5 napos kirándulás cseh várakhoz és kastélyokhoz, busszal, félpanzióval, 4*-os szállással, Húsvétkor is

Ajánlat kód: 38664
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

115.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 38664

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz romantikus cseh várak és paloták társaságában!

Opciók

  • 2021.04.01. - 2021.04.05.: , 115.500 Ft
  • 2021.07.13. - 2021.07.17.: , 115.500 Ft
  • 2021.10.12. - 2021.10.16.: , 115.500 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az utazást felsőkategóriás autóbusszal
  • 4 éjszaka szállást 4*-os szállodában
  • A félpanziós ellátást
  • A magyar nyelvű csoporkísérőt
  • Az audioguide készüléket
  • A felsorolt programokat

Az ár nem tartalmazza

  • A belépőjegyeket (helyszínen fizetendő, nyugdíjas kedvezmény igénybe vehető) kb. 1.440 CZK/fő
  • Az útlemondási biztosítást 1,5%
  • A fakultatív programokat
  • BBP utasbiztosítás (Aegon)
    • Basic: 590 Ft/fő/nap
    • Extra: 790 Ft/fő/nap
    • Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap

Felár

  • Egyágyas felár 31.900 Ft
  • Ülőhely választási felár (1-3. sor) 3.000 Ft
  • Ülőhely választási felár 1.500 Ft

Program

1. nap: Budapest – Slavkov u Brna - Brno

Kora reggel indulunk Budapestről, vidéki utasaink Tatabányán és Győrben tudnak csatlakozni a csoporthoz.

Első megállónk Slavkov u Brna, melyet mi a történelemkönyvekből Austerlitz-ként ismerünk. Az itt található 115 szobás barokk kastély erkélyéről jelentette be Napóleon a franciák diadalát, majd itt írták alá a csata után az Ausztria és Franciaország közti fegyverszüneti megállapodást. Az austerlitzi győzelem Napóleon egyik legfényesebb diadala volt, mely mindenekelőtt véget vetett a harmadik koalíciós háborúnak, közvetetten pedig a Német-Római Birodalom megszűnéséhez vezetett. Látogatásunk magában foglalja a kastély legrégebbi szárnyát, amelyet Andreas Lanzani olasz festő mennyezeti freskói díszítenek, valamint a déli szárny egy részét, a várkápolnát és természetesen a Történelmi Csarnokot. 15 hektáros parkját tartják Morvaország egyik legfontosabb történelmi kertjének, melyhez üvegházak, kínai pavilon, sőt még egy golfpálya is tartozik.

Koradélután megérkezünk Csehország második legnagyobb városába, Brnoba, ahol a gyalogos városnézés során elsétálunk a Szent Péter-Pál Székesegyházhoz, és a mellette lévő hegyen terpeszkedő Špilberk várához is. A Kapucinosok kriptáját a város déli részén, a kapucinusok temploma alatt találjuk, akinek van kedve, az idegenvezetőnkkel tartva megnézheti a váci mintára természetes úton mumifikálódott szerzetesek maradványait.

Este elfoglaljuk a szállásunkat Brnoban, majd megvacsorázunk a hotelben.

2. nap: Znojmo – Vranov nad Dyjí – Slavonice

Reggeli után Znojmo városába látogatunk, mely mozgalmas történelmével és bájos óvárosával levesz minket a lábunkról. Zsigmond királyunk itt halt meg 1437-ben, miközben feleségét, Cillei Borbálát akarta kiostromolni a várból. Mikor Zsigmond érezte, hogy közel a vég, felvette császári díszruháját, koronáját, utolsó kenetet rendelt, majd másnap trónján ülve találták meg holtan. Néhány évvel később Mátyás király is Znojmo alatt győzedelmeskedett Podjebrád György cseh király felett, aminek eredményeképpen több mint 20 évig Morvaország magyar kézbe került.

Rövid szabadidőt követően Vranov nad Dyjí várához utazunk. A közép-európai barokk vár uralja a völgyet, remekül kihasználva a kanyargó folyó és a szűk sziklás hegyfok adta természeti előnyöket. Jelenlegi formáját a 17. században kapta, amikor tulajdonosa egy modern, kellően reprezentatív udvarházat akart létrehozni, melynek belső kialakítása megfelelne a kor igényeinek. Építészként a fiatal udvari építészt Johann Bernhard Fischer von Erlach-t választották, akinek munkái Salzburgban és Bécsben láthatók, többek között a Schönbrunni kastélynál.

Délután Slavonice városkájába látogatunk, mely fontos és gazdag kereskedőváros volt a Prága-Bécs útvonalon a 14. és 16. század között. Akkor épült a Főtér és környéke, ahol Csehország második legöregebb sgraffitoval díszített háza található 1545-ből. Később az útvonal átkerült északabbra, így a város elveszítette jelentőségét és bevételének nagy részét, viszont máig szépen megmaradt eredeti reneszánsz kinézete.

Rövid szabadidőt követően visszatérünk Brnoba, vacsora a szálláson.

3. nap: Morva-karszt – Punkva-barlang – Pernštejn - Brno

A Brnotól közvetlenül északra terjedő erdővel borított, dimbes-dombos, barlangokkal pettyezett vidék, a Morva-karszt. A tájvédelmi körzetté nyilvánított karsztvidék több száz barlangot rejt, közülük messze a legérdekesebb és legnépszerűbb, a cseppkövekkel gazdagon borított Punkva. A barlang első szakaszát gyalogosan, majd egy 440 méteres részt elektromos hajtású csónakokban tesszük meg. A földalatti Tükör-tóban tökéletesen tükröződik a cseppkövekkel borított mennyezet, míg a Reichenbach teremben az Ülő nyúl, a Teve és a Rokokó baba cseppkőformációja kápráztatja el a látogatókat.

A barlangból kilépve a 138 m mély Macocha-szakadék felejthetetlen élményt nyújt meredek mohalepte falaival. Először alulról, majd egy lépcsőn felkapaszkodva a kilátóplatformról felülről is megcsodáljuk az örök félhomályba boruló természeti képződményt.

Koradélutánra érünk Pernštejn középkori lovagvárába, mely romantikája és gótikus stílusa miatt amerikai filmforgatások kedvelt helyszíne. A roppant gazdagsággal bíró cseh Pernštejn család emeltette a várat székhelyéül a 13. században. Már messziről kiemelkedik a tájból tornya, falai alá érve érezhető meg igazán hatalmas ereje. Története során egyetlen egyszer sem sikerült támadóinak bevennie. Nemcsak magas sziklára épült, de a köré ásott vizesárok és a felvonóhidak is fokozták az erős falak védelmét.

Visszatérve Brnoba a Strobrno sörgyárba látogatunk, majd vacsorára lehetőségünk lesz a sörgyár éttermében megkóstolni a cseh konyhaművészet remekeit (fakultatív).

4. nap: Kroměříž – Kvargli Múzeum - Olmütz

A mai nap első állomása a Kroměříž-ben található Érseki palota. Kroměříž-t néhány éve a legszebb cseh történelmi városnak választották, ami nem is csoda, hiszen a Morva folyó mellett található település könnyen bejárható és a palotakert is gyönyörű. A harmincéves háború után épített korai barokk stílusú érseki palota eredetileg várként épült. A legszebb és legnagyobb terem a Cár terme, melyet kristálycsillárok, falikarok és stukkók tesznek ünnepivé. A látogatást követően érdemes sétálni egyet a virágokkal díszített parkban is.

 

Délután az 1876-ban alapított Kvargli Múzeumba megyünk, ahol a látogatást követően kóstolunk is. Az eredeti olmützi kvargli egy híres és igen kedvelt, sovány aludttejből érlelt cseh sajt, melynek állítólag 150 féle elkészítési formája ismert. A 15. században már találunk róla írásos emlékeket, de azóta ez az ínyencség a cseh konyha nélkülözhetetlen részévé vált.

Ezt követően sétálunk egyet Olmützben, mely fallal körülvett nagy kiterjedésű óvárosával, számtalan templomával, hangulatos tereivel, barokk szobraival, szökőkútjaival vár minket. Gyönyörű főterén látható a Világörökség részeként számon tartott Szentháromság oszlop, illetve megnézzük a prágai Orloj mintájára készített csillagászati órát is a Városháza tornyán.

Este visszatérünk a szállásra, vacsora.

5. nap: Lednice – Mikulov - Budapest

Reggeli után a Lednice-Valtice kultúrtájra indulunk. Utazásunk végére hagytuk a sokak szerint legszebb és legromantikusabb, a világörökségi listán szereplő Lednice mesekastélyát.

A belső kialakításban meghatározók a fából faragott megoldások. A mennyezetet és az oldalfalak zömét díszes fakazetták borítják. Kiemelkedő alkotás a 630 fokos csapolással megépített csiga alakú könyvtárlépcső, melyet állítólag egyetlen tölgyfából faragtak ki. Porcelánmúzeum, trófeagyűjtemény is látható, de nincs terme a kastélynak, melyben ne lenne vagy egy pompás csillár vagy intarziás fa-remek, ami lenyűgözné a látogatót.

Javasoljuk, hogy sétáljanak egyet az óriási kiterjedésű, arborétum jellegű angolparkban, melyben több száz fa- és növényfaj, tó és egy várrom-utánzat is megtalálható.

Végül Dél-Morvaország gyöngyszemébe, Mikulov bájos kisvárosába megyünk, mely szűk utcácskáival, büszke várával és ízletes boraival vár minket. Egy rövid városi sétát követően lehetőségünk lesz részt venni egy 6 soros borkóstolón (fakultatív) egy hangulatos borászatban. Jó hangulattal és élményekkel telve búcsúzunk Csehországtól és utazunk Budapestig, ahová az esti órákban érkezünk.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

5 napos kirándulás cseh várakhoz és kastélyokhoz, busszal, félpanzióval, 4*-os szállással, Húsvétkor is

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére