5 napos kirándulás Karintiában, busszal, reggelivel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 42922
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

159.900 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 42922

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Festői hegyek ölelésében!

Opciók

  • 2024.05.29.: , 159.900 Ft
  • 2024.09.25.: , 159.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazást autóbusszal
  • 4 éjszaka szállás költségét osztrák panzióban
  • 4 reggelit
  • Idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • 1,8% stornóbiztosítást
  • 2 Euro/fő/éj idegenforgalmi adót
  • A belépőjegyek költségét (változhat)
    • Hochosterwitz-i vár: kb. 17 Euro/fő + lift: fel: kb. 10 Euro/fő, le: kb. 6 Euro/fő
    • Grossglockner - Hochalpenstrasse: kb. 10 Euro/fő
    • Malta völgy - Hochalmstrasse: kb. 10 Euro/fő
    • Millstatti-tavi hajókázás: kb. 18 Euro/fő
    • Minimundus: kb. 20 Euro/fő
    • Pyramidenkogel: kb. 16 Euro/fő
    • Gerlitzen felvonó: kb. 30 Euro/fő
    • Raggaschlucht: kb. 10 Euro/fő
  • A fakultatív programokat
    • Fakultatív kirándulás Olaszországba, Gradóba: 40 Euro/fő + belépőjegy költség
  • A BBP biztosítást (700 Ft/fő/nap)

Felár

  • Fakultatív vacsora felár: 18 Euro/fő/alkalom
  • Karintia kártya díja: kb. 58 Euro/fő
  • Egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 50.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 25.000 Ft/fő

Program

1. nap:      
Elutazás Budapestről reggel 06.00-kor, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Ausztriáig. Első megállónk az impozáns Hochosterwitz vár. Karintia egyik jelképe 175 méter magas sziklaszirten áll. A látogatás során betekintést nyerhetünk a vár mindennapjaiba, az évszázadokat felölelő vártörténet bemutatása során képet kapunk az egykori védelmi rendszer fontosságáról, megtekinthetjük a vár fegyvertárát és megismerhetjük a várat mai napig birtokló család több, mint 450 éves történetét. A szinte bevehetetlen vár ma turisták hadait állja, akik egy 620 méter hosszú, falakkal szegélyezett, hegyre tekeredő úton, 14 kapun keresztül juthatnak fel, hogy megkapják méltó jutalmukat, a csodálatos panorámát. (Akik szeretnének liften is feljuthatnak a várba.) Ezt követően a Klagenfurt mellett található Minimundushoz utazunk. Itt egy világkörüli utazás részesei lehetünk, hiszen a világ csodás építményeinek - több mint 150 épületnek-, látható kicsinyített mása. Programunkat követően tovább utazunk szállásunkra az Ossiachi tó partján fekvő Annenheimbe. Fakultatív vacsora szállásfoglalást követően a szállásunk éttermében.

2. nap:      
Reggeli után egésznapos kirándulás a 3.798 méter magas Großglocknerhez Elsőként a heiligenbluti templomnál – az Alpok kapujánál tartunk egy fotószünetet, majd a Großglockner Hochalpenstraße déli vonulatán megyünk fel ahhoz a kilátó ponthoz, ahonnan látható Európa egyik legjelentősebb, Ausztria legmagasabb csúcsa. Ha szerencsénk van, ritka élményben részesülünk, találkozhatunk a mormotákkal a Franz Josef Höhe-én. A kilátópont Ferenc Józsefről kapta nevét, emléket állítva egy korábbi látogatásának a császárnéval, Sisivel.
Ezt követően útba ejtjük a egy fotószünet erejéig a Jungfernsprung vízesést, amely nevét egy menekülő szűz legendájáról kapta.

Délután a Raggaschlucht szurdokhoz utazunk.  A hegyek között mélyen megbúvó szurdok évezredek alatt keletkezett. A Raggabach patak sebes sodrása következtében alakult ki és ma már Ausztria egyik leglenyűgözőbb vízesése található itt. Vadregényes útvonalon túrázunk. A patak mentén fából készített járdákon, pallókon, hidakon keresztül jutunk el a lélegzetelállító vízeséshez, melynek robaja már messziről jelzi nagyságát. A vízpára betölti a teljes szurdokot, így érdemes megfelelő öltözékkel készülnünk a túrára.

Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel. Fakultatív vacsora lehetősége a szálláson.

3. nap:       Egésznapos fakultatív kirándulás Észak-Olaszország festői tengerparti városába, Gradóba.
Reggeli után magunkhoz vesszük fürdőruhánkat és elindulunk, hogy megismerjük az olasz Adria egyik ékszerdobozát, Gradót. A mini Velencének is nevezett tengerparti város több, mint ezer éves történelemet tudhat maga mögött. Mai arculata hűen őrzi az Osztrák-Magyar Monarchia „nyomait”. Délelőtt sétát teszünk a kanyargós sikátorokban, hogy felkeressük a város nevezetességeit, kincseit.
A délutánt mindenki kedvére töltheti, vagy a város hosszan elnyúló tengerpartján - fürdőzéssel, vagy éppen pihenve, az olasz gasztronómia élményének hódolva, egy trattoriában (helyi étterem). Hazaindulás előtt lesz lehetőség a város üzleteit is felfedezni, vásárolni olasz specialitásokat.

Aki nem szeretne részt venni a fakultatív programon, maradhat a szálláson, ahonnan bejárható a környék. Szállásunktól nem messze található a Gerlitzenbahn kabinos felvonó alsó állomása, amely felrepít bennünket 1000 métert leküzdve. Fent számos további hegyi program kínálkozik. A csúcsra ülőszékes felvonóval tovább utazhatunk, vagy túrázhatunk. Bátrabbak a hegyi gokárt pályát is kipróbálhatják.
Ha feltöltődtünk a hegyi élményekkel, a nap további részét tölthetjük az Ossiachi tónál. Számos lehetőség nyílik, a fürdőzéstől kezdve a sétáig a tóparton, az extrém vízisportok kipróbálásán át.
Helyi járattal Villachba is beutazhatunk, ha szeretnénk megismerni ezt a hangulatos kisvárost, vagy éppen vásárolni támadna kedvünk.
Este, az előző napokhoz hasonlóan, szintén van lehetőség fakultatív keretek között vacsorázni a szálláson. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

4. nap:      
Reggeli után utazás a Millstatti tóhoz, amely Karintia második legnagyobb tava. Millstatt város történelmi városközpontja varázslatos szűk sikátoraival csábít a korabeli kultúra felfedezésére. A város a középkorban zarándokhely volt, a központjában impozáns kolostor és templom található. A városban tett rövid sétánk után, hajóra szállunk, hogy a vízről is megcsodálhassuk ennek a festői szépségű tónak településeit.

Hajózásunk után Ausztria egyik legszebb alpesi völgyébe, a vízesések tarkította Malta-völgybe visz utunk. Az út során több alagúton is át kell haladnunk buszunkkal (köztük van egy derékszögű is). Az út végén a 200 méter magas Kölnbrein gáthoz érkezünk, amely a legmagasabbra épített gát Ausztriában. A duzzasztógáton tehetünk egy sétát. Mindenképpen érdemes elsétálni az AIRWALK kilátóig, amely egy üveg aljú panorámapont 200 méterrel a felszín felett. Feltöltődve a monumentális látvánnyal hazafelé vesszük az irányt.

Útközben felkeressük Gmünd városkát, amely városkapuival, gyönyörű tereivel, a Londron-kastéllyal hamisítatlan középkori hangulatot áraszt. Sétánkat követően visszautazunk a szálláshelyünkre.
Fakultatív vacsora lehetőség a szálláson. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

5. nap:      
Reggeli után bepakoljuk csomagunkat az autóbuszba és elsétálunk a Gerlitzen 1909 méter magas csúcsára tartó felvonó alsó állomására. A csúcsot két külön felvonóval, a Kantzel és a Gipfelbahn-nal érjük el. Akik a körpanorámát a csúcsról élveznék, ők maradhatnak a felvonó állomás körül, de a gyaloglást kedvelők a csúcsot egy másfél órás kirándulás keretében is körbe sétálhatják. 

A völgyállomásnál vár majd minket autóbuszunk, amivel a Wörthi tó egyik legismertebb és legkedveltebb osztrák üdülőhelyre, Veldenbe indulunk, hogy egy rövid sétát tegyünk a tóparton. Innen Karintia egyik jelképéhez, a Pyramidenkogelhez érünk, hogy méltó búcsút vegyünk Karintia tavaitól és hegyeitől. A toronyból egy újabb 360 fokos panoráma tárul elénk.

Az elbűvölő táj látványával feltöltődve hazaindulunk. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

5 napos kirándulás Karintiában, busszal, reggelivel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
22 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére