5 napos buszos körutazás Toszkánában és Umbriában, reggelivel

Ajánlat kód: 44557
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

199.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 44557

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Toszkánát és Umbriát!

Időpont

  • 2024. október 19.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazás: légkondicionált autóbusszal
  • Elhelyezés: középkategóriás szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban.
  • Ellátás: reggeli
  • Utasbiztosítás

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás: 3,0%
  • Idegenforgalmi adó: kb. 8,- € (A helyszínen fizetendő!)
  • Szervízdíj / borravaló: 10,- €
  • Belépőjegyek és a fülhallgató árát (kb. 60,- €)

Felár

  • Félpanziós felár: 19.000,- Ft
  • Egyágyas felár: 42.000,- Ft

Program                  

1. nap: Budapest – Ronta

Kora reggel elutazás Budapestről – Nagykanizsa – Ljubljana útvonalon. Érkezés a késő esti órákban Ronta-i szállásunkra. Vacsora, szállás.

2. nap: Prato – Pistoia – Cortona

Mai napunk első állomása a középkori városfalak ölelésében fekvő PRATO. Sétánk érinti a város szívét, a Piazza del Comune-t a Pretorio Palotával és a 14. sz.-ban épült Városházával. Láthatjuk majd a Szent István Dómot is, ahol a híres ereklyét, Szűz Mária övét őrzik, amely miatt a középkorban zarándokok tömegei vándoroltak PRATO-ba.

A legenda szerint Szűz Mária Tamás apostol kezébe adta az övét a mennybemenetelét megelőző pillanatban, hogy maradjon egy emléke a csodáról. Mielőtt PRATO-t elhagynánk, a Mattei cukrászdában megkóstolhatjuk a helyi specialitást, a cantuccit, a híres mandulás kekszet.

Következő állomásunk PISTOIA, ahol a Dóm-tér látványosságait tekintjük meg: A Szent Zénó katedrálist, a Városházát, a Keresztelőkápolnát és a Campanile-t. Ezt követően bebarangoljuk az óváros hangulatos utcáit.

Délután továbbutazás a 600 m magasan fekvő, etruszk falakkal és sírokkal körbevett CORTONA-ba. A városka máig őrzi autentikus középkori hangulatát. Ismertségét az Élet szép és a Napsütötte Toszkána filmeknek köszönheti. Kellemes sétánk során láthatjuk a Piazza della Reppublica-t a Városházával valamint a Dóm-teret is a katedrálissal. Egy kilátó pontról lenyűgöző látvány tárul elénk a Chiana-völgyre és a Trasimeno-tóra.

Vacsora, szállás a Trasimeno-tó környékén.

3. nap: Arezzo – Montepulciano – Perugia

Utazás AREZZO-ba, ahol ismerős lehet néhány sarok vagy tér részlet, hiszen itt játszódott az Élet szép című film Roberto Benigni filmrendező főszereplésével. Séta a dombtetőre épült városban: Szent Ferenc templom, Dóm, Petrarca szülőháza stb. Ezt követően MONTEPULCIANO-ban egy kóstoló keretében ízelítőt kapunk a vidék zamatos boraiból és specialitásaiból. Megismerhetjük MONTEPULCIANO ibolya illatú, narancsvörös borát, a Vino Nobile di MONTEPULCIANO-t is. Délután továbbutazás Umbria tartomány fővárosába PERUGIA-ba, melyet Itália zöld szíveként is emlegetnek. Városnézés az etruszkok által alapított városban: San Lorenzo katedrális, városháza, Fontana Maggiore stb. Vacsora, szállás a Trasimeno-tó környékén.

4. nap: Gubbio – Assisi

Irány GUBBIO, ahol Don Matteo nyomába eredünk. A sorozatból is ismert helyszínekkel ismerkedünk: Dóm, Palazzo del Bargello, Fontana dei Matti (bolondok kútja), Porte della Morte (Halál kapui) stb. Persze, hazánk fiáról, Szerb Antalról se feledkezzünk el, „Az utas és a holdvilág” című regénye játszódik részben Gubbio-ban, és a főhős, pont arra keresi a választ: hogy „a lélek időgépén vissza lehet-e szállni a múltba?” Továbbutazás ASSISI-be.

Itt született és nyugszik Szent Ferenc. A tiszteletére elnevezett Bazilikában megcsodálhatjuk Giotto Szent Ferenc legendáját megörökítő falképeit, valamint Cimabuétól, Lorenzettitől és Simone Martinitól (aki Árpád-házi Szent Erzsébetet is megfestette) is láthatunk alkotásokat. Szent Klára Assisiben alapította a klarissza rendet, és őt választották a város védőszentjének. Felkeressük a Santa Maria Degli Angeli Bazilikát, benne a X. századi Porziuncola kápolnával. A szomszédságában álló monostorban halt meg Szent Ferenc. A délutánt a múltnak és a léleknek szántuk. Vacsora, szállás a Trasimeno-tó környékén.

5. nap: Trasimeno-tó – Budapest

Hazautazás Szlovénián keresztül, rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

5 napos buszos körutazás Toszkánában és Umbriában, reggelivel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére