4 napos kirándulás Máramaroson, busszal, reggelivel, szállással autentikus gerendaházakban, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 44538
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

189.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 44538

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Máramaros rejtelmei!

Időpontok

 • 2024.09.14 - 2024.09.17.: , 189.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • a közlekedés árát kisbusszal
 • a szállás árát autentikus gerendaházakban
 • a kiadós, házi reggelit, a kóstolókat és a pásztorvacsorát
 • a megadott programokat
 • a belépőket
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • Utasbiztosítást
 • Az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%

Felár

 • Egyágyas felár 35 000 Ft
 • Ebédek és vacsorák ára (helyben fizetendő)

Program                  

1. nap: Budapest – Nagybánya – Breb

Reggel elindulunk a csengersimai határátkelő felé – hogy egy egészen más, különös világba csöppenjünk néhány óra múlva. Nagybánya, az egykori arany- és ezüstbányákra települt város művésztelepével és remek geológiai gyűjteményével fontos megállója első napunknak. Mielőtt megismerjük művésztelepének történetét és a város központjának kiemelkedő történelmi nevezetességeit, felmászunk a város jelképének, a 14. századi Szent István-toronynak a tetejére a kilátás kedvéért, és megkóstoljuk a környék leghíresebb, málnás kürtős kalácsát és a vidék legjobb kávéját, melyet speciálisan ennek a cégnek termelnek és pörkölnek. Innen irány a festői hegyvidék! Utunkat némi kukoricalisztbe forgatott, frissen fogott és sütött pisztráng és ellenállhatatlan kísérője, a fokhagymás muzsdély és kemencés kenyér miatt megszakítjuk egy különlegesen festői helyen, csúcsok, tavacskák és vízesések közt, s ha már így alakult, nem állunk ellen a házi áfonyalekváros túrófánknak sem. Majd vár a máramarosi, érintetlen világ! Mesterien púpozott szénakazlak pettyezte tájon át érjük el az apró falucskát, melyet III. Károly brit uralkodó – és pár honfitársa tett híressé. Éjszaka Brebben, a vidék legeredetibb és legérdekesebb, legszebben megőrződött falujában.

2. nap: Hagyományok útján: Breb mesevilága

Együtt ébredünk a faluval, megérezve különleges ritmusát. Ma alaposan szétnézünk Brebben, ahol még él a ritkaságszámba menő hagyományos életmód, így olyan jelenetek tanúi lehetünk az ébredő faluban, amihez hasonlót már csak nagyon messzi, elzárt tájakon van módunk megtapasztalni. Látogatás a mesebeli világba, ahol olyan időtlen élet zajlik, amit látni és megtapasztalni maga a végtelen harmónia. Alapos bepillantás a helyiek életébe: látunk kemencét, pálinkafőző műhelyeket, patakbeli, ősi „mosógépet”. Tanulmányozzuk a máramarosi faépítészet zseniális megoldásait, bekopogunk a fafaragóhoz, közben megismerjük egy korábban hanyatlásra és lassú elmúlásra ítélt hely felemelkedésének csodálatos történetét. A mai nap legérdekesebb színfoltja az istentisztelet, melyre mindenki hagyományos viseletben érkezik. Nem a turisták, hanem a mai is élő szokás miatt. Itt a vasárnap komoly ünnep, mindenki magára ölti a legszebb ruháját. Délután régi, kedves ismerősnél teszünk látogatást: Maria, a falu szövőasszonya enged be a házába minket, és nem csak a munkáival ismerkedünk meg, hanem azzal az életmóddal és természetközeli szemlélettel is, melyért ma már nagyon messzire, távoli törzsekhez kell utazni, de a világ eldugottabb szegleteiben is eltűnőben van. A 24. óra ez, egyformává váló világunk eredeti szegleteiben. Ebédre és vacsorára nullkilométeres alapanyagból készült finomságokat eszünk, mert itt minden friss, természetes, egyenesen a kertből érkezik.

3. nap: UNESCO világörökség fatemplomok és az esztena

A kiadós, máramarosi reggeli után (minden helyi termelőktől, frissen érkezik), a környék lenyűgöző, freskókkal díszített, fazsindelyes templomait járjuk be. Csak ezen az apró területen 8(!) UNESCO világörökség található. A 2-300 éves fatemplomok a havasi építészet esszenciái. Makulátlanok, tájba illeszkedők, némelyik belső díszítése, falfestményei döbbenetesen fantáziadús, különösen a bűnöket és azok pokolbéli következményeit illetően. Mesteri művészi és ácsmunka mind. Ha elteltünk szépségükkel, egy egészen más hangulatú kirándulás következik: felsétálunk az esztenára a pásztorok nyári szállására. A nagyon kedves pásztor és családja több száz jószággal él itt őszig – természetes, szabad életük a nyilvánvalóan kemény körülmények ellenére is irigylésre méltó. Kapunk kóstolót mindenből: friss sajtból, pálinkából, szabad tűzön főtt puliszkából és házi kolbászból-szalonnából. Annyira jól érzés kint lenni a hegygerincen, hogy ott is felejtjük magunkat alkonyatig.

4. nap: Breb  - Máramarossziget – Szaplonca – Vámfalu – Budapest

Ha kigyönyörködtük magunkat Máramaros legszebb falujában, búcsút veszünk Breb mesevilágától, és Sziget felé vesszük az irányt. Megállunk egykor nagypolgári főterén, benézünk a piacra, majd útnak indulunk Szaploncára, a vidám temetőbe. Ilyenből is csak egy létezik a világon. A színes, tarka fejfák mindegyike konkrét történetet mesél. Szaplonca jó hely különleges, kézzel szövött textilek beszerzésére is – ilyenekből sincs már sok a házaknál, nagyjából az utolsó hagyományos darabokat lehet beszerezni. Nem hagyjuk ki a túróval töltött lángost és a micset sem az egyszerű, de kiváló büfében. Vámfaluban egykor 32 fazekascsalád élt – ma az utolsó mestert látogatjuk meg, aki mesél nekünk a hagyományról. Megállunk még a sokemeletes palotáiról híres faluban, kicsodálkozzuk magunkat a Versailles-i palota itteni plebejus másán, teljes képet kapva ezen csodálatos vidék múltjáról és esélyeiről - aztán hazautazunk.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos kirándulás Máramaroson, busszal, reggelivel, szállással autentikus gerendaházakban, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére