4 napos kirándulás Lengyelországban, Alsó-Sziléziában, buszos utazással, reggelivel, idegenvezetéssel, túrázásokkal

Ajánlat kód: 35438
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

119.900 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 35438

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Látogass el Alsó-Sziléziába, az óriások és törpék földjére, gyönyörködj a csodálatos tájban és a mesebeli kastélyokban!

Időpontok

  • 2024.10.03.: , 119.900 Ft
  • 2024.06.27.: , 119.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 2 éjszaka Jelenia Górában
  • 1 éjszaka Wroclawban 3*-os szállodában, 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban 
  • Reggeli
  • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, programok költségei
  • Várható egyéb költségek (változhat)
    • Adrspach sziklaváros: kb. 3.500 HUF/fő
    • Csónakázás: kb. 2.000 HUF/fő
    • Óriás-hegység felvonó: kb. 80 PLN/fő
    • Wang templom: kb. 15 PLN/fő
    • Ksiaz kastély: kb. 80 PLN/fő
    • Aula Leopoldina: kb. 20 PLN/fő
    • Nagy-hasadék túra: kb. 15 PLN/fő

Felár

  • Egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 24.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 12.000 Ft/fő

Program

1. nap

Indulás Budapestről, a Műcsarnok melletti buszparkolóból reggel 5 órakor. A kora délutáni órákban érkezünk meg a Csehország északi részén található Adršpach település közelében található homokkő sziklavárosba, amely homokkő sziklatornyok olyan elragadó együttese, melyek szépségét egyetlen fotó sem képes visszaadni, ez valóban az a hely, melyet az embernek saját szemével kell látni. A sziklavárosba belépve egy szép kis tó mellett kezdődik a túra, majd a fantáziadús nevekkel ellátott, különleges formájú sziklatornyok között kanyarog a széles, kényelmes turistaút. Természetesen itt is van egérlyuk (kb. 30 m hosszú), a túra során le-fel lépcsőzünk a hatalmas sziklatornyok között vezető hullámvasútszerű turistaúton. Túránk során láthatunk a sziklatornyok között megbújó vízeséseket, közülük a nagyobbik ráadásul egy barlangszerű üregben található, majd egy szűk lépcsősoron felmászunk a sziklák közé beékelt kis tóhoz, amelyen rövid csónakkirándulást teszünk az ott várakozó csónakokat irányító hajósokkal. A csónakázást követően folytatjuk túránkat, és egy kis kitérővel, újabb szebbnél-szebb homokkő sziklaformációk között jutunk vissza túránk kiindulópontjára.

A túra távja 4,5 km, szintkülönbség 200 m, időtartam kb. 3,5 óra.
A túrát követően autóbuszunkkal tovább megyünk Lengyelországba, és az esti órákban érkezünk meg Jelenia Górába.
Szállás Jelenia Góra városában, 3 ***-os szállodában, fakultatív vacsora a szálloda közelében.

2. nap

A kirándulásunk második napján az Óriás-hegység (Karkonosze) legmagasabb csúcsa, a lengyel-cseh határon emelkedő Śnieżka (1602 m) meghódítására indulunk. Az Óriás-hegység legfontosabb turistaközpontjából, Karpaczból (820 m) ülőszékes felvonóval jutunk fel a csúcs közelében található felső állomásra (1340 m). Innen az Óriás-hegységben máshol is megszokott, kitűnő minőségű turistaúton indulunk a hegység, és egyben Csehország legmagasabb csúcsának meghódítására. A felvonótól két jól kiépített, kényelmes útvonal is vezet a csúcsra, az egyik rövidebb, de meredekebb, a másik kicsit hosszabb, de kevésbé fárasztó. A csúcs messziről jól felismerhető a tetején található hatalmas épületről, melyben egy kis turistabüfé is működik. A csúcsról nyíló panoráma megörökítése és rövid pihenőt követően a felfelé megtett úton visszaereszkedünk az útba eső Sziléziai-ház nevű turistaházig. Innen a vállalkozó kedvűekkel az elragadóan szép fekvésű Kis-tavat érintve gyalogosan érkezünk vissza Karpazcra. Akik viszont elégnek gondolják a felvonótól a csúcsig és vissza vezető utat, ők a csúcson vagy a turistaházban tartott hosszabb pihenőt követően felvonóval jutnak vissza a településre.
A túra távja a csúcsig oda-vissza 5 km, szintkülönbség +/-260 m, időtartam kb. 3-4 óra.
A túra távja Kis-tó kitérővel 11 km, szintkülönbség +400/-900 m, időtartam kb. 5 óra.

Miután a csoport mindkét része visszaérkezett Karpaczba, meglátogatjuk a település egyik fő vonzerejének számító, a XIII. századból, Norvégiából származó Wang templomot, majd visszautazunk Jelenia Górába. Este fakultatív vacsora a a város gyógyfürdőjének parkjában, szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

3. nap

Reggeli után eddigi szálláshelyünket magunk mögött hagyva Książ felé indulunk, ahol megnézzük Lengyelország harmadik legnagyobb kastélyát, az „Alsó-Szilézia gyöngyszeme” néven ismert Książ kastélyát. A természetvédelmi területen fekvő kastély egy 395 m magas szikla tetejéről néz le a Pelcznica-folyóra, mai formáját az 1900-as évek elején nyerte el, az épületkomplexumban jelenleg művészeti galériák, éttermek és három szálloda működik. A kastélyt 12 teraszos kiképzésű díszkert veszi körül, a reneszánsz kastély legszebb része a pazarul díszített Maksymilian-terem.
Książból Wrocławba utazunk, ahol városnéző séta során megismerkedünk Alsó-Szilézia fővárosának legszebb, legértékesebb látnivalóival. Sétánk során a Piactér szebbnél szebb polgárházai mellett megnézzük az Óváros központjában álló Városházát, valamint a wrocławi Tudományegyetemnek a XVIII. század első feléből származó Aula Leopoldina nevű dísztermét. Wrocławot a „Hidak városa” néven is ismerhetjük, ott tartózkodásunk alatt megismerkedünk a leghíresebb hidakkal, csakúgy, mint a város modern kori látványosságaiként ismert wrocławi törpékkel. Ostrów Tumski városrészben meglátogatjuk gótikus Keresztelő Szent János-székesegyházat, melynek tornyából szép kilátás nyílik a városra.

A város különleges látnivalói közé tartozó Racławicei-körkép című monumentális festmény előzetes bejelentkezést követően, egyénileg látogatható meg.

A városnézést követően szabadidő a belvárosban. Szállásunk elfoglalása előtt teszünk egy rövid, autóbuszos kitérőt az 1913-ban épült, a világ első modern vasbetonszerkezetű építménynek tartott, az UNESCO Világörökségi listáján szereplő Centenáriumi Csarnokhoz, majd elfoglaljuk szállásunkat. Szállás Wrocławban, 3 ***-os szállodába. Vacsora égyénileg a városnézést követő szabadidőben vagy a szállás elfoglalását követően.

4. nap

Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és hazafelé indulunk. Útközben teszünk egy kitérőt a Lengyelország déli részén található Tábla-hegyek Nemzeti Parkba (Góry Stołowe), amely Lengyelország egyetlen lemezes felépítésű hegysége. Rendkívüli sziklaformák, mély barlangrendszerek, labirintusok, szakadékok alakultak itt ki. Lenyűgöző látvány a hatalmas sziklatömbök alkotta merész sziklaalakulatok, amelyek bonyolult labirintusszerű hasadékokat zárnak körbe. A nemzeti park egyik legérdekesebb sziklaformációja a

Nagy-hasadék (Szczeliniec Wielki, 919 m), amely egyben a Tábla-hegyek legmagasabb csúcsa. A hasadék tetejére 665 sziklába vájt kőlépcső vezet fel, a hasadék tetején pedig egy kilátóterasz és egy menedékház valóságos sziklalabirintust találunk. Különösen érdekes a Pokol nevű 20 m mély nyílás, ahol még júliusban is hó található, valamint a Nagy-hasadék legmagasabb pontja, az Ükapa Fotelje.
A Nagy-hasadék tetejéről visszaereszkedve rövid szabad program (étkezési lehetőséggel) a településen, majd buszra szállunk, és most már valóban hazaindulunk. Útközben két technikai szünettel a késő esti órákban érkezünk Budapestre.
A túra távja oda-vissza 3,5 km, szintkülönbség +/-200 m, időtartam kb. 3 óra.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

4 napos kirándulás Lengyelországban, Alsó-Sziléziában, buszos utazással, reggelivel, idegenvezetéssel, túrázásokkal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
50 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére