Kóstold meg Provence jellegzetes ízeit és készítsd el őket egy autentikus főzőtanfolyamon!
Opciók
Az ár tartalmazza 1 személyre
Az ár nem tartalmazza
Felár
Program
1. nap: Budapest - Marseille - Bonjour Provence! A szökőkutak városa: Aix-en-Provence (30 km)
Délben indulunk Provence felfedezésére a Ryanair közvetlen járatával. Marseille-be érkezünk, majd rögtön tovább utazunk a szökőkutak városába, Aix-en-Provence-ba. Bejelentkezünk a szállodába, majd gyalogosan felfedezzük Paul Cézanne, a diákok, szökőkutak és a gasztronómia városát. Este egy hangulatos étterem vár ránk finom fogásokkal és zamatos, jéghideg roséval vacsorára. Emeljük poharunkat erre a csodálatos utazásra!
2. nap: Avignon: piac, főzőkurzus, Pápai Palota, borkóstoló
Reggeli után a pápák rezidenciájába, Avignon ősi városába utazunk. A város fő piacánál vár minket szakácsunk, aki egy kulináris mesterkurzus során bevezet minket a francia konyha titkaiba. Először együtt végigjárjuk a piacot. Minden üzletben szagolunk és kóstolunk: aromás szószokat, oliva tapenádokat, színes sajtokat, ropogós bagetteket… Majd a séf megtanítja nekünk, hogyan kell könnyű és elegáns provence-i vacsorát főzni. Főzés közben beszélgetünk és az emelkedett hangulatot a finom ételek és jó borok biztosítják.
Ebéd után gyalogos séta a városban, melynek során megtudhatjuk, hogyan kerültek a pápák Dél-Franciaországba. Meglátogatjuk a Pápai Palotát - a Vatikáni építkezés „előfutárát”, és felsétálunk a híres csonka hídra: „Sur le pont d’Avignon, l’on y dance …”
Ezután egy 18. századi épület borospincéjében megkóstoljuk a Cote du Rhone legjobb borait. A hatalmas pincében több mint 10 000 palack található a környék legjobb borászaitól.
A borkóstoló után visszabuszozunk Aix-en-Provence-ba. Este szabadprogram, a vacsora fakultatív.
3. nap: Provence-i piac, vörös város és borkóstoló az "Emmanuelle" filmek producerénél
Ma színek és aromák kavalkádja lesz! Egy igazi helyi, termelői piacra látogatunk Lourmarin-ban, ahol szabadon válogathatunk a többféle kecske- és juhsajt, igazi házi sonka és kolbász, provence-i füszernövények, lekvárok és pácok, méz és szappan, gyönyörű, kézzel készített konyhai eszközök, kosarak, bor és olívaolaj között... Ebédidőig elveszünk a piac színes forgatagában, majd találkozunk az egyik legjobb helyi étterem asztalainál.
Ebéd után Luberon-völggyel ismerkedünk. Itt találhatóak Provence legszebb falvai. Meglátogatjuk a Provence-i "Colorado"-t - egy élénk okkersárga-vörös kanyont, és végigsétálunk Roussillon-ban, ami még borús időben is olyan, mintha sütne a nap… Megtekintjük a régi városházát, a harangtornyot, majd a szirt szélén álló kilátóról a csodálatos panorámát.
Délután az "Emmanuelle" filmek producerének pincészetében várnak minket. Megkóstoljuk a birtok kiváló borait, majd egy egyedülálló kertben több száz illatos fűszernövény között sétálunk. Végül egy ritka múzeumba megyünk, ahol 1200 db dugóhúzó került kiállításra a világ minden tájáról. A kollekcióban igazán érdekes darabok láthatóak a 17.századtól napjainkig. Az esti órákban érkezünk vissza a szállodába. A vacsora fakultatív.
4. nap: Marseille, igazi bouillabaisse és az azúrkék Földközi-tenger
A reggeli után búcsút veszünk Aix-en-Provence-tól és Marseille-ba utazunk.
Marseille tetején kezdjük a város felfedezését, a Notre Dame de la Garde bazilikánál, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a városra, a régi kikötőre és az öbölre If várával. Ezután bejelentkezünk a szállodába, majd gyalogosan megismerjük a színes Marseille-t.
A bouillabaisse híres mestere ebédre vár minket. Kis éttermében 30 éve igazi bouillabaisse-szel eteti a helyieket. A klasszikus marseille-i halászlé 6 hallal, krutonnal és két mártással többórás esemény. Tele hassal fogunk felállni az asztaltól, és lesétálunk az azúrkék tengerhez.
Délután fakultatív programként látogatás a Musée de la Savonnerie-be, ahol a világhírű szappankészítés történetét ismerhetjük meg, és ahol elkészíthetjük saját szappanunkat is.
Este szabadprogram, a vacsora fakultatív.
5. nap: Marseille - Budapest - Adieu Provence!
Délelőtt szabadidő. Lesz idő megnézni a csokoládé-, szappan- és a sajtüzleteket és még néhány üveg bort bepakolni. Délben transzfer a repülőtérre, majd provence-i élményekkel feltöltve érkezés Budapestre a délutáni órákban.
Jó utat kívánunk!
Jelentkezz be vagy regisztrálj és utána tudsz kérdezni!
Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.
Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!
segitseg@alkupon.hu | |
+36 1 490-0010 +36 20 283 9008 |
|
Elérhető Hétfő - Péntek: 09:30-15:00 |
Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.
Kérdezz az akcióról