5 napos kirándulás Erdélyben, a Bánságban, a Kazán-szorostól Herkulesfürdőig, buszos utazással, 3*-os szállásokkal, félpanzióval és idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 35387
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

124.900 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 35387

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel a Bánság mesés tájait és történelmi városait egy 5 napos erdélyi körutazáson!

Időpontok

  • 2024.08.21.: , 124.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 1 éj Temesvár környékén, 2 éj Herkulesfürdőn, 1 éj Déván 3*-os szállodákban
  • Félpanzió
  • VOX készülék (városnézéshez)
  • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
  • Programok költségei (változhat)
    • Nosztalgiavonatozás: kb. 30 RON
    • Hajózás a Kazán-szorosban: kb. 130 RON
    • Őraljaboldogfalva, református templom: kb. 10 RON
    • Ebéd a Gozna víztározónál: kb. 50 RON
    • Csernakeresztúri program+ebéd: kb. 60 RON
    • Marosillye, Bethlen Gábor szülőháza: kb. 50 RON

Felár

  • Vacsora felár (4 vacsora): 29.900 Ft/fő
  • Egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 40.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 20.000 Ft/fő

Program

1. nap: 
Indulás 06.00 órakor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás, útközben rövid megállókkal. Utunk Temesvárra vezet, ahol egy hosszabb városnézésen veszünk részt. Ennek keretén belül megtekintjük Románia legnagyobb ortodox katedrálisát, majd sétálunk az Opera téren a szecessziós paloták árnyékában. Ezután láthatjuk a Jenő tér impozáns épületeit és végül átjutunk a barokk Dom térre, ahol megcsodáljuk a Szentháromság szobrot (pestis oszlop), a Szent György székesegyházat illetve a szerb ortodox katedrálist. Hosszas temesvári tartózkodás után a délután hátralevő részét Búziásfürdőn töltjük, ahol rövid sétát teszünk a valamikori híres fürdővárosban, amelynek több alkalommal volt fürdővendége Deák Ferenc. Este a szállás elfoglalása Temesvár mellett.

2. nap: 
Reggeli után egy nosztalgiavonatozásra hívjuk meg a kedves utasokat, Oravicabánya és Stájerlakanina közötti csodálatos vidéken. A vasútvonalat a XIX. század közepén építésekor „bánáti Semmeringnek” nevezték. A vonat a mintegy 34 kilométeres távot 10 völgyhídon és 14 alagúton keresztül teszi meg, miközben 337 métert emelkedik. A vonatozás után folytatjuk utunkat és Bánság legmagasabb hegységébe a Szemenik-hegységbe látogatunk. A hegységet a csodálatos környezeteben átszelő 60 km hosszú Transz Szemenik uton szeljük át. Útközben pihenőt tartunk a csodás látványt nyújtó Gozna víztározó partján, ahol egy helyi ebéd elfogyasztására is lesz lehetőségünk.  Innen utunk a Temes folyó völgyén és a Cserna folyó völgyén keresztül Herkulesfürdőre vezet. Szállás elfoglalása.

3. nap:
A reggeli elfogyasztása után utazás Orsovára, ahol hajóra szállunk és egy gyönyörű sétahajózás alkalmával a Duna egyik csodálatos szurdokvölgyét, a Kazán-szorost ismerjük meg, amely Jókai Mórt is megihlette. Érintjük a Tabula Traiana-t, a Mrakónia kolostort, Decebal szobor arcképét, valamint a Kis- és Nagy Kazán szorost. Hajózás után rövid kitérőt teszünk a Duna mentén, és a Vaskapu I.-es vízierőmű mellett tartunk fotószünetet. Délután visszatérünk Herkulesfürdőre, ahol egy hosszabb séta keretén belül megtekintjük a Ferencz József és Erzsébet királyné által is igen kedvelt fürdőváros történelmi központját, felidézzük az akkori idők hangulatát, gyógyforrásokat kóstolgatunk. Aki nem szeretne sétálni azok szabad fakultatív programként fürdőzhetnek, kipróbálhatják a herkulesfürdői gyógyvizet. Vacsora a szállodában Herkulesfürdőn.

4. nap:
Reggeli után elhagyjuk Bánság déli részét, utunk a Temes folyó mentén, illetve a Hátszegi medencén keresztül Őraljaboldogfalvára vezet, ahol a XIII. századi román stílusú református templomot tekintjük meg. Ezután felkeressük Csernakeresztúr kis faluját, ahol rövid betekintést nyerhetünk a bukovinai székelyek mindennapjaiba. Itt megtekintjük a tájházat, majd egy finom gulyás elfogyasztása után süteményt és pálinkát kóstolunk. Ezután megérkezünk Dévára, ahol megnézzük „magos Déva várát” és sétát teszünk a városközpontban. A szállás elfoglalása, vacsora Déván.

5. nap:
Reggeli után hazaindulunk. Útközben pihenőt tartunk Marosillyén, Bethlen Gábor fejedelem szülőházánál, amely szimbólumává vált az itt élő szórványmagyarságnak. Innen utunk Máriaradnára vezet, amely a Maros-mente és a Bánság legnagyobb Mária kegyhelye: itt az 1767-ben épített, szép barokk templomot tekintjük meg. Utazásunk utolsó állomáshelye Arad városa, ahol meglátogatjuk Zala György impozáns alkotását, a 13 aradi vértanúnak emléket állító Szabadság-szobrot. Rövid autóbuszos városnézés után felkeressük a vesztőhelyet is. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

5 napos kirándulás Erdélyben, a Bánságban, a Kazán-szorostól Herkulesfürdőig, buszos utazással, 3*-os szállásokkal, félpanzióval és idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
29 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére