4 napos gasztronómiai kaland Szlovéniában, busszal, reggelivel, 3-4*-os szállással, kóstolókkal

Ajánlat kód: 38667
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

207.000 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 38667

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kóstold meg Szlovéniát! Vár Bled, Bohinj, sajtkóstoló, méhészet olívafarm, halfarm!

Időpontok

 • 2023.11.02 - 2023.11.05.: , 207.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • az utazást felsőkategóriás autóbusszal
 • 3 éjszaka szállást 3-4*-os szállodában
 • a reggelis ellátást
 • a kóstolókat
 • az audioguide készüléket
 • a felsorolt programokat
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

 • A belépőjegyeket (helyszínen fizetendő, nyugdíjas kedvezmény igénybe vehető) kb. 100 EUR/fő
 • Az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
 • Fakultatív programok
 • BBP utasbiztosítás
  • Nívó: 640 Ft/fő/nap
  • Top: 860 Ft/fő/nap
  • Top Extra: 1.320 Ft/fő/nap

Felár

 • Egyágyas felár 45.000 Ft

Program

1. nap: Bled – sajtkóstoló - Bohinj
Kora reggel indulunk Budapestről, vidéki utasaink út közben több helyen tudnak csatlakozni a buszhoz. Egy technikai szünettel a Bledi-tóhoz érkezünk, ahol a magas sziklaszirtre épített Várból csodálhatjuk meg a környéket. A több mint 1000 éves vár Szlovénia ikonikus jelképe, az évszázadok alatt számos átépítésen és módosításon esett át. Jelenleg több kiállítás, egy Gutenberg korabeli nyomda, ősi borospince, egy Kastélykaptár, ajándékboltok és étterem is helyet kapott a Várban. Miután mindezeket megnéztük, mi más lehetne autentikusabb élmény, mint egy igazi bledi krémes elfogyasztása, miközben alattunk hever a ladikokkal pettyezett tó és a könnycsepp formájú szigetecske?!

A szigetre a pletnának nevezett lapos fenekű fahajóval jutunk át.  A pletna a helyiek által gyártott és csak Bledben ismert hajó, eredete a 16. századra nyúlik vissza. Távolról felismerhető, mivel színes napellenzővel rendelkezik, amely megvédi az utasokat az időjárás viszontagságaitól. Egy pletnar kezeli, amely még mindig nagyon megbecsült szakma. Mária Terézia uralkodása alatt ezt a jogot olyan gazdálkodók kapták, akik rosszabb minőségű szántófölddel rendelkeztek. A címet azóta nemzedékről nemzedékre adják át, ezért a pletna évszázadok óta a családokban marad. Napjainkban is csupán 23 hajó működik a tavon.

A szigeten álló templomhoz és a felvezető 99 lépcsőfokhoz számos legenda fűződik. A lépcső a helyi esküvői tradícióknak is fontos része – az ifjú férjnek ugyanis fel kell vinnie a menyasszonyát a lépcsőkön, hogy fent az Isten színe előtt egybekelhessenek. Ekkor pedig megszólal Bled legszebb harangja, amihez szintén tartozik egy monda…

Újra buszra szállunk és a Bohinj tó közelében élő kedves családhoz látogatunk. Ők azon kevesek közé tartoznak, akik a fagyok elmúltával minden évben még felhajtják a teheneket a 2000 méter magasan lévő nyári legelőkre és a helyi sajtspecialitást, a mohant készítik. Ez az Európai Unió által is minősített félkemény sajt, csak ezen a területen állítható elő, így nem maradhat ki gasztronómiai túránkból. Egy kis skanzenszerű pajtában mesélik el nekünk a tehéntartás és sajtkészítés kihívásait, majd fatálakon szolgálják fel a sajt és sonkakülönlegességeiket, házi mentaszörppel kínálva.

Este elfoglaljuk a Bohinj-tó partján lévő szállásunkat, majd megvacsorázunk. (1 éj)

2. nap: Bohinj – Savica-vízesés – Vogel – méhészet – Ljubljana - Izola
Reggeli után sétálunk egy kicsit a hatalmas hegyek közé szorított átlátszó vizű tó partján és megcsodáljuk a partján álló középkori freskókkal díszített, gótikus stílusú Keresztelő Szent János templomot.

Busszal a tó ellentétes végébe indulunk, ahol kb. 25 perces séta után érünk el a 60 méter magas, ferde sziklafalból zubogó Savica (Száva) vízeséshez. Szlovénia egyik legismertebb vízeséséhez kb. 550 lépcső vezet fel, ám több helyen lehetőség nyílik megpihenni. A látvány pedig mindenért kárpótol. A folyó egy karsztbarlangból tör elő. A fehéren tajtékzó víz egy smaragdzöld színű medencébe zuhog, aztán egy újabb lépcsőben folytatja útját a mélyben.

A közelben kabinos felvonóra szállunk és néhány perc alatt 1600 méter magasságban találjuk magunkat. A Vogel-hegy a Triglav Nemzeti Park területén található: télen kedvelt sícentrum, nyáron pedig kellemes kirándulóhely. Fentről csodás kilátás nyílik a Bohinj-tóra és a sokszor még nyár elején is hóval borított, több ezer méter magas környékbeli hegyekre. Sétálhatunk egyet a hegyen vagy egy kávé és süti társaságában élvezhetjük a panorámát.

Szlovénia büszke arra, hogy a méhészet az országban évszázados hagyományra tekint vissza. Minden kétszázadik szlovén foglalkozik méhekkel, úton útfélen színes kaptárakkal találkozunk, így nem csoda, hogy ők kezdeményezték az ENSZ-nél, hogy május 20-át nyilvánítsák a méhek világnapjának. Egy családi méhészetben mi is megismerkedhetünk a mézkészítés és az apiterápia titkaival, kóstolhatunk mézes likőrt és kipróbálhatunk mézes kozmetikumokat.

Késő délutánra érünk Szlovénia zöld fővárosába, Ljubljanába, ahol kiemelkedően foglalkoznak a környezetvédelemmel, így nem csoda, hogy még az épületek tetején is méhkaptárakat és zöld felületeket találunk. 300 ezer lakosával pont elég nagyvárosias, de a kisvárosi báj is érezhető autómentes, ódon utcácskáin. Folyója, a Ljubljanica kis hídjaival és kellemes rakpartokkal épül bele a városképbe. Városnéző sétánkat követően buszra szállunk és meg sem állunk a tengerpartig. Este elfoglaljuk a szállásunkat Izolán, majd megvacsorázunk. (2 éj)

3. nap: Izola – olíva farm – Fonda halfarm – Piran
A jó olívaolaj készítéséhez ideális éghajlat, kiváló minőségű olíva, évtizedes szakértelem és csúcstechnológia szükséges. A Lisjak farmján és üzemében mindez megtalálható. A legújabb technológiát alkalmazó hidegsajtolási eljárás lehetővé teszi, hogy alig 4 óra alatt a fától az üvegig jusson az olaj, így nem csoda, hogy már több díjjal és kitüntetéssel büszkélkedhetnek, illetve a világ legjobb séfjei használják. A prémium minőségű Poison mellett kóstolunk csípős chilivel, frissítő naranccsal, illatos szarvasgombával és fokhagymával ízesített olajakat is. De a Lisjaknál nemcsak az olajat, hanem az olajfa minden részét felhasználják: az akár több száz éves egzotikus faanyagból készített bútorokat, dísztárgyakat, konyhai eszközöket is vásárolhatunk és a bogyó egyéb részeiből gyártott természetes kozmetikumokat is kipróbálhatunk.

Innen az egyedülálló Fonda Halfarmra indulunk, ahol innovatív és fenntartható módon tenyésztik a világ egyik legjobb tengeri sügérét. Ugo Fonda tengerbiológus alapította, akinek a lelkesedése és természet iránti szeretete mára átragadt a gyerekeire is – és tapasztalatból mondhatjuk -, hogy a látogatás végére ránk is át fog. A pirani öbölben való haltenyésztésnek köszönhetően más tengeri élőlények is meghonosodtak a területen, köztük néhány olyan, ami szinte már kihalt. Hajóval átszeljük az öblöt, miközben meghallgatjuk a család történetét és hogy miért döntöttek úgy, hogy a legjobb és legtisztább halat fogják tenyészteni a világon. Elhaladunk a pirani sólepárló mellett, majd megérkezünk a vízben lévő hálókhoz melyekben 20-25.000 hal úszkál. Érdekes és informatív módon beszélnek a halakról, például arra is remek tippet kapunk, hogy hogyan ismerhetjük fel a piacon a friss halat...annyit elárulunk, hogy nem a szeméről. Látogatásunkat egy kis sügérkóstolóval fejezzük be. A vékonyra vágott friss, nyers haldarabokat egy csipet pirani tengeri sóval és isztriai olívaolajjal ízesítik, majd egy vékony szelet vajas bagetten szolgálják fel. Természetesen szlovén fehér bort is kapunk a kóstolóhoz.

Innen Isztria egyik legfestőibb városkájába, Piranba utazunk. Óvárosa a velencei gótikus építészet gazdag tárháza, az egész Adria egyik legjobb állapotban fennmaradt történelmi városa, számos látnivalóval, remek éttermekkel, hangulatos utcácskákkal, romantikus terekkel. Rövid gyalogos városnézést követően lehetőségünk lesz egy kellemes étterem vagy kávézó teraszán élvezni a mediterrán életérzést.

A délutáni órákban érünk vissza a szállásra, hogy még lehetőségünk legyen élvezni a szálláson a kellemes napsütést és a tengert.

4. nap: Prosciutto manufaktúra – Postojnai cseppkőbarlang
Kevesen tudják, hogy a szlovén karsztvidék jellegzetessége a levegőn szárított sonka (pršut), ami nemcsak elnevezésében, de elkészítési módjában és ízében is nagyon hasonlatos az olasz prosciuttohoz. Így reggeli után Trieszt érintésével egy szlovén sonkaérlelő manufaktúrába megyünk, ahol az elkészített finomságok egy jól szellőző, megadott hőmérsékletű és páratartalmú helységben lógnak hónapokig. Kóstolunk 24 hónapos érlelésű Cobius prosciuttot, vaddisznóból és őzgerincből készült sonkát, helyi sajtokat és kenyereket is.

A finom sonkák és borok mellett a karsztvidék másik jellemzői a barlangok, melyek közül a postojnai cseppkőbarlang az egyik leglátványosabb. Méretét jól érzékelteti, hogy a látogatás egy közel négy kilométeres vonatozással kezdődik, majd utána egy látványos séta következik a termenként különböző színű és formájú cseppkövek között. Itt él a barlangi vakgőte, mely teljes sötétségben és akár 10 évig is élelem nélkül is jól érzi magát; nem csoda, hogy számos legenda övezi ezt „a sárkányfiókát”.

A látogatást követően élményekkel és ízekkel gazdagon Magyarország felé indulunk, ahová körülbelül 21 óra környékén érkezünk.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

4 napos gasztronómiai kaland Szlovéniában, busszal, reggelivel, 3-4*-os szállással, kóstolókkal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
25 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére