad­idő keretében megkóstolhatjuk a tipikus szicíliai édességeket, a mandulás sütit vagy a cannolit. Késő délután a dombtetőre épült Savocaba látogatunk, a „keresztapa” filmek forgatási helyszínére. Felkeressük a híres Bar Vitellit, ahol filmes relikviákat láthatunk és megkóstolhatjuk a granitet. Közös szicíliai programunkat ezen a jellegzetes helyen fejezzük be. Szállás Catania környékén.

3. NAP: CATANIA – ETNA – PIAZZA ARMENIA

Reggelink után napunkat a ma is működő vulkán, az Etna megismerésével kezdjük. Autóbusszal felmegyünk a hegy feléig, majd felvonóval magasabbra kapaszkodunk és terepjáró buszokkal a kráterekig utazunk. Helyi vulkanológus vezetésével bepillantást nyerünk a legutóbbi kitörések történéseibe is. Természeti világörökségünk bejárása után a sziget nyugati felébe utazunk. Útközben felkeressük Piazza Armerina római kori villáját. A belső díszítést adó mozaikokat a villára földcsu­szamlás miatt rázúduló sárréteg őrizte meg az utókor számára. 1997 óta világörökségi helyszín. Szálláshelyünkre este érkezünk Agrigento környékére.

4. NAP: AGRIGENTO – CEFALU – PALERMO

Mai napunkon elsőként Agrigentóba utazunk. A leghíresebb régészeti látványosság a Templomok völgye mely a világörökség része. Továbbutazunk a középkori hangulatú Cefalú városába. Felkeressük a Szűzanyának épített, XII. századi, a világörökségi listán szereplő katedrálist; szűk, kis sikátorokon keresztül elsé­tálunk az Arab mosodáig és lehetőségünk nyílik megmártózni a Tirrén-tengerben. Ezután Palermót keressük fel, aminek történelmi városközpontja a világörökség része. Megtekintjük a Normann Palotát után a gyönyörű katedrális felé vesszük az irányt, majd a Piazza Pretoriat és a Quattro Cantit nézzük meg, sétánk végén pedig a Teatro Massimo impozáns épülete vár még ránk. Palermótól a kapucinus szerzetesek temetkezési helyével, a katakombákkal búcsúzunk. Szállás Palermo környékén.

5. NAP: PALERMO – BUDAPEST

Utolsó napunkat egy rövid kirándulással kezdjük Monreale-ba. A „Király-hegy”, vagyis Monreale az UNESCO világörökség része. A belső mozaikdíszítéssel rendelkező katedrális, a bencés szer­zetesek kolostora és az érseki palota alkotta épületegyüttest keressük fel. Ezután a transzferig szabadprogram Palermóban. Hazautazás menetrend szerint várhatóan a délutáni órákban. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

5 napos körutazás 1 főre Szicíliában, repülővel, reggelivel, programokkal, idegenvezetéssel – városnézés Cataniában, látogatás az Etnához, római kori mozaikok és Taormina

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére