4 napos kirándulás a Salzkammerguti-tóvidéken, látogatással Linzben, Salzburgban és a Kremsmünsteri Apátságban, busszal, reggelivel, 3*-os szállással, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 39343
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

117.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 39343

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel a varázslatos Salzkammerguti-tavak világát!

Időpontok

  • 2021. október 07 - október 10.: , 117.000 Ft
  • 2022. április 21 - április 24.: , 117.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Közlekedés külön autóbusszal
  • Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodában, kétágyas fürdőszobás szobákban
  • Reggeli
  • Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető
  • BBP biztosítás

Az ár nem tartalmazza

  • Sztornó biztosítás: 1.640 Ft (a részvételi díjra)
  • Belépők a helyszínen fizetendők: kb. 65,50 EUR/fő

Felár

  • Fakultatív vacsora: 12.600 Ft
  • Egyágyas felár: 25.000 Ft
  • 15-20 fő közötti létszámfelár: 18.000 Ft

Program

1. nap: Budapest - Salzburg

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban. Folyamatos utazás Linzbe, technikai megállóval. Programunk első állomása, Felső-Ausztria tartományi székhelye, Linz városa. Itt városnézés keretében a főbb látnivalókkal (Plébániatemplom, régi Dóm, Vár, Főtér és környéke) ismerkedünk. A városnézés befejezése után jó 40 km buszút után a VIII. században III. Taszilo bajor herceg által alapított Szent Benedek-rendi apátságba, Kremsmünsterbe érkezünk. Itt vezetett túrán veszünk részt, melynek során megcsodálhatjuk az UNESCO Világörökség címre váró apátság rejtélyes és csodálatos kincseit, melyek közül a Tassilo-kehely a legértékesebb, de sok más csodálatos tárgy mellett, a kiemelkedő egyház- és kultúrtörténeti jelentőséggel bíró Codex Millenarius is itt látható. Az apátság és kolostor megtekintése után tovább utazunk a salzburgi szállásunkhoz. Este vacsora egyénileg, illetve lehetőség van a város egyéni felfedezésére.

2. nap: Salzburg – Wolfgangsee - Bad Ischl – Hallstatt - Salzburg

Reggeli után egész napos kirándulást teszünk a Salzkammerguti tóvidéken. Először a régió legnagyobb tavához, a Wolfgangsee-hez utazunk, ahol két megállót is teszünk. Először a tó északnyugati csücskében fekvő Sankt Gilgen kicsiny városának hangulatos, virágos, festett házakkal teli központjában teszünk egy sétát, ahol többek között a hegedülő gyermek Mozart szobrát is láthatjuk. Második megállónk a tónál Sankt Wolfgang városánál lesz, mely szintén rendkívül bájos és hangulatos. Itt megtekintjük a városka kegytemplomát, mely gótikus és barokk oltáráról nevezetes. Visszaszállunk az autóbuszba, s meg sem állunk Bad Ischl városáig. 1853-ban itt ismerkedett meg egymással Ferenc József és Wittelsbach Erzsébet, azaz Sissi. Megtekintjük a Császári Villa nevezetes termeit, kincseit, majd sétálunk a városban, ahol pillantást vethetünk többek között a Lehár-villára, s lesz lehetőségünk megkóstolni Sissi kedvenc süteményét, az eredeti Ischlert is. Újabb kb. 20 km buszozás után az 1875-ig csak víziúton vagy hegyi ösvényeken keresztül öszvérrel megközelíthető, a Hallstatti-tó délnyugati partján fekvő Hallstatt városába érkezünk. Sétánk során megtekintjük a meredek lejtőkre, cölöpökre épült tóparti épületeket, megtekintjük a Szűz Mária mennybevétele plébániatemplomot, a hozzá tartozó kis temetővel, s a Csontházzal. Némi szabadidőre is lehetőség lesz, hogy pár percre megállva egyénileg is mindenki átadhassa magát a csodálatos látványnak, hangulatnak, mely e gyönyörű helyet oly kedveltté teszi. Az esti órákban visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap: Salzburg - Bad Dürrnberg – Festungsberg - Salzburg

Reggeli után autóbuszunkkal Hallein melletti Bad Dürrnbergig utazunk, s megtekintjük a világ legrégebbi sóbányáját. Fehér védőruhákba öltözve járjuk végig a tárnákat szakavatott kísérővel, ahová kis bányavasúttel megyünk be, illetve jövünk ki. Földalatti tutajozás, s „bányacsúszdázás” is színesíti programunkat, mely minden korosztálynak ajánlott, s kellemes időtöltést, nagyszerű élményt ígér. Bányalátogatásunk után a Salzburg melletti, hatalmas parkkal körülvett, különleges vízijátékairól ismert reneszánsz Hellbrunni kastélyt tekintjük meg, majd a nap hátralévő részét Salzburg városában töltjük, melynek óvárosa része az UNESCO Világörökségnek. Városnézünket a Mirabell kertek megtekintésével kezdjük, nem maradhat ki Mozart szülőháza, valamint a Dóm sem. Felvonóval felmegyünk a Festungsberg ormán 506 méter magasságban épült Hohensalzburg várába is, mely Európa legnagyobb középkori várai közé tartozik. A vár megtekintése után visszaereszkedvén a városba szabadprogram keretében sétálhatunk, vásárolhatunk, többek között akár az eredeti ezüstpapíros Fürst-féle Mozart golyót is megkóstolhatjuk, s vihetünk belőle haza ajándékba is. Este visszatérünk már megszokott szállodánkba.

4. nap: Salzburg – Gmunden - Budapest

Reggeli után hazafelé vesszük az irányt, de útközben megállunk még a Salzkammerguti tóvidék ezen út során eddig még meg nem látogatott két tavánál. Először a Mondsee tó partjánál a tóval azonos nevű kisváros központjában sétálunk a díszesen festett házak között, s ugyancsak gyönyörködhetünk a főtéren álló plébániatemplom barokk homlokzatában is. Ezután programunk utolsó látványosságához, a tóvidék északi peremvidékén, a Traunsee északi partján fekvő népszerű üdülővárosba, Gmundenbe érkezünk. Kellemes sétát teszünk itt is a városban, pillantást vethetünk az Orth-i tavi és parti kastélyra is, még szippantunk párat a tiszta, sós levegőből, s ezek után már csupán technikai szünetekre állunk meg a nap további részében, s folyamatosan utazunk haza budapesti kiindulási helyszínünkre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos kirándulás a Salzkammerguti-tóvidéken, látogatással Linzben, Salzburgban és a Kremsmünsteri Apátságban, busszal, reggelivel, 3*-os szállással, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére