7 napos körutazás Svájcban, buszos utazással, reggelivel, 3 vacsorával, 3-4*-os szállásokkal, idegenvezetéssel – Tirol, Genf, Lausanne, Zürich

Ajánlat kód: 34064
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

338.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34064

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz svájci hegyek és völgyek között, sétálj a hangulatos városokban 7 napos körutazáson!

Opció

  • Július 31 - Augusztus 06.: , 338.000 Ft
  • Augusztus 25 - 31.: , 338.000 Ft
  • Szeptember 18 - 24.: , 338.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A leírt alapprogramot
  • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
  • Reggelis ellátást + 3 alkalommal vacsorát
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon
  • Fel- és leszállási lehetőséget 16 magyar nagyvárosban
  • Magyar nyelvű idegenvezetést
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Utasbiztosítás
  • Belépők ára: kb.: 112 frank

Program

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BP. – AUSZTRIA

Reggeli indulás, folyamatos utazás hegyeshalmi határátlépéssel Tirolba. Útközben az Alpok több ezer méteres hegyei közt haladunk, és gyönyörködünk a tájban. Megállunk egy tipikus osztrák faluban, ahol sétálunk egy kicsit, közben megcsodálhatjuk a virágokkal díszített festett falú házakat. Este érkezés a tiroli szállásra.

2. NAP: TIROL – VIA MALA – LUZERN – PILATUS

Reggeli után tovább utazunk Svájcba. A Rajna völgyében haladva érjük el a több írót és költőt is megihlető világhírű Via Malát. Ezt a lenyűgöző szurdokot a Hátsó-Rajna vize alakította ki a 3.000 m magas hegycsúcsok között. Itt lesétálhatunk a szépen kialakított lépcsősoron egészen a szurdok hasadékához. Ha valaki nem szándékozik legyalogolni, akkor ő a fenti kőhídról tud szép felvételeket készíteni. Ezt követően a Pilatus hegy lábához buszozunk. Innen lanovkát, majd fogaskerekűt használva felmegyünk a közel 2.000 m magas csúcsra. Fentről mesés látvány tárul elénk a Vierwaldstätti-tóra és környékére. A délután második felében Svájc talán legszebb városát, Luzernt keressük fel. Gyalogos városnézésünk során megtekintjük a híres fedett fahidat, mely a XIV. században épült, és több mint 200 m hosszú. 1993-ban nagy része leégett, de újjáépítették. Programunkat folytatva gyönyörködhetünk a festett falú céhes házakban és a Városházában, közben sétálunk a tóparton is. Ezt követően közép-svájci szállásunkra buszozunk.

3. NAP: RHONE GLECCSER – GRIMSEL-HÁGÓ – LAUTERBRUNNEN – TRÜMMELBACH

Reggel a Furka-hágón áthaladva egy különleges látványban lesz részünk, mert 2.254 m magasan megtekintjük a Rhone-gleccsert. Az élményt még tovább fokozhatjuk azzal, hogy a jégfolyam belsejébe is besétálhatunk. Fantasztikus érzés egy jégtömböt (gleccsert) belülről is látni. Idegenvezetőnk megmutatja, hogy az elmúlt évtizedekben mennyit olvadt a gleccser, mely mindenki számára elgondolkodtató bizonyíték. Ezt követően a Grimsel-hágó látványos panorámaútján haladunk. A Grimselpass tetején (2.165 m) fotószünet. (Ha váratlan időjárás miatt a hágó nem lenne járható, akkor programmódosítás lesz.) Déli órákban érkezünk Interlakenbe – mely az Eiger, Mönch és a Jungfrau 4.000 m-es hegycsúcsainak lábainál fekszik –, ahol szabadprogram, emléktárgy vásárlási lehetőséggel. Mesés és monumentális vízesések megtekintése szerepel délutáni programunkban. Lauterbrunnenben lefényképezhetjük a híres Fátyolvízesést, ezt követi Svájc legkülönlegesebb zuhataga, a Trümmelbach vízesés, mely a világon egyedülállóként egy hegy belsejében található. A hegy gyomrát a közeli több ezer méteres csúcsok vízgyűjtőterületéről induló gleccserfolyó vájta ki. Este érünk a több mint 1.100 m magasban lévő szálláshelyünkre, Nyugat- Svájcba (3 éj). Ezen a 3 napon vacsora az alapárban.

4. NAP: GENF – LAUSANNE – MONTREUX

A mai napon a Genfi-tó mentén „francia Svájcba” teszünk fakultatív kirándulást. Első programunk, városnézés Genfben. A reformáció nagy alakjait – Kálvint és másokat – monumentális emlékmű örökíti meg az óváros melletti parkban. A szobrok sorában áll Bocskai István alakja is. Következő látványosság a kálvinista katedrális, mely építészetileg több stílusjegyet is mutat. Belül láthatjuk Kálvin János székét is. Sétálhatunk az elegáns tóparton, és lefényképezhetjük a Virágórát és a magas szökőkutat, a Jet d’Eau-t, mely 100 m fölé lövelli a vízsugarat. Délután folytatjuk utunkat Lausanne óvárosába. Itt a szép gótikus katedrálist tekintjük meg. Tovább haladva jó rálátásunk lesz a Genfi-tó környékén található szőlőültetvényekre, mely az UNESCO Világörökségek Listáján is szerepel. Megállunk a jazz fesztiváljáról híres Montreux városában, sétálunk az elegáns szállodasorokkal övezett tóparton. A tartalmas nap végén Chillon vízivárát keressük fel, amely Svájc legjelentősebb középkori erődje. Vacsorára érkezünk vissza a szállásunkra. Aki nem választja ezt a kirándulást annak szabadprogram, egyéni túrázási lehetőség a szállásunk környékén. Garantált fakultatív kirándulás: Genf és a Genfi-tó környéke (belépővel): 40 CHF Este vacsora a szállodában.

5. NAP: GRUYERES – BROC – BERN

A nap során először Gruyeres városát tekintjük meg. Ez a mesebeli városka a svájci sajtgyártás egyik központja. Nemcsak kemény sajtjairól híres a település, hanem sokan jönnek ide üdülni is a város bájos szépsége miatt. Sétánk után természetesen a különleges sajtokból is vásárolhatunk. Ezt követően a másik svájci nevezetességet, a híres Nestlé csokoládégyárat keressük fel, kóstolási és vásárlási lehetőséggel. A gyárlátogatás után, délután az ország fővárosát, Bernt tekintjük meg. Az Aare folyó mellett lévő Medve-parktól (ahol macikat is láthatunk), indulva a Világörökség Listáján is szereplő belváros árkádjai alatt sétálunk, miközben az utca különleges díszkútjait is lefényképezhetjük. A főváros szívében, a Városháza érintésével megyünk a 100 m magas toronnyal rendelkező Münsterhez, mely egy szép evangélikus templom. A főutca végét, a ma is működő többszáz éves óratorony zárja le. Ennek közelében található a svájci parlament hatalmas épülettömbje. Városnézésünk után szabadprogram Bernben, ahol lesz lehetőség olyan emléktárgyakat vásárolni, mint például a világhírű svájci bicska. Szállás, vacsora, mint előző nap.

6. NAP: AARE-SZURDOK – BRÜNIG-HÁGÓ – ZÜRICH – TIROL

Reggeli után folytatjuk Svájc természeti látványosságainak megtekintését. Az Aare folyó által kivájt szurdokban tehetünk kb. 1 órás sétát. A meredek, közel 100 m magas sziklafalak közt, egy keskeny szurdokban sétálni különleges élmény. Az út betonozott és könnyen járható. A több mint 1.000 m magasságban lévő Brünig-hágón áthaladva kora délután érkezünk Zürichbe. Séta a belvárosban. Érintjük többek közt a Városházát, a román stílusú Grossmünster, a Chagall-ablakokkal díszített Fraumünster templomokat, és a város főutcáját, az elegáns Bahnhofstr-t. Természetesen lesz szabadprogram is, amikor gyönyörködhetünk Svájc talán leggazdagabb városának üzleteiben, de aki akar, a Zürichi-tó partjára is lesétálhat, és szép felvételeket készíthet a tóról és a környező hegyekről. Városnézésünk után folytatjuk utunkat Ausztriába, szállás, fakultatív vacsora Tirolban.

7. NAP: MONDSEE – HEGYESHALOM – BUDAPEST

Reggeli után hazaindulás. Megállunk a csodás fekvésű Mondsee városkában. Égszínkék tó, meredek sziklafalak, virágos alpesi házak. Városnézésünk alatt gyönyörködünk a belvárosban, megtekintjük a Szt. Mihály Bazilikát, melyben Guggenbichler által faragott csodaszép oltárokat és szószéket láthatunk, majd sétálunk a szépen kialakított tóparton. Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

7 napos körutazás Svájcban, buszos utazással, reggelivel, 3 vacsorával, 3-4*-os szállásokkal, idegenvezetéssel – Tirol, Genf, Lausanne, Zürich

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére