5 napos bortúra a spanyolországi La Rioja borvidéken, repülőjeggyel, illetékkel, 4*-os szállással, reggelivel, 3 ebéddel, 2 vacsorával, pincelátogatásokkal és borkóstolókkal

Ajánlat kód: 35796
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

490.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35796

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kóstold meg a spanyolországi La Rioja borvidék legfinomabb borait és gasztronómiai remekeit!

Időpont

  • 2020. október 28-november 1.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Lufthansa repülőjegy Bp-Bilbao-Bp között illetékkel, kézipoggyásszal és 1 db feladható poggyásszal (max. 23 kg), melynek értéke kb: 95.000 Ft / fő
  • Szállást 4 *-os szállodában
  • Büféreggelit
  • 3 ebédet és 2 vacsorát a program szerint
  • Autóbuszos utazás a program szerint
  • Pincelátogatások és borkóstolók a program szerint

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás 1,5%
  • Idegenforgalmi adók 12 Eur / fő (helyszinen fizetendő)
  • Gasztronómiai vacsora a Marqués Murrietában 3 borral 46.000 Ft/fő
  • BBP bíztositás 540 Ft / fő / naptól
  • Belépők kb 40 Eur/fő
  • A borkóstolások helyszínén megvásárolható borok árát

Felár

  • Egyágyas felár: 70.000 Ft/fő

Program

1. nap: Budapest – Bilbao – Logrono

Elutazás Budapestről 06:15 h-kor a Lufthansa járatával. Érkezés München-i átszállással Bilbaoba  11:05h-kor, majd Spanyolország leghíresebb borvidékének, a La Rioja vidék felfedezésére indulunk.

Útközben kitérőt teszünk San Millan de Gogolla völgybe, ahol megtekintjük a 6. században épült San Milan de Suso és a 11. században épült San Milan de Yuso kasztíliai kolostor együttest.

Történelmi jelentőségét San Millán sírjában talált kódexeknek köszönheti. A Yuso kolostorban találták meg az első spanyol nyelvre utaló írásos emléket.

Délután érkezünk La Rioja központjába, Logronoba. A La Rioja borvidék az első földrajzi megnevezéssel ellátott borvidék Spanyolországban, elismertségét a 19. század végén két nagybírtok, a Marques Riscal és a Marques Murrieta alapozta meg, melyeket a program során meg is látogatunk.

Este 5 fogásos gasztronómiai vacsora a híres Zarcillo éttermében. Szállás Logronoban.(3 éj)

2. nap: La Rioja borvidék - Logrono

Reggeli után először az 1895-ben alapított Martinez Lacuesta pincészetbe látogatunk, amely az egyik legrégebbi, 1908-óta regisztrált pincészet Spanyolországban.

A program során megismerjük a régió történetét, megtekintjük a 100 éves pincét, majd 2 féle bort kóstolunk meg. Ezt követően egy 3 fogásos ebéd keretében megkóstoljuk a La Rioja íz világát. Az aperitív után 2 féle vörösbort kóstolunk: Reserva és Grand Reserva.

Ebéd után fakultatív látogatást teszünk a közeli Bor múzeumba, majd szabadprogram.

Este a közeli Marques de Riscal pincészethez utazunk, amelyet 1858-ban alapítottak. A látogatás során megtekintjük a birtokot, majd a borászat éttermében a két csillagos Michelin chef, Francis Paniego által összeállított, La Rioja-i konyha jellegzetességeit bemutató, 4 fogásos vacsorán veszünk részt. A hagyományos és avantgard jegyeket is magában hordozó vacsora alatt az alábbi válogatott borokat kóstoljuk meg:

Marques de Riscal Limousin D.O Rueda

Marques de Riscal Reserva D.O.C Rioja

Marques de Riscal Gran Reserva D.O.C. Rioja

3. nap: La Rioja borvidék - Logrono

Reggeli után szabadprogram, majd a vidék egyik ikonikus pincészetébe, az 1890-ben alapított Bodegas Franco Espanolos birtokra látogatunk. Megtekintjük a Centenáriumi pincét, majd a pincészet három legjobb borát kóstoljuk meg.

Ezt követően ebéd a vidék speciális ételeiből.

Látogatásunk alatt fakultatív borkóstoló: egy 1970-es, különleges Rioja Bordon Reserva borból (felár ellenében).

Délután szabad program, séta Logronoban.

Este fakultatív látogatás a Spanyolország ékköveként számon tartott, leghíresebb borászatában, az 1852-ben alapított Marques De Murrietaba látogatunk el.. Megtekintjük a borászat 19 sz épült ipari épületét a pincészet legszebb termeit, valamint a híres történelmi bor gyűjteményt. Látogatásunk után Mariano Pascual chéf  egy 4 fogásos, gasztronómiai vacsora keretében bemutatja a spanyol gasztronómia sokszínű és változatos ízű konyháját.

A vacsora mellé a pincészet 3 kimagasló, válogatott borát kóstoljuk meg:

Fehér Capellania White Reserva 2014-es

Marqués de Murrieta Red Reserva 2014-es

Marqués de Murrieta Red Gran Reserva 2011-es

A vacsora végén fakultatív borkóstolási lehetőség Spanyolország máig egyetlen, Robert Parker által 100 pontra értékel borából, az 1986-os, 21 évig amerikai hordóban, majd öt évet egy beton hordóban tovább érlelt, és ezután palackozott Castillo Gran Reserva Especial Cosecha száraz fehér borát.

A bor korlátozottan áll rendelkezésre, ezért az igényt előre jelezni kell. A palack ára (max 8 főre): 650 Eur.

4. nap: Logrono – Bilbao

Reggeli után Bilbaoba utazunk. Útközben ellátogatunk a „fiatal”, 1991-ben alapított, de világszerte ismert Roda pincészetbe. A program keretében a pincészet 4 féle exkluzív borát kóstoljuk meg illetve olíva olajait.

Délután érkezünk Bilbaoba. Gyalogos városnézés Baszkföld legjelentősebb városában. Az óvárosban megtekintjük a város védőszentjének, Nuestra Senora de Begong templomát, majd a San Antón templomot, végül a város legrégebbi épületét, az 1379 táján épült Santiagó katedrálist. Befejezésül sétálunk a csodálatos Plaza Nueva árkádos főterén. Szállás Bilbaoban.

5. nap: Bilbao - Budapest

Délelőtt látogatás a híresGuggenheim Múzeumba. A Guggenheim Alapítvány gyűjteménye, a világ egyik legnívósabb magángyűjteménye a legismertebb művészek munkáival: Kandinsky, Picasso, Miro, Dali, Modigliani, Mondrian, Matisse, Klee, Pollock, Chagalle, vagy épp Moholy-Nagy. A múzeumlátogatás után búcsú ebéd egy hagyományos baszk étteremben, majd transzfer a repülőtérre.

Indulás 18:25 h-kor a Lufthansa járatával. Müncheni átszállással 23:30 h-kor érkezünk Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

5 napos bortúra a spanyolországi La Rioja borvidéken, repülőjeggyel, illetékkel, 4*-os szállással, reggelivel, 3 ebéddel, 2 vacsorával, pincelátogatásokkal és borkóstolókkal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére