4 napos karácsony az Alpokalján, Kőszegen, Sopronban és Sárváron, buszos utazással, félpanzióval, programokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 37272
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

83.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 37272

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Téged is vár karácsonykor a Pannonhalmi Bencés Főapátság, a nagycenki Széchenyi-kastély és a fertődi Esterházy-kastély!

Időpont

  • 2021. december 23.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Útlemondási biztosítást
  • Utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal
  • 3 éjszaka szállodai elhelyezést hotel 3-4* kategóriában, 2 ágyas tus/wc-s szobákban
  • 3x félpanzió (reggeli és vacsora) ellátás
  • Alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint
  • Magyar nyelvű idegenvezetést a programokon

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 17.500 Ft
  • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 1.500 Ft

Fakultatív programok (20 főtől, kérjük, előre jelezd!)

  • Sopron borkóstoló falatkákkal: 2500 Ft
  • Sárvár termálfürdő belépőjegy (helyszínen fizetendő): 4.900 Ft

Felár

  • Egyágyas felár: 19.500 Ft
  • 25-34 fő esetén: 6.500 Ft/fő

Program

1. nap: Szeged – Budapest – Bábolna – Pannonhalma – Fertőd – Sopron (240 km)

Kora reggeli szegedi indulást követően Kecskeméten és Budapesten keresztül vezet utunk. A Dunántúli-középhegység lankáin áthaladva érkezünk meg Bábolna méltán híres nemzeti ménesbirtokára. A közel 230 éves birtok látogatását a ménestörténeti kiállítással kezdjük, ahol a nagy becsben őrzött emlékek és díszes serlegek mellett ismerkedünk a különböző kocsizási stílusokra jellemző hámokkal és a lovaszenekar hangszereivel. Látogatásunkat a ménesudvar felé folytatjuk, ahol a park árnyas fái alatt a kastélyépületen átkelve páratlan látvány tárul elénk. A történelmi lovarda, a szökőkút, az életnagyságú lovasszobor, nagy ménesparancsnokaink mellszobrai és a Ménesbirtok egyik szimbóluma, az 1710-ben ültetett öreg akác mind-mind elénk tárul. A kastélyépület istállóiban találkozhatunk Arab telivér és Shagya-arab fedezőménekkel és kancákkal is. Következő megállónk a Kisalföld kapujában Pannonhalmán lesz. 1996’ óta a világörökségünk egyik kulturális helyszíne a Pannonhalmi Bencés Főapátság. Az első szerzeteseket még Géza fejedelem hívta magyar földre, a mocsaras síkság fölé emelkedő dombra, ahol több mint 1000 éve folyik a hitélet, az oktatás és tudományos munka.  Vezetéssel tekintjük meg a bazilikát, az altemplomot, a kerengőt, az ebédlőt és a négyszázezer darabos könyvtárat. Az apátság teraszáról tekintünk alá a Kisalföld dimbes-dombos vidékére, majd folytatjuk utunkat nyugati határunk felé. Fertődön a szépen felújított Esterházy-kastélynál teszünk látogatást. „Amit a császár megtehet, azt én is megtehetem!“ – e mondat jegyében épült fel a 18. században Magyarország legnagyobb és legfényűzőbb barokk-rokokó kastélya. A nyugati határ mentén fekvő fertődi Esterházy-kastély Magyarország egyik legkülönlegesebb építészeti és művészettörténeti műemlékegyüttese, mely betekintést nyújt Esterházy „Fényes” Miklós egykori világába. A kastély főépülete és az angolpark vár bennünket! Utunkat folytatva az Alpok lábánál, a Fertő-tó közelében elhelyezkedő Sopronba érkezünk, ahol elfoglaljuk a 3 éjszakán át tartó szálláshelyünket. A vacsorát követően egyénileg lehetőség nyílik az esti Soproni hangulatban elmerülni.

2. nap: Soproni ünnep ízekkel és illatokkal | Karácsony Sopronban

Reggelinket elfogyasztva édes percek következnek! Ne nem úgy, ahogy azt sokan gondolnák…. a híres Harrer csokoládémanufaktúra és cukrászműhelybe igyekszünk, hogy e gyönyörű karácsonyi napunkat megédesítve csöppenjünk bele az ünnepekbe! Az osztrák Harrer cukrászdinasztia már több, mint négy generáció óta foglalkozik sütemények, torták és különböző csokoládék készítésével. A műhelyben különleges édességek készülnek minőségi alapanyagokból, melyek termelőhelyről kerülnek a műhelybe. A kézzel készített csokoládékhoz csak természetes alapanyagokat használnak, a marcipán és a nugát pedig egyenesen Belgiumból érkezik. Lehetőségünk lesz a különböző édességek, sütemények megvásárlására a cukrászdában, miközben elfogyasztunk egy csésze finom kávét vagy teát és közben gyönyörködünk a csodás soproni panorámában. Édes perceink után a Soproni borvidék egyik pincészetéhez vezet utunk, ahol kulináris élvezeteknek hódolunk (felár ellenében). A tájra jellemző aromákkal és ízekkel rendelkező borkülönlegességeket kóstolunk sajt és borkorcsolya falatokkal, miközben házigazdánk előadását hallgatjuk. A kulturált borkostolás mellett a látvány is megragadó: rendkívüli panoráma nyílik Sopronra, a környező hegyekre, ahol jó időben még az osztrák Schneebergre is vethetünk egy pillantást. Délután a sorezer éves Sopron városába „leereszkedve” ismerkedünk belvárosával: az Előkapun keresztül lépünk a falakkal határolt belvárosba, ahol sétára indulunk. A régi idők becses emlékeivel való csendes találkozás után a Várkerület történelmébe kapunk bepillantást. A 19. század utolsó harmadában, a leggazdagabb soproni nagykereskedők - köztük a Lenck-család tagjai is - pompázatos palotákat építettek a városban. A villa helytörténeti, néprajzi anyagából kapunk magyarázatot a Sopron kereskedelmi történelméből, múltjából. A tárlatvezetéssel végigjárt kiállítás után visszatérünk a szálláshelyünkre és készülődünk a karácsony estére. Karácsonyi ünnepi vacsoránkat a szállodánkban fogyasztjuk el, majd szentmisére indulunk, melyet követően a szépen kivilágított városfalakon belül sétálunk Sopron ódon utcáin.

3. nap: Sopron egyénileg vagy Kőszeg és Sárvár (150 km)

Karácsony másnapján kényelmesen megreggelizünk, majd egyénileg van lehetőség Sopron rejtett látnivalóit felkutatni, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: kirándulásra hívjuk Kőszegre, majd hazánk nagy múltú, kedvelt fürdőhelyére a híres Sárvári Termálfürdőbe. Utunk első állomásaként a festői Kőszegre érkezünk. A romantikus történelmi kisváros középkori utcái, Magyarországon egyedülálló műemlékei régi időkről, régi családokról mesélnek. A Jurisics-vár emeleti részén „A kőszegi vár évszázadai” állandó kiállítást is megtekintjük. Történelmi kalandozásunk után Kőszeg főterén sétálunk. Sárvárra érkezve a város szimbólumát jelentő Nádasdy-várat és várparkot látogatjuk meg, a Rába folyó nyugati partjának közelében fekvő középkori vár teljes épségében maradt meg, a várudvart reneszánsz árkádsor övezi, a falfestményekben és stukkókban gazdag káprázatos díszterem és a szomszédos szalonok viszont a barokk stílusjegyeit viseli. Igény szerint – aki nem akar fürdőzni – lehetőség van sétálni a nem kevesebb, mint 9,2 hektáros területen fekvő Sárvári Arborétumban, ahol többek között 300 éves ősi kocsányos tölgyek, magas kőrisek, feketefenyők, japánakácok és vasfák uralják a tájképet. Majd az exkluzív sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőben tölthetjük az egész délutánunkat. 1961-ben a kőolajkutatók rögtön kétfajta gyógyvízre leltek a kisvárosban. Az egyik alkáli hidrogénkarbonát tartalmú, mely 43 fokos, és 1300 méter mélyről érkezik. A másik 83 fokos, a magas sótartalmú gyógyforrás lepárlásával készül a Sárvári Termálkristály. Kiválóak mozgásszervi megbetegedések, és rehabilitáció esetén. Jelszavunk az ellazulás és gyógyulás! Próbáljuk ki a belső hullám- és élménymedencét, az óriás jacuzzit, az úszó- és külső gyógyvizes medencét, és a különféle szaunákat is! Vacsoraidőre térünk vissza Sopronba.

4. nap: Sopron – Nagycenk – Lébény – Győr – Budapest – Szeged (290 km)

Szálláshelyünkön elfogyasztott reggelinket követően búcsúzunk a várostól és a közeli Nagycenkre indulunk. A Széchenyi-család címerével díszített kastélyban a „legnagyobb magyar” emlékmúzeumában végigjárjuk a szépen berendezett korhű termeket. Jókedvűen indulunk tovább a lébényi Szent Jakab apostol-plébániatemplomhoz, mely középkori építészetünk gyöngyszeme. A műemlék az ország egyik legkorábbi nemzetségi monostortemploma, melyet előbb a tatárok, később a cseh Ottokár király csapatai, majd a törökök pusztítottak. Az apátságot a jezsuiták, majd később a Zichy-család újította fel.  Az utolsó, 19. századi helyreállítás után a lébényi templom lett az ország első restaurált műemléke. A lébényi Szent Jakab apostol-plébániatemplom lélekharangjának felcsendülését reményeink szerint sikerül meghallgatnunk. Utunk utolsó állomása a „Kisalföld fővárosába”, a 700 éves Győr városába vezet. A megyei jogú, Európa Nostra díjas várost gyalogszerrel fedezzük fel. Sétánk során a gyönyörűen felújított belvárosát szeljük át, melyet a Városháza épületénél kezdünk. Sétánkat a Győri Nemzeti Színház épülete mellett elhaladva a város hagyományos főterére, a XIV. század óta piactérként használt központi fekvésű Széchenyi térre érkezünk, melynek földalatti része a török időkben börtön volt. A tér szinte minden háza műemlék: Széchenyi-patika, Czuczor Gergely Bencés Gimnázium és Kollégium, Vastuskós ház, Mária-oszlop, Xantus János Múzeum, Apátúr ház, Régi városháza. Sétánkat a Duna felé folytatva érkezünk a Dunakapu térre a Kossuth-híd lábához. Megtekintjük a Frigyláda-szobrot, a Vaskakas kutat és a Mosoni-Duna és a Rába folyók találkozását. Utunkat a Káptalandombon folytatva betekintünk a Püspökvárba, ahol lehetőség nyílik annak kilátótornyába is felkapaszkodni. Megpihenünk a Nagyboldogasszony-székesegyházban, majd utunkat a Bécsi kapu tér és Karmelita templom megtekintésével zárjuk. A tartalmas győri látottakat a buszunkba visszaszállva pihenjük ki és élményekkel tele indulunk haza Budapestre, majd továbbutazás Szegedre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos karácsony az Alpokalján, Kőszegen, Sopronban és Sárváron, buszos utazással, félpanzióval, programokkal, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére