5 napos körutazás 1 főre a Balkánon, Szerbiában, a Vajdaságban és Újvidéken, buszos utazással, reggelivel, 3*-os szállással – fedezd fel a smaragdzöld tájakat!

Ajánlat kód: 34487
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

74.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34487

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Látogasd meg a Vajdaság és Újvidék lenyűgöző természeti csodáit és kulturális emlékekkel teli városait egy 5 napos októberi körutazáson!

Időpont

  • 2019. október 3.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 4 éjszaka szállás 3*-os hotelben, kétágyas szobában
  • Reggeli
  • Autóbuszos utazás

Az ár nem tartalmazza

  • Biztosítás: 2.850 Ft/fő
  • Sztornó biztosítás: 1.5%
  • Félpanzió: 15.000 Ft/fő (Kötelezően fizetendő!)
  • Hajójegy 20 EUR/fő
  • Vonatjegy 10 EUR/fő
  • Helyi idegenvezetés-Belgrád 3 EUR

Felár

  • Egyágyas felár: 15.000 Ft/fő

Felszállási lehetőségek

  • Budapest-Déli Pu. Koronaőr köz 06:00
  • Kecskemét-Mol benzinkút, M5 autópálya 90 km, Kecskemét déli pihenő
  • Szeged-Shell benzinkút, Bajai út 2-4.

Program

1. nap: Pétervárad-Krusedol-Belgrád

Irány a még ismeretlen, de annál izgalmasabb Szerbia! Az ország bővelkedik a látnivalókban, lenyűgöző tájak, izgalmas nagyvárosok, pezsgő kulturális élet, karakteres gasztronómia és híresen jó vendéglátás vár a látogatókra. A természetvédelmi területek rejtett világa mellett betekintést nyerünk az ország legfontosabb kulturális örökségeibe is. Kora reggel indulunk déli szomszédunk felé. Mai első programunk Pétervárad erődjének megtekintése lesz, melyet bejárunk kívül-belül. Az erődrendszer ma is kitűnő állapotban van és a helyi vezető kalauzolásával eljuthatunk a legsötétebb és legrejtettebb belső földalatti zugaiba is. A várlátogatáskor nem csak a több évszázados nagyság romjait csodálhatjuk, hanem híres vajdasági művészeknek (festők, grafikusok, fotósok) műteremsorát is láthatjuk, majd sétálhatunk a rendezett várudvaron, és akár egy kávét is elfogyaszthatunk a teraszon.

Utunkat a Krušedol kolostor irányában folytatjuk, ami a szerbek történelmének élő, szent helye és hírességeik nyughelye, a béke szigete a Tarcal-hegység legszebb lankáján. A Tarcal-hegység híres szerb ortodox kolostorai a XV-XVIII. században épültek, valaha 30 körül volt a számuk, ezek közül mára 17 maradt fenn. Immár kellő történelmi ismeretekkel felvértezve utazunk tovább a gyönyörű szerb fővárosba, Belgrádba, ahol a Hunyadi János és Szilágyi Mihály megvédték a keresztény világot a törökök áradatától 1456-ban. Ennek emlékére a szerbek tavaly itt elhelyezték Wágner Sándor festményének mását. Vacsora a Skadarliján, majd a szállás elfoglalása.

2. nap: Belgrád-Bajina Basta

Reggeli után indulás a Balkán legszebb Nemzeti Parkja felé, a Tara hegységhez, Bajina Bašta kisvárosba. Ahogy a szerbeknél szokás, pálinkával fogadják a messzi útról érkezőket: a híres, díjnyertes Klekovača (Boróka-pálinka) készítési helyére látogatunk, ahol kóstoló vár ránk. A Nemzeti Park peremén lévő középkori Raca kolostort fedezzük fel, mely virágos kertjével, tömör kőfalaival és ódon ikonjaival vár ránk. Ezután felkeressük a „Házikót a sziklán”, ami a National Geographic címlapjáról vált világhírűvé. A Drina folyó közepére épült házikó kíváncsi utazókat vonz a világ minden tájáról. A szikla tetején egyensúlyozó magányos faházikó mindenkinek a szívét megdobogtatja. A romantikus látványt nyújtó házacska több, mint ötven éve áll itt magányosan a szikla tetején. Fotószünet és helyi specialitás-kóstoló a Két Hárs vendéglő teraszán. Bajina Bašta kincseinek további felfedezése következik. A világ egyik legrövidebb folyója vár ránk, mely mindössze 365 méter hosszú. A Godina (szerb nyelven jelentése: Év) nevű folyót nézzük meg a forrástól a torkolatáig mesés vízeséseivel, majd a Drina smaragdzöld tóvá duzzasztott gyönyörű környezetét, Perućac-ot ismerhetjük meg. Perućac másik nevezetessége a Drina hatalmas vízerőműve és a mögötte található felduzzasztott tó. Ezt követően felkapaszkodunk a Taran és Mitrovacban tartunk egy rövid sétát, hiszen itt van a Nemzeti Park központja. Mitrovac 1080 méteres magasságban található, a hegység legnagyobb fennsíkjának központi részén. Este a közeli szálláshely elfoglalása.

3. nap: Zlatibor-Sirogojno-Sargan-Mokra Gora

Reggel a környék felfedezésére indulunk, ahol a misztikus és valóságos Kremnai jósok nyomába eredünk, mi is bepillantunk a jövőbe. Majd Zlatibor városába utazunk. Zlatibor egy hegység Nyugat-Szerbiában, melynek turistaközpontját is egyszerűen így nevezik. Megismerkedünk a név legendájával, majd séta a klimatikus, gyógyturisztikai város központjában, ahol az üzletek, kávézók, éttermek között megbújik egy fenyőfák övezte kis tó is, a Zlatiborsko Jezero, partján a sumadijai paraszt jellegzetes faszobrával. Ezt követően Sirogojno múzeumfaluját keressük fel, a szerb turizmus bölcsőjét. Sirogojno tulajdonképpen egy XIX. századi hegyvidéki szerb falu apró mása, egy szabadtéri néprajzi múzeum. Lakóházak, kovácsműhely látható itt korhű berendezéssel. A nap fénypontja azonban mindenképpen Emir Kusturica keskeny nyomtávú vasútja, a Šargan nevű vonattal való utazás lesz, melynek népszerűségét a kremnaiak is megjövendölték.

Nyugat-Szerbia egyik leglátogatottabb nevezetessége a Mokra Gora-i kisvasút, mely Az élet egy csoda c. filmben vált világhírűvé. A hegyvidéki területen áthaladó vasútvonal legszebb szakasza a Šargan-hágót leküzdő pályarész, amely a település és a hágó közötti szintkülönbséget nyolcas alakban győzi le. Innen kapta a mai kisvasút a nevét: Šarganska osmica vagyis a Šargani nyolcas. A vonattal bejárjuk a fenyvesekkel borított Tara hegy szebbik oldalát, a Drina smaragdzöld színében gyönyörködünk és vízesést fotózunk. A közel 16 km hosszú szakaszon festői táj, 5 híd, 22 alagút vár ránk. Vonatozásunk után továbbra is Kusturica nyomában folytatjuk programunkat. A legendás favárosba látogatunk, ahol a híres filmrendező által megálmodott díszletek közt teszünk egy kis sétát. A faházak közt sétálva nagy színészek, egyéniségek elevenednek meg, akárcsak díszletek a híres filmjeiből. Visszaérkezés a szállodába kora este.

4. nap: Drina-kanyon-Višegrad hajóval

A mai napon hajóra szállunk és a festői Drina-kanyonba utazunk – hajóval (Hajójegy: 20EUR/fő). A Tara Nemzeti Park területén számos hegycsúcs található, melyeket festői szépségű völgyek választanak el egymástól. A leglátványosabb ezek közül a Drina-folyó völgye, melynek 250 métertől 1000 méterig terjedő völgyfalai közt folyik a Drina a völgy mélyén. A terület jellegzetes felszíni formáit a karszthegységi formák alkotják, számos barlanggal, forrásokkal. A hajóút végén kikötünk a szomszédos Bosznia-Hercegovina városában, Višegradban, ahol a legendás tizenegy ívű híd áll fenségesen immár közel ötszáz éve. Szokoli Mehmed pasa hídja, 2007 óta az UNESCO Világörökség része. A Drinán átívelő híd 1571 és 1577 között épült az Isztambul–Szarajevó út (Carigradska džada) mentén, melyet a közeli Sokolović nevű településen született Szokoli Mehmed budai pasa építtetett. Innen az elnevezése is. A nagy kőpilléreken nyugvó híd közepén található a szófa-kapu, amely szélesebb a híd átlagos szélességénél. Itt az emberek megállhattak és csodálhatták a tájat. A város Ivo Andrić, gyerekkorának helyszíne is. Édesanyja szerény körülmények között nevelte, így kisgyermekként nagynénjéhez került. Ekkor láthatta először a határ menti városka patinás hídját, melyet Nobel-díjas regényében örökített meg, Híd a Drinán. A regény híd felépítésétől, 1914-ig meséli el a város történetét. Városnézés, majd visszautazás hajóval Bajina Bastaba, a szállásra.

5. nap: Szabadka-Budapest

Hazautazás, útközben rövid városnézés Kosztolányi Dezső szülővárosában. Szabadka, a szecesszió városa. A város, ahol a csodás szecesszió keveredik a mediterrán hangulatú kis utcákkal. Városnézésünk során felidézzük Kosztolányi emlékét, miközben a pompás épületek közt sétálunk. Zsolnay színes díszei, Róth Miksa üvegablakai és Csáth Géza varázslatos világa köszönt itt bennünket. Belvárosi sétánk során a város legfontosabb nevezetességeivel ismerkedünk meg. A Korzó, Szabadka legszebb és leghosszabb sétálóutcája, színes homlokzatú épületek, üzleteket, kávézók mentén sétálunk el a Népszínház épületéhez. Programunk a Városháza épületével folytatódik, majd a Raichle-park vár ránk, a híres építész szobrával. Évszázados platánfák takarják és védik a magyar szecesszió egyik remekművének, kétszintes épületét, melyet szintén látni fogunk. A helybeliek Cifra palotaként emlegetik Raichle Ferenc építész által, családi otthonnak tervezett csodálatos építményét. Városnézésünk után búcsú Szerbia legészakibb fekvésű településétől, majd hazautazás. Esti érkezés Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

5 napos körutazás 1 főre a Balkánon, Szerbiában, a Vajdaságban és Újvidéken, buszos utazással, reggelivel, 3*-os szállással – fedezd fel a smaragdzöld tájakat!

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére