4 napos karácsonyi kiruccanás Pécsett és a Dunántúli-dombságon, busszal, félpanzióval, 3*-os szállással, programokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 37275
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

78.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 37275

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fürdőzz Harkányban és kóstold meg Villány mennyei borait!

Időpont

  • 2020. december 23.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal
  • 3 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában (helyi 4*), 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában
  • 3x félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
  • Alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint
  • Magyar nyelvű idegenvezetést a programokon
  • Útlemondás biztosítást

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 21.000 Ft
  • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 1.500 Ft

Fakultatív program (20 főtől, kérjük, előre jelezd!)

  • Villányi borkóstoló: 7.000 Ft

Felár

  • Egyágyas felár: 28.000 Ft

Program

1. nap: Budapest/Szeged – Kecskemét – Dunaföldvár – Szekszárd – Baja – Mohács – Mecsek (340 km)

A kora reggeli órákban indulunk Budapestről, majd Kecskeméten (Szegedi utasok csatlakozása) és Dunaföldváron keresztül a Tolna megyei Szekszárd utunk első állo­mása, ahol meglátogatjuk a Szent János és Szent Pál kápolnát, majd a Régi vármegyeházát (kívülről) és a Bencés apátság fennmaradt rom­jait. A szekszárdi Bormúzeumban a környező bortermő vidék életébe kapunk betekintést, borkóstolási lehetőséggel egybekötve. A várost elhagyva a Gemenci Erdő szebbnél szebb tájain keresztül érkezünk egészen a Duna partig, Bajára, ahol teszünk egy kellemes sétát: megcsodáljuk elegáns főterét, kisétálunk a Sugovica mentén a Duna főághoz, a Türr István emlékműhöz. A Duna magyarországi szakaszán itt a legszélesebb, valóban impozáns látványt nyújt a látogatónak. Szabadidő a városban, mely időben érdemes egy bajai halászlé elfogyasztását (helyszínen fizetendő) beiktatni valamelyik hagyományos étteremben a Petőfi szigeten. A szabadidőt követően visszaszállunk autóbuszunkra, és utazunk tovább Mohácsra, a Csele patak mentén elhelyezkedő vízi és taposómalomhoz, amely Európa egyetlen, ismert taposómalma. A bátrabbak ki is próbálhatják! A Mecsek dimbes-dombos útjain érkezünk Pécsre, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket.

2. nap: Karácsonyi hangulatban Pécsett

Reggelit követően utunk a pécsi kul­turális központba vezet. Megtekintjük a pécsi bazilikát, a Szent Péter és Szent Pál Székesegyházat, melyet még Szent István idején alapítot­tak, és több évszázad stílusjegyeit hordozza magán. Ha szerencsénk van, adventi orgonajátékot is hallhatunk. Pécs belvárosában a Király utca felé sé­tálva megtekintjük a Szerelmesek lakatjaival díszített kerítéseket, ezt követően pedig betérünk a Has­szán Pasa dzsámijába, mely jelen­leg katolikus templom. Szabadidő a vá­rosban, mely során lehetőség van egyénileg a Zsolnay Múzeumba betekintést nyerni, ahol a világon egyedülálló porcelán termékeket találunk. A Cella Septicho­ra Látogatóközpontban a római kórból megmaradt kőből épített temetkező helyet te­kinthetünk meg. Ezen ókeresztény te­metőnek a sajátossága, hogy igen kis területre koncentráltan sok kis­méretű családi és közösségi sírbolt található. Szabadidő a városban, majd egyéni igényeink szerint térhetük vissza belvárosi szállodánkba és készülődünk a karácsonyi vacsoránkra. A vacsorát követően egyénileg van lehetőség a karácsonyi hangulatú belvárosban sétálni.

3. nap: Siklósi vár – Harkány gyógyfürdő – Villány (260 km)

Reggelinket elfogyasztva a Villányi-hegység déli lábaihoz érkezünk, ahol egy kisebb magaslaton látható a Siklós várának teljes épségben lévő pártázatos falai, melyek oltalmazóan fogják körbe az emeletes palotaszárnyakat. Napunk első állomásaként bejárjuk a történelmi jelentőségű erődöt. Utunkat folytatva a közeli méltán híres Harkányfürdőbe látogatunk, mely Európában egyedülálló harkányi gyógyvíze 50-70 méteres mélységekből, átlagosan 62 °C hőmérséklettel tör a felszínre. Ásványi anyag tartalma literenként több mint 1000 mg! 1 liter gyógyvízben 12 mg körüli mennyiségben található karbonit szulfid. A bőrön át és belélegezve egyaránt igen aktívan szívódik a szervezetbe: felszívódása 150-szeres az egyéb kénvegyületekkel (pl. szulfátokkal) szemben. A porcot alkotó kéntartalmú vegyületek ismételt felépülésében, pótlásában jut fontos szerephez, amely bizonyítottan be is épül a porcokba. Ez a gyógyvíz kémiai hatása. Ezen kívül részt vesz még a gyógyításban: a víz felhajtóereje, a hidrosztatikai nyomás – amelynek révén a vízben csökken a testsúly, azaz a teherviselő ízületek terhelése –, a hidrodinamikai hatás, valamint a hőhatás. Élvezzük a gyógyvíz pozitív hatásait, a kényeztető termálfürdő szolgáltatásait a késő délutánig. A kora esti órákban utunkat Villányban folytatjuk, ahol sétálunk a „villányi bor főutcáján” bort kóstolunk a hely szellemében (fakultatív). Jókedvvel, mosolygó­san az esti órákban érkezünk vissza pécsi szálláshelyünkre.

4. nap: TV torony – Abaligeti Cseppkőbarlang – Pécsvárad – Mecseknádasd – Kecskemét – Budapest/Szeged (220 km)

Utolsó napunkon a reggeli után először a Mecsek oldalá­ban kiemelkedő pécsi TV toronyhoz kapaszkodunk fel autóbuszunkkal, ahol bámulatos kilátás nyílik a Me­csekre és az alatta elterülő ébredező városra. "Jó reggelt kívánunk az ébredező ünnepi Pécsnek”. A megyeszékhelyt elhagyva az Abaligeti Barlanghoz érkezünk, ahol megismerkedhe­tünk a csodálatos földalatti csepp­kövekkel. Hazafelé indulunk és Pécsváradon látogatást teszünk a Szent István király alapította bencés kolostor és egykori vár romjainál, melynek múzeumában megtekintjük a szép állapotban fennmaradt román stílusú kápolnát, ahol még freskó részleteket láthatunk. Utunkat folytatva áthaladunk Mecseknádasdon - ahol ezer éve Margit, Skócia királynéja töltötte gyermekkorát - ahol búcsút intünk Baranya megyének. Érkezés Kecskeméten keresztül Budapestre és Szegedre a késő esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos karácsonyi kiruccanás Pécsett és a Dunántúli-dombságon, busszal, félpanzióval, 3*-os szállással, programokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére