5 napos gasztronómiai kaland Szentpéterváron, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 2 ebéddel, 1 vacsorával, programokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 37238
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

265.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 37238

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kóstold meg és készítsd is el sz orosz konyha legjobb fogásait Szentpéterváron!

Időpont

  • 2021. augusztus 25-29.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A repülőjegyet illetékkel, fix üléshellyel, személyenként 1 db max. 10 kg-os max. 40 x 30 x 20 cm-es kézipoggyásszal és 1 db max. 20 kg-os feladható bőrönddel (melynek a mértéke: 79.000 Ft)
  • 4 alkalommal reggelit, 2 alkalommal ebédet (1. és 4. napon) és 1 alkalommal vacsorát (1. napon)
  • Az 1. és 4. napi programot
  • Az ingyenes elektronikus vízum ügyintézést
  • A helyszíni közlekedést
  • A magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • A fakultatív programokat
  • Az útlemondási biztosítást 1,5%
  • BBP utasbiztosítás (Aegon): Basic: 590 Ft/fő/nap, Extra: 790 Ft/fő/nap, Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap

Felár

  • Egyágyas felár 55.000 Ft / 4 éj

Program

1. nap: Budapest – Szentpétervár

Elutazás Budapestről menetrend szerinti közvetlen WizzAir járattal a reggeli órákban. Érkezést követően autóbuszos városnézés, melynek során megismerkedünk a városközponttal, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárúttal, a Szt. Izsák Székesegyházzal, a történelemkönyvekből híres Téli Palotával, a Nyári Kerttel és a Felvonulás térrel. Már a városnézés során elkezdjük felfedezni az orosz konyhát, ugyanis egy étteremben elfogyasztjuk az ebédünket. Ezután folytatjuk a városnézést, bemegyünk a Péter-Pál erődbe, ahonnan Szentpétervár történelme indult, és megnézzük az orosz cári családok sírjait. A kora délutáni órákban transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása, egy kis pihenés. Este időutazás a múltba, a Szovjetunió idejébe. A szállodánk közvetlen közelében lévő hangulatos étterembe térünk be, ahol a finom, hagyományos orosz ételeinket szovjet stílusú berendezés és retro zene mellett fogyasztjuk el.

2. nap: Petrodvorec – Pirog kóstoló - Vodka múzeum

A reggelit követően, fakultatív programként, kirándulást ajánlunk Szentpétervár környékére, Petrodvorecbe, amely csupán 29 km-re fekszik a várostól. Kastély és park, az orosz művészetek kincse – ez az egyik legismertebb cári kastély a tenger partján. Az „orosz Versailles” néven emlegetett pompázatos cári nyaraló együttes I. Péter nevét viseli, amelyet a híres, több szintből álló park - szökőkutakkal, vízesésekkel, szobrokkal és pavilonokkal - tesz lenyűgözővé a látogató számára. Az épületegyüttes legkiemelkedőbb része a Nagy Palota, mely I. Péter hajdani rezidenciája volt. A kastély megtekintése után egy orosz étteremlánc egyik egységét keressük fel, amely kifejezetten pirog készítésre specializálódott. Az orosz konyha kihagyhatatlan része a puha kelt tésztából készült pirog - vagy pirozsok, ha kicsi. A régi időkben a pirogot vendégek fogadására sütötték, különböző méretben és formában, többféle töltelékkel. A pirog szóban a „pir” nagy ünneplést jelent. A program során lehetőségünk lesz többféle töltelékből választani, például húsos, halas, sajtos, burgonyás, káposztás, gombás, tojásos, túrós, de akár gyümölcsöset is (almás, meggyes, fekete áfonyás). Egy meleg nyári napon nagyon jól fog esni egy tipikus orosz frissítő ital, a morsz. Ez az alkoholmentes ital nagyon jó immunerősítő és vitaminokban gazdag, általában bogyós gyümölcsökből készítik, mint például áfonyából, homoktövisből, szamócából, ribizliből, málnából vagy meggyből. (A kiválasztott étel vagy ital fizetése a helyszínen, kb. 600 RUB.). A nap zárásaként látogatás a Vodka Múzeumban, természetesen kóstolóval egybekötve.

3. nap: Ermitázs – Pirog főzőtanfolyam

A reggelit követően fakultatív programként az Ermitázst keressük fel. Az idegenvezetővel egy sétát teszünk a Palota téren, melynek keretén belül megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, mely a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Az uralkodó itt tartotta az első gyűjteményét. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Csak néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt. Ezt követően fakultatív programként egy pirog készítő tanfolyamon vehetünk részt. A tanfolyam helyszínén, az étel készítését követően elfogyasztjuk hagyományos orosz ebédünket. Ezt követően szabadidő a városban, melynek keretén belül egyénileg elmehetünk a Faberge múzeumba (belépő a helyszínen fizetendő).

4. nap: Matrjoska múzeum – Pelmenyi főzőtanfolyam

Mi lenne az első ötletük, amit Oroszországból kellene ajándékba hozni? Természetesen a marjoska baba! De túl egyszerű lenne csak bemenni érte az ajándékboltba, ezért a mai napon elmegyünk a Matrjoska múzeumba, ahol nem csak a baba történetével ismerkedünk meg, hanem elkészítjük a saját babánkat is. Miközben száradnak az általunk készített marjoskák, addig megkóstoljuk a legnépszerűbb orosz reggelit, a szirnyikit. Alig tudunk találni olyan embert Oroszországban, aki ne szeretné ezt az ételt. A szirnyiki túró, tojás és liszt keverékéből készül, amit serpenyőben vagy sütőben sütnek ki. A kész süteményt sűrített tejjel, tejföllel vagy lekvárral tálalják. A programot egy orosz étteremben folytatjuk, ahol részt veszünk egy igazi orosz pelmenyi készítésében. A pelmenyi egy hússal töltött tészta, melynek első említése a 15. században, az Ural hegység környékén történt. A pelmeny szó a finnugor nyelvből származik és fültésztát jelent. A pelmenyi gyúrása, nyújtása, a húsdarálás és a batyu töltése egy hosszú és időigényes munka, ezért a szovjet időkben az ünnepek előtt sok családban hagyománnyá vált, hogy a készítésben minden tag részt vett. A főzőtanfolyam során a séf elárulja az étel készítésének a titkait. Ezt követően természetesen megkóstoljunk a saját gyártású pelmenyinket is, és egyúttal megebédelünk. Pihenésképpen, fakultatív programként, a délutáni órákban hajókirándulásra nyílik lehetőség Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván. Az 1 órás sétahajózás közben egy nem mindennapi nézőpontból nézzük meg azokat a látványosságokat, amelyeket a buszos városnézés során nem volt alkalmunk megtekinteni, így válik városnézésünk teljessé és felejthetetlenné.

5. nap: Szentpétervár – Budapest

Kora reggel kijelentkezünk a szállodából, transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre közvetlen menetrend szerinti WizzAir járattal.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

5 napos gasztronómiai kaland Szentpéterváron, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 2 ebéddel, 1 vacsorával, programokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére