4 napos túrázás a lengyelországi Tátrában és látogatás Zakopanéban, buszos utazással, reggelivel

Ajánlat kód: 40410
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

105.900 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 40410

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Hódíts meg a lengyelországi Tátra csúcsait!

Időpontok

  • 2024.05.23.: , 105.900 Ft
  • 2024.09.05.: , 139.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 3 éjszaka szállás panzióban Zakopaneban 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban
  • Reggeli

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
  • Idegenforgalmi adó: 5 PLN/fő/nap
  • Belépőjegyek
    • Siklóvasút a Tarajkára: kb. 17 €/fő
    • Belépő a nemzeti parkba: kb. 10 PLN/fő/nap
    • Belépő a Régi temetőbe: kb. 5 PLN/fő
    • Gubalowka felvonó: kb. 35-40 PLN/fő
    • Nedec vára: kb. 40 PLN/fő
    • Dunajeci tutajozás: kb. 25 €/fő
    • Múzeum Zakopanéban kb. 20 PLN/fő

Fakultatív program

  • Felvonóval a Kasprowy csúcsra: kb. 180 PLN/fő
  • Lovas-kocsikázás vacsorával: kb. 160 PLN/fő

Felár

  • Fakultatív vacsora: kb. 60-70 PLN/fő/alkalom
  • Egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 24.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 12.000 Ft/fő

Program

1. nap: Budapest - Ótátrafüred - Tarajka - Tar-pataki-vízesés - Rainer kunyhó - Zakopane
Indulás 06:00 órakor Budapestről, a Műcsarnok mellől. Folyamatos utazás Szlovákián keresztül egy technikai szünettel, érkezés Ótátrafüredre a délelőtti órákban. A Magas-Tátra legismertebb településéről siklóvasúttal jutunk fel a Tarajkára, ahol a könnyebb túrát választók rövid, kényelmes sétát tesznek a Tarpataki-vízesések felé. Ezen a részen a Tar-patak egymás után több elragadó vízesést képez, mint a Hosszú-, a Nagy- és a Kis-vízesés. A Nagy-vízesés hídjáról megcsodálhatjuk a víz hihetetlen ereje által szabályos formára csiszolt kádakat, majd megpihenve a Rainer-kunyhónál – amely a Tátra legrégebben épült menedékháza – a Felső turistaúton érkezünk vissza a Tarajkára, onnan pedig siklóval Ótátrafüredre.

A nehezebb túrát választók a Tarajkáról a Felső turistaúton lassan, egyenletesen emelkedve –útközben elhaladva az Óriás-vízesés mellett – érkeznek meg a Zamkovszky menedékházhoz. A hangulatos, barátságos menedékháznál eltöltött hosszabb pihenőt követően a felfelé megtett úton indulunk vissza, majd rövid kitérőt teszünk a Rainer-kunyhó és a Tarpataki-vízesések felé. A vízeséseket magunk mögött hagyva a Bilík menedékház mellett elhaladva érkezünk meg a Tarajkára, majd siklóval Ótátrafüredre, ahol csatlakozunk a csoport másik, könnyebb túrát választó részéhez. Ezután tovább utazunk Zakopanéba és elfoglaljuk szállásunkat. Szállás Zakopanéban, este fakultatív vacsora egy helyi specialitásokat kínáló étteremben.

Könnyű túra Tarajka – Tarpataki-vízesések – Tarajka: Táv 3,0 km, szintkülönbség 110 méter fel és le.
Nehezebb túra Tarajka – Zamkovszky menedékház – Tarajka: Táv 6,0 km, szintkülönbség méter 250 méter fel és le.

2. nap: Mosrkie Oko - Rysy 
Egész napos túra a Halastóhoz (Morskie Oko), a Tátra legnagyobb tavához. Autóbusszal jutunk el túránk kiindulópontjához, ahonnan háromnegyed órás séta után érjük el a Mickiewicz-vízeséseket, majd további egy óra elteltével a Hajfű-tisztáson (Włosenica) található lovaskocsi végállomást. A túra utolsó szakaszán láthatóvá válnak a Halastavat övező hatalmas hegycsúcsok, pl. a legendákkal övezett Barát, a Menguszfalvi-csúcsok csoportja, valamint Lengyelország legmagasabb csúcsa, a Tengerszem-csúcs (Rysy).

Akik ennyi túrát elégnek gondolnak, a Halastó partjáról nyíló csodás panorámában gyönyörködve, a menedékház nyújtotta helyi specialitásokat megkóstolva tölthetik az időt, majd visszaindulnak a parkolóba az autóbuszhoz.
Akik még ennyit sem szeretnének gyalogolni, azok választhatják a völgyben közlekedő lovaskocsik szolgáltatásait is, akik a Hajfű-tisztásig közlekednek, onnan azonban már mindenkinek gyalogolnia kell.

A vállalkozó kedvűek egyénileg körbejárhatják a tavat, akik pedig nem ijednek meg egy igényes, rövid, de meglehetősen fárasztó kapaszkodótól, azokkal felmegyünk a Halastó felett megbújó Tengerszemhez (5-ös besorolású túra), a Tátra egyik legszebb fekvésű tavához. Ezt követően a felfelé megtett úton érkezünk vissza az autóbuszunkhoz, majd Zakopanéba, a szállásunkra.

Ezt követően szabad program, majd a késő délutáni órákban fakultatív programként lovas-kocsis kirándulást ajánlunk Zakopanéban. Ezt követően fakultatív vacsora egy lengyel specialitásokat kínáló étteremben.

Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

Könnyű túra: Bialkai-szénégető parkoló – Halastó: Táv 15,5 km oda-vissza, szintkülönbség 423 méter fel és le.
Nehezebb túra: Tó körüli séta: Táv 2,6 km oda-vissza, szintkülönbség 70 méter fel és le.

Halastó – Tengerszem: Táv 1,5 km oda-vissza, szintkülönbség 175 méter fel és le. 5-ös nehézségű túra!

3. nap: Kasprowy Wierch - Palánkos-völgy
Ezt a napot Zakopane és környéke látnivalóinak felfedezésével töltjük. Fakultatív program keretében kabinos felvonóval felmegyünk a Lengyel-Tátra egyik emblematikus csúcsára, a csaknem 2000 m magas Gáspár-csúcsra (Kasprowy Wierch). Szállásunkról helyi kisbuszokkal jutunk el a felvonó alsó állomásához, ahonnan kabinos felvonóval indulunk a csúcsra. A népszerű kilátócsúcsról nyíló, szemet gyönyörködtető panoráma megtekintése, valamint a friss hegyi levegővel történő feltöltődést követően ugyancsak felvonóval jutunk vissza Kuźnicéba. Akik nem tartanak velünk a csúcsra, azoknak szabad program Zakopanéban.

A városba visszaérkezve meglátogatjuk a II. János Pál pápának az ellene elkövetett merényletből történt felépülése emlékére felépített Fatimai Szűzanya templomot, valamint az egyik legszebb zakopanei épületet, a város jelképének számító, tervezője után csak „Witkiewicz gyöngyszemének” nevezett jaszczurówkai Jézus Szent Szíve kápolnát.

Ezt követően könnyű völgytúrára indulunk a Zakopane látképét uraló legendás Giewont északi lábánál található Palánkos-völgybe. A szép fenyvesben kellemesen emelkedő széles turistaúton kb. 45 perces sétával érjük el a Palánkos-rétet (1025-1060 m), ahol a „Teaház” nevű hangulatos kis házikóban frissítőket és meleg ételt tudunk vásárolni. Pár perces kitérővel megnézzük a közelben található Siklawica-vízesést (1100 m), majd a felfelé megtett úton jutunk vissza autóbuszunkhoz.

A túra adatai: oda-vissza kb. 2,5 óra, kb. 4,5 km oda vissza, szintkülönbség 200 méter fel és le.

Ezután szabad program keretében lehetőség nyílik Zakopane felfedezésére. Siklóvasúttal lehet felmenni a Gubalówkára, ahonnan szép idő esetén gyönyörű panoráma tárul elénk a Tátra teljes vonulatára és Zakopanéra is. A piacon megkóstolhatjuk és meg is vásárolhatjuk az itt élők saját készítésű sajtjait, de ezen kívül helyi kézműves termékeket, így pl. szépen kidolgozott bőrárut, valamint fából készült dísz- és használati tárgyakat is vásárolhatunk. Vacsora egyénileg, szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

4. nap: Zakopane - Dunajeci tutajozás - Nedec vára - Budapest
A reggelit követően elhagyjuk szállásunkat, meglátogatjuk a történelmi Magyarország legészakabbra fekvő erősségét, a legendás Nedec várát. Megismerkedünk a quipu legendájával, a vár bástyáiról megcsodáljuk a Dunajec felduzzasztásával kialakított czorsztyni-víztározóra, majd a vár bejárása után megnézzük a kocsimúzeumot. Ezt követően tovább utazunk a Dunajec szlovák oldalán található Alsólehnicre, ahol a Vörös-kolostor közelében tutajra szállunk. Az ide-oda kanyargó, legendákkal övezett Dunajec áttörésben vezető tutajozás végén rövid szabadidő az Erdős település melletti turistaházban, majd visszautazunk Alsólehnicre, ahol fakultatív ebéd következik egy szlovák góral étteremben.

Feltöltődve testileg és lelkileg, búcsúzunk ettől a csodás vidéktől és a délutáni órákban hazaindulunk, érkezés Budapestre várhatóan a késő esti órákban (22 óra körül).

Túrák nehézsége:

A túrák 3-as nehézségűek, vagyis olyan túra, ahol lehetőség van a könnyítésre.

Ezen belül az első napi könnyebb túra 2-es nehézségű, vagyis könnyű túra, míg a második napon a Tengerszemhez való felmenetel 5-ös nehézségű, vagyis jó kondíciót és megfelelő tempót igénylő túra.

A könnyű túrák átlagos erőnléttel könnyen teljesíthetők, nem tartalmaznak jelentős szintkülönbséget, sem jelentős távot, talán csak a második napi túra hossza jelentősebb, de ennek nagy részét aszfaltozott úton tesszük meg.

A nehezebb túrákat magashegyi, sziklás terepen – melyek az első napon rövid, kissé kitett részeket is tartalmazhatnak – biztonsággal mozgó, sportos erőnléttel rendelkező utasainknak ajánljuk. Az ilyen terepen való túrázás megfelelő felszerelést (hátizsák, túrabakancs vagy túracipő, esetleg edzőcipő, de utcai cipő nem megfelelő), koncentrációt és odafigyelést igényel, ezeknél a túráknál a túrabotok segítséget jelenthetnek. Felhívjuk a figyelmet, hogy nem megfelelő öltözet esetén túravezetőnk eltanácsolja Önöket a kirándulástól és alternatív útvonalat/programot javasol.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

4 napos túrázás a lengyelországi Tátrában és látogatás Zakopanéban, buszos utazással, reggelivel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
31 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére