5 napos körutazás 1 főre Ausztriában és Németországban, barokk kastélyokhoz, buszos utazással, reggelivel, idegenvezetéssel, október 23-án is

Ajánlat kód: 34065
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

105.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34065

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Látogass el Ausztria és Bajorország legszebb kastélyaihoz akár október 23-án is!

Időpontok

  • Szeptember 26-30., október 19-23.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A leírt alapprogramot
  • Szállást 3 csillagos szállodákban
  • Reggelis ellátást
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható
  • Fel- és leszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosban
  • Magyar nyelvű idegenvezetést
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • IFA 8,00 €

Belépők

  • Wachau hajó 25,50 €
  • Sasfészek 16,10 €
  • Hellbrunn kastély 12,00 €
  • Chiemsee kastély 11,00 €
  • Chiemsee hajójegy 7,50 €
  • Neuschwanstein + Hohenschwangau – kastély 23,00 €
  • Neuschwanstein + Hohenschwangau - kastély idegenvezetés engedélyezése 4,00 €
  • Neuschwanstein - busz (1 út)            3,00 €
  • Zugspitze 54,00 €
  • Linderhof kastély 8,50 €
  • Herrenchiemsee 9,00 €
  • Laxenburg Franzensburg + kisvonat + komp 16,50 €

Program

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – DÜRNSTEIN – HAJÓZÁS A DUNÁN

Reggeli indulás. Hegyeshalmi határátlépés után érkezünk Ausztriába, rövid buszozással érjük el Dürnsteint. Itt raboskodott Oroszlánszívű Richárd. A Duna partjára épült várfallal körülvett városkában olyan az érzésünk, mintha 400 éve megállt volna itt az idő. Sétálunk, nézelődünk a főutcán, betérünk néhány üzletecskébe. Szabadidő alatt van lehető­ség arra, hogy megtekintsék az Ágoston-rendi kolostort és a Plébánia templomot mely Ausztria egyik szép barokk épületegyüttese. Városnézésünk után hajóra szállunk és végighajózunk a Dunának legszebb szakaszán az UNESCO Világörökség Listájában is szereplő Wachau-kultúrtájon. Nem véletlenül került a világörökségek közé, erről mi magunk is meggyőződhetünk. Melkben szállunk ki a hajóból. Autóbuszunk itt már vár bennünket és Salzburg közeli szállásunkra utazunk (1 éj).

2. NAP: SASFÉSZEK – HELLBRUNN – CHIEMSEE

Reggeli után kirándulunk a hírhedt „Sasfészekhez”. Berchtesgadennél a Kehlsteinhaushoz megyünk fel. A történelmi helyszín megközelítése a parkolóból helyi buszokkal történik. Káprázatos, részben sziklába vájt úton haladunk felfelé. Közben már kezd kirajzolódni a táj szépsége. Ezt követően egy korabeli lift visz fel bennünket a hegytetőre. A szikla tetejéről jó idő esetén ellátni a Königsseeig és Salzburgig is. Fent eltöltött kellemes nézelődésünk után jövünk le a hegyről és megtekintjük a Salzburg mellett található Hellbrunni Kastély parkját. A mesés park különleges vízi játékairól ismert. Marcus Sittikus, Salzburg hercegérseke építtette az olasz Solarival ezt a nyári rezidenciát és a mókás szökőkutakat. Ezt követően a „Bajor-tengerhez” (Chiemsee) buszozunk. Rövid hajókázást és sétát követően az Urak-szigetén a Herrenchiemseen megtekintjük II. Lajos – Versailles mintájára épült – barokk kastélyát, és annak gyönyörű parkját. A kastélyban található egy, a királyról elnevezett emlékmúzeum is. A gazdag tárlat az uralkodó sorsát és élettörténetét dokumentálja festmények, mellszobrok és történelmi fényképek segítségével. Itt tekinthető meg többek között a keresztelőruhája és a koronázási palástja is. A szigetről hajóval megyünk vissza buszunkhoz és folytatjuk utunkat a szállásunkra (3 éj).

3. NAP: LINDERHOF – ZUGSPITZE – GARMISCH-PARTENKIRCHEN

Reggeli után első programunk egy érdekesség lesz. A vadregényes környezetben található barokk-rokokó Linderhof-kastély úgy külső, mint belső megjelenésében lenyűgöző. A különleges termek és a csodás park minden látogatót elvarázsol. Nagyon látványos a kastélypark szökőkútja is. A kastélyt elhagyva újabb érdekesség következik. Rövid időre átmegyünk Ausztriába, hogy onnan felvonóval közelítsük meg Németország legmagasabb csúcsát. A kabin 2.962 m magasra visz fel bennünket, itt található a Zugspitze kilátó, ahol az Ausztria és Németország határát jelző táblát is megtalálhatjuk. Tiszta időben fantasztikus körpanorámában gyönyörködhetünk. Innen több 3.000 m magas csúcsot, köztük a Grossglocknert is láthatjuk. Rövid pihenő, majd egy másik kabinos felvonóval a hegy túloldalára, 2.500 m magasságra utazunk, ahol lehetőség van rövid sétára is. Innen vonattal megyünk a hegy túloldalára. A végállomás Garmisch- Partenkirchenben lesz. Leérkezésünk után gyalogos séta a téli sportolás német fővárosában, mely már olimpiának is adott otthont. Innen pár perces buszozással érünk vissza szállásunkra.

4. NAP: HOHENSCHWANGAU – NEUSCHWANSTEIN – OBERAMMERGAU

Reggeli után II. Lajos bajor uralkodó két egymáshoz nagyon közeli mesés, barokk kastélya felé vesszük az irányt. A Hohenschwangau kastélyt édesapja, II. Miksa építette, nyári laknak. Lajos itt töltötte gyerekkorának nagy részét. Ennek a kastélynak megtekintése után megyünk a másik lenyűgöző építményhez, a Neuschwanstein-várkastélyhoz. II. Lajos Wagner tiszteletére emeltette a várat, ezért is kapta a Lohengrin (Hattyú-lovag) elnevezést. A hatalmas és sejtelmes kastély több mint 360 szobával rendelkezik. Ezek legszebbjeit tekintjük meg, mely hatalmas élményt ígér. A szép kastélyok után Oberammergauban állunk meg legközelebb, mely passiójátékairól híres. Belvárosa, mint egy képeskönyv, festett falu házak sora követi egymást. Szállás, mint előző nap.

5. NAP: LAXENBURG – BUDAPEST

Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és hazaindulunk. A mai programunk, a Habsburgok híres vadászkastélya, a Laxenburg várkastély. Ennek fő látványossága a hangulatos park közepén található Franzensburg vár. Belső termei igazi kuriózumok. A fakazettás mennyezetei, és a magyar koronázási terem különösen érdekes. Ezt követően rövid pihenőkkel és hegyeshalmi határátlépéssel jövünk hazafelé. Az esti órákban érkezünk Budapestre. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

5 napos körutazás 1 főre Ausztriában és Németországban, barokk kastélyokhoz, buszos utazással, reggelivel, idegenvezetéssel, október 23-án is

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére