4 napos szilveszteri kirándulás a Dunakanyarban, busszal, félpanzióval – vár Esztergom, Visegrád, Komárom és Szentendre

Ajánlat kód: 37255
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

113.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 37255

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kalandozz szilveszterkor a festői Dunakanyarban!

Időpont

  • 2021. december 30.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Útlemondási biztosítás
  • Utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal
  • 3 éjszaka szállodai elhelyezést 2 ágyas szobában (alapáron)
  • 2x félpanziós, 1x reggelis ellátást (a szilveszteri ünnepi vacsora kötelezően fizetendő)
  • Alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint
  • Magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

Az ár nem tartalmazza

  • Szilvesteri vacsora (kötelező): 18.500 Ft
  • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 13.500 Ft + 2,7 EUR
  • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 1.500 Ft
  • Felvidéki kirándulás: 7.000 Ft

Felár

  • 25-34 fő esetén: 4.500 Ft/fő
  • Egyágyas felár: 62.000 Ft

Program

1. nap: Szeged – Kecskemét – Budapest – Komárom – Neszmély borvidék – Dunakanyar (150 km)

A kora reggeli órában indulunk Szegedről, majd Budapesten át érkezünk Komáromba, ahol Közép Európa legnagyobb erődrendszerében vezetéssel teszünk látogatást, mely magába foglalja a Csillagerődöt, a Koppány monostori homokhegyen a Monostori Erődöt és a Nagyigmánd felé vezető út mellett az Igmándi Erődöt. A Duna és a Gerecse határán utazunk mai ebédünk helyszínére. Neszmély borvidéken gyönyörű festői lankás szőlőültetvények közepén fogyasztjuk el ebédünket egy rövid borkóstolóval kiegészítve. Kipihenten indulunk útnak, és érkezünk Esztergomba, de még mielőtt leszállnánk buszunkról, lehetőség függvényében átke­lünk a Szlovákiát Magyarországgal összekötő Mária-Valéria hídon is a szomszédos Párkányba. A hídon visszatérve szemet gyönyörködtető látványt nyújt a dombtetőn nyugvó fensé­ges bazilika látványa. Az ókorban Marcus Au­relius is megfordult az itt alapított római településen, sőt Szent István királyunk itt született és keresztelke­dett legfestőibb városunkban. Az időközben kivilágított városban tett sétánk során számos érdekességet tudhatunk meg egykori királyi váro­sunkról, Esztergomról. Szálláshelyünkre érkezünk, ahol az elkövetkező 3 éjszaka lesz szállásunk.

2. nap: Óév utolsó napján Esztergomban | Szilveszteri vacsora a szállodában, mise az Esztergomi bazilikában

Az óév utolsó napján reggelit követően Esztergom felfedezésére indulunk. Egykori királyi városunkban a Bazilika méltóságteljes épülete fogad bennünket, melyet látogatásunk során bejárunk az altemplomtól, egészen a Panoráma teremig. A bazilika kiemelkedő értéke a Bakócz- kápolna, mely a magyarországi reneszánsz legértékesebb megmaradt alkotása. Programunkat a Vármúzeumban folytatjuk, ahol a feltárt királyi palota megmaradt helyiségeit láthatjuk, a palota termeiben berendezett kiállításból pedig Esztergom vár története, múltja ismerhető meg. Esztergomi programunk egy kis sétával zárul. Szállodánkba visszatérve élvezzük a szálloda wellness szolgáltatásait (medence, törökfürdő, gőzfürdő, jakuzzi). Szilveszteri vacsoránkat a szállodában fogyasztjuk el, ahol jókedvvel búcsúztatjuk az elmúlt esztendőt.

3. nap: Felvidéki kalandozások: Selmecbánya – Besztercebánya és Zólyom (280 km)

Reggelit követően kedvére élvezheti a szálloda wellness részlegét, vagy jöjjön velünk az újév első napján! Fakultatív kirándulásra hívjuk: autóbuszunkkal a Felvidék magyar történelmi emlékeit kutatjuk. Elsőként Selmecbánya IV. Béla királyhoz kötődő emlékei nyomán sétálunk a szépen felújított óvárosban. A város gazdagságát ezüst és arany bányászatának köszönhette, ahol a meggazdagodott polgárok gyönyörű épületekkel hirdették jómódjukat, önzetlenül támogatták az oktatást és kultúrát, ahol sétára indulunk. A történelem az óvárosban mintha megállt volna. Ódon macskaköves utcáin, terein sétálva szembetűnő a város egykori gazdagsága. Selmeci Óvár, Szentháromság tere, Kammerhof, Szent Katalin templom és a valamikori evangélikus líceum falán Petőfi emléktáblájával találkozhatunk, városháza épülete. Sétánkat követően a közeli, Kárpát-medence talán legszebb, de minden bizonnyal leglátványosabb Kálvária dombjára sétálunk fel. A vulkáni kúpon barokk stílusban épült egyházi épületegyüttest tekintjük meg, melynek központi kápolnájában az Utolsó vacsorát ábrázoló főoltárt, míg két oldalkápolnájában a csodálatos barokk freskókat csodáljuk. Utunkat folytatva Közép Szlovákia metropoliszába, az egykori leggazdagabb bányavárosok egyikébe, Besztercebányára vezet, ahol a történelmi városrészben sétálunk: a Várnegyedben és a Főtéren láthatjuk az ún. német és szlovák templomot, Mátyás király házát, Püspöki székesegyházat, Thurzó házat és Bethlen Gábor királlyá választásának épületét, Bél Mátyás lakóházát az Alsó utcában. Szabadidőt követően Zólyom óvárosa vár bennünket már esti kivilágításban. Reneszánsz vára alatt tartunk pihenőt (Balassi Bálint szülőhelyén) rövid óvárosi sétával, ahol lehetőség függvényében a vár udvarára is betekintünk. Vacsoraidőre érkezünk vissza a szállodánkba.

4. nap: Visegrád – Dobogókő – Szentendre – Budapest – Kecskemét – Szeged (125 km)

Reggelinket elfogyasztva a Duna kanyarulatait követve napunk első állomása Visegrád, ahol a XIII.sz.i várrendszer, majd a királyi palota építése határozta meg a város életét. Számos történelmi esemény, a római időktől, a visegrádi királytalálkozón át, a magyarországi alapítású Szent György Lovagrend megszületése, valamint Mátyás király legendáinak egyik fontos helyszíne volt. A visegrádi hegyről, amennyiben az időjárás engedi,  a Dunakanyar egyik legszebb panorámájában gyönyörködhetünk. Visegrádi programunk végén csodálatos erdei út mentén utazunk Pilisszentlélek érintésével és érkezünk meg a visegrádi hegység legmagasabb pontjára Dobogókőre! Rövid sétánk során megtekintjük a Téry Ödön emlékművet és gyönyörködhetünk a panorámában. Pilisszentkereszt, majd Pomáz mellett elhaladva a szentendrei Skanzenbe érkezünk, ahol autentikus környezetben idézhetünk fel karácsonyi népi hagyományokat. A skanzen után ismét a Duna partján, a XVIII. században kialakult Szentendrén találjuk magunkat. A barokk házak közt tett városnéző sétánk után, korunk legjelentősebb kerámikus művészének, Kovács Margitnak múzeumában teszünk látogatást. Kora esti órákban búcsúzunk a karácsonyi díszkivilágításban pompázó Szentendrétől és Budapesten keresztül az esti órákban érkezünk Szegedre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos szilveszteri kirándulás a Dunakanyarban, busszal, félpanzióval – vár Esztergom, Visegrád, Komárom és Szentendre

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére