4 napos kirándulás a szlovákiai Magas-Tátrában és a Szepességben, buszos utazással, reggelivel, 3*-os szállással, túravezetéssel

Ajánlat kód: 41095
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

72.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 41095

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Túrázz a Magas-Tátrában!

Időpont

  • 2022. augusztus 11.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazás autóbusszal
  • 3 éjszaka szállás a Magas-Tátra kapujában, Poprádon 3*-os szállodában, 2-3 ágyas saját fürdőszobás szobákban
  • Reggeli
  • Túravezetés

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a)
  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
  • Idegenforgalmi adó: kb. 3 €/fő/éj - kötelező
  • Programok költségei
    • Felvonó a Szoliszkó menedékházhoz: kb. 18 €/fő
    • Siklóvasút a Tarajkára: kb. 12 €/fő
    • Felvonó és belépő a tanösvényhez: kb. 22 €/fő
    • Belépő a Szt. Jakab templomba: kb. 5 €/fő
    • Belépő a Szepesi várba: kb. 10 €/fő
    • Belépő a Szlovák Paradicsom Nemzeti Parkba: kb. 2 €/fő

Felár

  • Fakultatív vacsora: kb. 15 Euro/fő/alkalom (helyszínen fizetendő)

Program

1. nap – Csúcstúra az Elülső-Szoliszkó csúcsára

Indulás 06:00 órakor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Szlovákián keresztül egy technikai szünettel, érkezés Csorbató településre a délelőtti órákban. A parkolóból együtt felsétálunk a síközpontban található ülőszékes felvonó alsó állomásához (1350 m), majd a felvonóval felmegyünk annak felső, a Szoliszkó menedékház (1830 m) mellett található állomásáig. A felvonóról gyönyörű panoráma nyílik az előttünk kitáruló Malompataki-völgyre, valamint az annak középső részé található Fátyol-vízesésre.

A felvonót magunk mögött hagyva a magashegyi, sziklás terepen szerpentinező nem túl hosszú, de igényes hegyoldalon elindulunk az Elülső-Szoliszkó (2117 m) csúcsa felé, amely a Magas-Tátra nyolc olyan csúcsának egyike, amelyre jelzett turistaút vezet. A menedékháztól a csúcsig vezető út átlagos erőnléttel kb. egy órát vesz igénybe, ezért a nehézségért viszont bőséges kárpótlást nyújt a csúcsról elénk táruló gyönyörű panoráma. Aki szeretné megtapasztalni egy tátrai csúcs meghódításának élményét, és ehhez érez magában kellő erőt és elszántságot, az keresve sem tud ennél jobbat választani.

A csúcsról a felfelé megtett úton jutunk vissza a menedékházhoz, ahonnan rövid pihenőt követően a könnyebb megoldást választók a felvonóval juthatnak vissza a tóhoz, akik viszont nem ijednek meg egy kis térderősítő túrától, azokkal gyalogosan megyünk le a településre. Ezután szabad program keretében a Tátra egyik legszebb tavaként számon tartott Csorbai-tó is körüljárható, majd a késő délutáni órákban tovább utazunk szállásunkra, ahol fakultatív vacsora lehetőség. Szállás Poprádon.

Túratáv a menedékháztól a csúcsig oda-vissza 2 km, szintkülönbség 295 méter fel és le.

Túratáv a menedékháztól le a Csorbai-tóig 3,6 km, szintkülönbség 470 méter lefelé.

2. nap – Túra a Zamkovszky és a Téry menedékházhoz

Túránk az Ótátrafüredről siklóvasúttal elérhető Tarajkárról (1284 m) indul. Innen a Felső turistaúton a Kis-Tarpataki-völgybe indulunk, útközben elhaladunk a kb. 20 méter magas Óriás-vízesés előtt, majd a hamarosan elérjük a Zamkovszky menedékházat (1475 m). A könnyebb túrát választók számára a túra első szakasza itt véget is ér, ők egy hosszabb pihenőt követően visszafordulnak, és a Tar-pataki-vízeséseket érintve juthatnak vissza a siklóhoz, majd a mellette vezető turistaúton Ótátrafüredre.

A nehezebb túrát választók tovább mennek felfelé a völgyben, és egy hosszabb kaptató követően érkeznek meg a tágas Öt-tavi-katlanban fekvő Téry menedékházhoz (2015 m), amely a Magas-Tátra legmagasabban fekvő, egész évben nyitva tartó menedékháza. A menedékház körül a katlan nevéhez méltóan öt tó található, ezekből négyet látni is fogunk. A menedékházban elfogyasztott frissítők és rövid pihenő után a visszatérés ugyanazon az útvonalon történik, majd Ótátrafüreden találkozunk ismét a csoport másik részével, ezt követően visszautazunk a szállásunkra, szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

Túratáv a Zamkovszky menedékházig: oda-vissza 6 km, szintkülönbség 250 m, menetidő 3-4 óra.

Túratáv a Téry menedékházig: oda-vissza 13 km, szintkülönbség 770 méter, menetidő 6-7 óra.

3. nap – Kirándulás a Lombkorona ösvényre, Lőcsére és Szepes várába

Reggeli után Zár (Ždiar) településre indulunk, hogy bejárjuk a Tátra legújabb turistacsalogató látványosságát, a 2017-ben megnyitott Lombkorona ösvényt. A településről kabinos felvonóval érkezünk a fák koronája felett, 24 méter magasságban vezető, fából épített masszív turistaút bejáratához. A tanösvény hossza 600 méter, a végén pedig egy 32 méter magas kilátótoronyba is felmehetünk a torony külső részén körbevezető kényelmes sétaúton. A torony különlegessége a 67 méter hosszú száraz csúszda, a 120 cm-nél alacsonyabb gyerekek külön belépő ellenében akár ezzel is megtehetik a lefelé vezető utat. A tanösvény bejárása, és a kilátótoronyból nyíló panoráma megörökítése után felvonóval jutunk vissza a településre, majd tovább utazunk Lőcsére, az egykori Szepes vármegye székhelyére, ahol megismerkedünk Mikszáth Fekete városával, a „Lőcsei fehér asszony” hazájával. Megnézzük a Szent Jakab templom felbecsülhetetlen értékű szárnyas oltárát, az egykori városházát, a szégyenketrecet, a Thurzó-házat és a gyönyörű főtér polgárházait. Ezután fakultatív ebéd egy helyi étteremben, majd tovább indulunk, hogy bejárjuk Szepes várát, a Kárpát-medence legnagyobb kiterjedésű várromját. Aki már járt ott, annak azért, aki még nem, annak azért érdemes ide ellátogatni, a vár bejárása felejthetetlen élményt jelent felnőttnek és gyereknek egyaránt.

Ezt követően visszautazunk szállásunkra, szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

4. nap – Túra a Hernád-áttörésben

Kirándulásunkat a Szlovák Paradicsomban fejezzük be, túránk utolsó napján a Hernád-áttörést vesszük célba. Az áttörés keleti végéről, Csingóról indulva folyásiránnyal szemben járjuk végig a nemzeti park egyik legnépszerűbb turistaútját. A Hernád az évezredek alatt kanyonszerű völgyet vájt a mészkőbe, melyet mindkét oldalán sziklás, erdős hegyoldalak szegélyeznek. Túránk során különféle hidakon több alkalommal is átkelünk a folyó egyik partjáról a másikra, több helyen doronglétra hidak és a folyó fölé behajló sziklafalakba beépített, láncokkal biztosított sziklatálcák segítik a haladást. Útközben egy hangulatos erdei tisztáson található büfénél rövid pihenőt tartunk (a büfében csak frissítő kapható), ahol azok, akik ennyivel megelégszenek, akár be is fejezhetik a túrát, és a túravezető kíséretében kisétálhatnak az áttörésből.

A többiekkel folytatjuk utunkat a Hernád mentén, hiszen ezután következnek csak az igazán látványos és izgalmas szakaszok, a folyó fölé benyúló sziklatálcák. Túránk végén megérkezünk a hegység legismertebb turistaközpontjába, Erdőaljára (550 m), ahol egyéni ebéd lehetőségre lesz alakalom a helyi étteremben, majd hazaindulunk, érkezés Budapestre várhatóan a késő esti órákban

Túratáv a Létánfalvi-malomig: 8 km, szintkülönbség 120 méter, menetidő 3-4 óra.

Túratáv Erdőaljáig: 11,5 km, szintkülönbség 300 méter, menetidő 6-7 óra.

Figyelem: ez a túra tériszonyosoknak nem ajánlott!

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos kirándulás a szlovákiai Magas-Tátrában és a Szepességben, buszos utazással, reggelivel, 3*-os szállással, túravezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére