5 napos erdélyi kirándulás szilveszterkor buszos utazással, 3*-os szállással, 4 reggelivel, 3 vacsorával, programokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 37267
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

181.300 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 37267

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Vár az 1000 éves határ, Csíksomlyó és a Gyimes!

Időpont

  • 2022. december 29.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal
  • 4 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában
  • 4x reggelit és 3x vacsorát
  • Szilveszteri vacsorát
  • Alap program szerinti programokat és városnézéseket
  • Magyar nyelvű idegenvezetést a programokon
  • Útlemondás biztosítást

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 25 EUR
  • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 5 EUR
  • BBP biztosítás
    • Utasbiztosítás (Classic): 3.250 Ft 
    • Utasbiztosítás (Prémium): 4.250 Ft 
    • Utasbiztosítás (Privileg): 5.450 Ft

Fakultatív programok (20 főtől, kérjük, előre jelezd!)

  • 1000 éves határnál pisztrángozás: 4.000 Ft 
  • Újévkor a Hargitán át szánnal, ebéddel: 12.800 Ft
  • SPA használat a szállodában: 10 EUR/3 óra

Felár

  • Egyágyas felár: 49.500 Ft

Program

1. nap: Szeged – Budapest – Ártánd – Marosvásárhely – Székelyudvarhely – Csíkszereda (680 km)

Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről a Budapest–Ártánd (határátkelő) útvonalon. Továbbutazva a Maros völgyén át utazunk Marosvásárhelyre, ahol megtekintjük a Kultúrpalotát (kívülről), megpihenünk egy kicsit, sétálunk a híres Rózsák terén. Folytatjuk utunkat Székelyudvarhelyen keresztül a Nagy és a Kissomlyó-hegy lábánál fekvő Csíkszeredára, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket. Vacsorát követően kedvünkre sétálhatunk a városban.

2. nap: Mádéfalva – Gyergyószentmiklós – Szováta – Parajd – Korond – Farkaslaka – Székelyszentlélek – Székelyudvarhely – Szentegyháza (165 km)

Reggelit követően felkeressük a Mádéfalvi emlékoszlopot, ahonnan elindult a bukovinai székelyek kálváriája és élettörténete. Folytatva utunkat a Gyergyói-medencébe érkezve, Gyergyószentmiklóson időzünk. A Bucsin-tetőn keresztül Szovátára érkezünk, ahol sétálunk a már-már ikonikus Medve-tó partján. Parajdon át érkezünk Korondra, ahol vásárolhatunk a színes kerámiákból és csergékből. Kalandozásunkat folytatva tovább utazunk Farkaslakára, ahol rövid pihenőt tartunk Tamási Áron szülőhelyén, megtekintjük síremlékét. Délutánra érkezünk Székelyszentlélekre, egy igazi székely településre, ahol gyönyörködhetünk a szebbnél-szebb székely kapuk látványában. Különleges, elfelejtett ételek, ízek kóstolója (kenyérsütés, kürtöskalács…), italfogyasztással, népzenével vár Bennünket. Székelyudvarhelyre érkezünk, ahol rövid sétát teszünk a Szoborpark körül a Főtéren és rövid szabadidő. Mai napunk felejthetetlen csúcspontja Szentegyházán várja a csoportot. A Magyar Örökség díjas gyermek filmharmónia zenekar évzáró hangversenyét tekintjük meg. A FILI gyermekei, székelyföld igazi diplomatái (több alkalommal adtak hangversenyt Brüsszelben és a budapesti Országházban is). Késő estére visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap: Csíkszereda és Csíksomlyó. Az 1000 éves határ és a Gyimes. Szilveszteri mulatság (110 km)

Reggelit követően városnézésre indulunk Csíkszeredán. Megtekintjük a késő reneszánsz kori Mikó várat (kívülről) és a Millenium Katolikus Templomot majd Csíksomlyóval folytatjuk az ismerkedést, mely mára a nemzeti együvé tartozás szimbólumává vált! A Fügéstetőn át érkezünk Gyimesbükkre, az ezer éves határhoz. A gyimesek látványa minden évszakban különleges, mind a táj, mind az itt élő csángók életvilága maradandó élmény. Fakultatív ajánlatunk: az 1000 éves határnál felejthetetlen pisztráng-ebéd vár bennünket. Kora délután megtekintjük a felújított Őrházat, elsétálunk a Kontumáci kápolnához és a Rákóczi várhoz. Visszatérve szálláshelyünkre készülődünk az esti szilveszteri mulatságra, majd jókedvűen búcsúztatjuk az Óévet!

4. nap: Szánnal a Hargitai fenyves erdők aljába (20 km)

Reggel még pihenünk…kipihenjük a mulatozás fáradalmait. A késői reggelit követően autóbusszal Csíkrákosra érkezünk, ahol fánkkal, forralt borral, forró gyógyteával várnak bennünket, majd meleg pokrócokkal bélelt szánokra szállunk és elindulunk a Hargita felé. Élvezzük a téli táj szépségét, varázsát, melyet a csiki medencére való rálátás tesz teljessé. (Amennyiben a hó mennyisége nem teszi lehetővé a szánozást, a programot lovas szekerekkel bonyolítják le.) Délutánra érkezünk vissza a tábortűz melegébe, a ropogó tűz mellett melegedhetünk, majd ezt követően hagyományokkal teli igazi székely eszem-iszom fogad bennünket. Estére szálláshelyünkre térünk vissza.

5. nap: Csíkszereda – Agyagfalva – Segesvár – Gyulafehérvár – Arad – Szeged – Budapest (650 km)

Reggeli után hazafelé indulunk a Hargitán át, Agyagfalvára, a székelyek nemzetgyűléseiének színhelyére, mely a „székelyek rákosmezeje”. Megtekintjük emlékművét. Fehéregyháza-Segesvár útvonalon, szász városokon keresztül Gyulafehérvárra érkezünk, ahol bepillantást teszünk Erdély leghíresebb románkori székesegyházába. Déván keresztül a Maros völgyén át Aradon búcsúzunk Erdélytől a sokat megélt szabadság szobornál. Nagylakon keresztül utazunk hazafelé. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest–Ártánd útvonalon csatlakozó utasaink hazautazásnál ezt kérjük, vegyék figyelembe!) Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

5 napos erdélyi kirándulás szilveszterkor buszos utazással, 3*-os szállással, 4 reggelivel, 3 vacsorával, programokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére