Ismerkedj Burgundia legfinomabb boraival és gasztronómiai ínyencségeivel, Lyontól Dijonig!
Időpontok
Az ár tartalmazza 1 személyre
Az ár nem tartalmazza
Felár
Program
1. nap Budapest – Lyon - Dijon (200 km)
Elutazás Budapestről 09:45 h-kor az Easyjet járatával. Érkezés Lyonba 11:45 h-kor, majd utazás Dijon felé. Utunk egy híres borvidéken vezet keresztül. A Beaujolais, melyet újborként ismerünk általában könnyed, bíbor vagy rubin-árnyalatú, gyümölcsös bor.
Villefranche környékén látogatást teszünk a Domaine Du Chateau La Valette birtokon, ahol 3 féle bort kóstolunk kolbász, sajt és kenyér kiséretében. A késő délutáni órákban érkezünk Dijonba, szállás elfoglalása, fakultatív vacsora egy hangulatos étteremben.
2. nap Dijon - Beaune (60 km)
Reggeli után az egykori Burgundi Hercegség fővárosával, Dijonnal ismerkedünk, mely egyben a világhírű burgundiai borvidék északi végpontja is.
Dijon Franciaország egyik legvonzóbb városa. Napsütötte terei, fa cölöpős házikói, középkori épületei bájos hangulatot árasztanak. Már a római időkben létesült itt egy vár Divió néven.
Gyalogos városnézésünk során számos műemléket látogatunk meg. A félkör alakú központot (Place de la Libération) a 17. sz. alakították ki. Sétánk közben megtekintjük a három szárnyból álló Merész Károly és elődeinek egykori palotáját (Palais des ducs et des États de Bourgogne) a 14. sz. Église Notre Dame templomot, melynek egyik kápolnájában található a 11 sz. Fekete Madonna fa szobor, amely az egyik legrégebbi ilyen alkotás az országban. Ezután a 13. században épült háromtornyú Cathédrale St Bénigne-t látogatjuk meg. A katedrális jellegzetessége a közel 100 m magas huszár torony.
A városnézés közben rövid szabadidő, melynek keretében, valamelyik Dijon-i Bor bár egyikében, felfedezhetjük Burgundia zamatos gasztronómiai ízvilágát.
Ebéd után elkezdjük Burgundiai utazásunkat a Cote-de-Nuits borút mentén. Elsőként a Domaine du Clos St Louis pincészetbe látogatunk, ahol a pincészet 5 féle borát kóstoljuk meg: Bourgogne Blanc „Les Reavry”, Fixin Blanc „Les Treuilles”, Marsannay rosé Fixin „Entre Deux Velles”, Fixin „Olivier”, Fixin 1er Cru „Hervelets”.
A kóstolót követően a kora esti órákban érkezünk Beauneba, szállás elfoglalása (2 éj), a vacsora fakultatív.
3. nap Beaune
Reggeli után a családi hagyományokat őrző, 1867-ben alapított, La Moutarderie Fallot tradicionális mustárkészítő üzemébe látogatunk. Itt megismerhetjük a híres dijoni mustár készítésének folyamatát, majd meg is kóstolhatjuk, vásárolhatjuk az itt készült termékeket.
Ezután a burgundiai bortermelés központjával, Beaune-nal ismerkedhetünk.
Megtekintjük a híres középkori kórházat (Hotel Dieu), mely Franciaország egyik legrangosabb történelmi műemléke, a gótikus építészet egyik remekműve. A kórházat a Száz éves háború vége előtt, 1443-ban alapították a sebesültek, a szegények megsegítésére. Sétánk során megtekintjük a lenyűgöző méretű (50 m hosszú, 14 m széles, 16 m magas) szegények termét, majd a hajdani konyhát, gyógyszertárat, és egyéb lakó termeket.
1457-ben kerültek ide az első szőlőültetvények. Napjainkra 60 hektáros birtokáról vált ismertté az egykori kórház. Minden évben, november harmadik vasárnapján itt tartják a világ egyik leghíresebb boraukcióját a régió nagy presztízsű boraiból. A múzeumi részben eredeti bútorok, kórházi felszerelések, eszközök láthatóak.
Délután a Patriarche pincészetbe látogatunk. Egy 17. századi kolostor ad otthont Burgundia legnagyobb pincehálózatának, ahol egy 5 km-es labirintusban, 15000 m2-en, milliónyi üveg bort tárolnak. Egy somelier által vezetett privát látogatáson megismerhetjük a pincészet történetét, majd 6 féle, kiváló minőségű bort kóstolunk meg. A kóstolok között 3 Premier Cru, és Grand Cru bor szerepel. A kóstolások között fondu sajttal töltött káposztás tésztát kóstolunk. Ezt követően szabadprogram, a vacsora fakultatív.
4. nap Beaune – Lyon (200 km)
Reggeli után Lyon felé utazunk. Útközben a Burgogne vidék déli területén található, Antonin Rodet családi birtoknál állunk meg, ahol 1875-óta foglalkoznak bortermeléssel. Séta az ültetvények között, majd a Burgundia-i borvidék legjobb Premier Cru és Grand Cru borainak kóstolása sajt és felvágott kíséretében. Az utolsó birtok gyönyörű környezete és kiváló borai méltón zárják burgundiai kalandozásunkat.
Közel 2 órás buszozást követően érkezünk Lyonba, a gasztronómia fővárosába. Szállás elfoglalása, majd gyalogos városnézésre indulunk. Sétánk során megtekintjük a reneszánsz városrészt, a románkori Amfiteátrumot, a Saint Jean katedrálist és a Notre Dame Du Fouriére bazilikát.
A hangulatos óvárosból a híres Bocuse csarnokhoz sétálunk. 1859-ben épült fel Lyon első fedett piaca. Azóta többször felújították az épületet, mely néhány éve kapta a „Les Halles de Lyon – Paul Bocuse” nevet, a gasztronómia papjaként és a konyhaművészet örök nagyköveteként is emlegetett híres chefről, Paul Bocuseról. Itt minden megtalálható, ami szükséges egy igazi ínyenc fogás elkészítéséhez. A tradícionális éttermek is innen szerzik be a legfrissebb alapanyagokat. És nem csak a szemünk élvezheti a gazdag kínálatot, sok árusnál lehet kóstolni is. A finom falatokat egy zamatos Beaujolais-val öblíthetjük le egy borbisztró teraszán. Ezután szabadprogram.
Este fakultatív vacsora a tradicionális Bouchon éttermek egyikében.
Az autentikus Lyon-i konyha nagyban meghatározza a tradícionális francia konyhaművészetet. A Lyon-i Bouchon éttermek, olyan kisvendéglők, melyek házias ételeket kínálnak. Kockás abroszok, régi plakátok, rézserpenyők emlékeztetnek a hagyományokra. Az éttermek fő jellemzője a családias hangulat, hogy a vendég otthon érezze magát!
A városban számos Michelin étterem található, de a helyi Bouchonok-ban kóstolhatjuk meg a helyi ízeket a maguk egyszerűségében. Az étlapok jellemző fogásai: hurka, kolbász, felvágottak, csukagaluska, buggyantott tojás burgundiai szósszal, rántott pacal … Az ételeket zamatos borok kisérik: Beaujolais vagy a Cotes du Rhone kíváló borai. A vacsora fakultatív. Szállás Lyonban (1 éj).
5. nap Lyon - Budapest
Délelőtt rövid szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás 12:45 h-kor az Easyjet menetrend szerinti járatával. Érkezés Budapestre 14:50 h-kor.
Jó utat kívánunk!
Jelentkezz be vagy regisztrálj és utána tudsz kérdezni!
Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.
Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!
segitseg@alkupon.hu | |
+36 1 490-0010 +36 20 283 9008 |
|
Elérhető Hétfő - Péntek: 09:30-15:00 |
Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.
Kérdezz az akcióról