4 napos gasztronómiai kaland Lisszabonban, repülőjeggyel, illetékkel, 4*-os szállással, reggelivel, kóstolókkal

Ajánlat kód: 38674
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

227.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 38674

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kóstold meg Lisszabont!

Opciók

  • 2021.09.11. - 2021.09.14.: , 227.000 Ft
  • 2021.10.09. - 2021.10.12.: , 227.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Szállást 4 csillagos belvárosi szállodában
  • Menetrend szerinti repülőjegyet Budapestről, illetékkel, 1 db 10 kg és egy kis kézipoggyásszal kb. 70.000 Ft értékben (változhat)
  • Buszos közlekedést a programok során
  • 4 reggelit
  • 1 vacsorát
  • 1 ebédet
  • Sétát egy halpiacon
  • Pastel de Nata sütőkurzust egy szakáccsal
  • Pincelátogatást borkóstolóval
  • Sajt - és sonkakóstolót
  • Azulejo manufaktúralátogatást
  • Városnézéseket magyar idegenvezetővel

Az ár nem tartalmazza

  • Idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő): 8 EUR/fő
  • Belépők (helyszínen fizetendő): Kb. 36 Eur/fő
  • Útlemondási biztosítást 1,5%
  • BBP biztosítás

Felár

  • Egyéni vacsorák: kb. 20-30 EUR naponta, amennyiben erre van igény, de egész nap folyamatosan eszünk, iszunk, kóstolunk, így ezt kevesen veszik igénybe.
  • Egyágyas felár 59.500 Ft

Program

1. nap: Bem vindo a Lisboa – Üdvözöljük Lisszabonban!

A délutáni órákban érkezünk meg Portugália fővárosába, ahol találkozunk a helyi idegenvezetőnkkel. Lisszabon számtalan dombja remek lehetőségeket kínál, hogy más perspektívából láthassuk a várost. Ilyen a Parque Eduardo VII. kilátó is, mely a város egyik legmagasabban fekvő pontja, így – mintha egy színházi nézőtéren lennénk – egészen a tengerpartig a lábunk előtt hever a város. Miután lepakolunk a belvárosi szállodánkban, kezdődhet is az ismerkedés a helyi finomságokkal egy üdvözlő vacsora keretében.

2. nap: Halpiac, sajt és finom borok

Délelőtt egy kis halászfaluba látogatunk, ahol a helyi piacon az aznapi fogásban gyönyörködhetünk. Az épületben külön emelten vannak a színpompás és változatos idényzöldségek, a zamatos gyümölcsök és a húsfélék. A rengeteg friss hal, rákféle, polip és kagyló láttán nem csodálkozunk, hogy a tenger gyümölcsei a portugál étrend alapja. Állítólag Portugália nemzeti ételének, a tőkehalnak, 365 fajta elkészítési módja létezik; utunk során biztos, hogy legalább egyféleképpen mi is megkóstolhatjuk. A helyiekkel beszélgetve mi is megtanuljuk a fő szempontokat, hogy mikre érdemes halvásárlás közben figyelni.

Egy kis városnéző sétát követően egy családi étterembe látogatunk, ahol portugál sajt- és sonkaspecialitásokat kóstolunk: kecskesajtot, juhsajtot, fűszeres Castelo Brancot és még többféle lágy és kemény tehénsajtot. A füstölt „részlegen” borral ízesített chouriço-t (kolbászt), véres hurkát és levegőn szárított, papírvékonyra szeletelt sonkaféléket találunk. Miután jóllaktunk, bekukkantunk egy azulejo manufaktúrába, majd egy pincészetben a helyi borokkal ismerkedünk.

3. nap: Lisszabon és a portugál kosárka

Macskaköves, meredek utcáival, megszámlálhatatlan kilátóteraszával, fehér-kék azulejoval díszített épületeivel Lisszabon egy igazán szerethető főváros. A háttérben szól a fado zene, az utcán villamosok csilingelnek, a régi épületek közt sétálva pedig megelevenedik a történelem. A nap nagy részét a város felfedezésével töltjük, majd koradélután egy street food piacon csillapítjuk az éhségünket. 

Utunk során lépten-nyomon belebotlunk a portugálok jellegzetes, muffinalakú süteményébe, a Pastel de Nataba. A tésztakosárba töltött rengeteg tojássárgájából készült krém, tetején egy kis fahéjjal remekül passzol a portugálok erős kávéjához, a bica-hoz. A 18. században a Belém negyed katolikus szerzetesei a ruhatisztításhoz és borkészítéshez alkalmazott tojásfehérjék „melléktermékét”, a sárgáját felhasználva sütötték ezt a finomságot. Mi most nemcsak megkóstolni fogjuk, hanem 2 óra alatt egy helyi cukrásszal közösen meg is sütjük.

4. nap: Adeus! – Viszlát, Lisszabon

Reggeli után a Belém-negyedbe indulunk, hiszen a Felfedezők emlékműve és Lisszabon kapuja, a Belém torony kihagyhatatlan látnivalók. Képzeljük csak el a hajósok izgatottsággal átitatott bátorságát, amikor elindultak az ismeretlen Afrika vagy Dél-Amerika meghódítására! Innen a Szent Jeromos kolostorhoz megyünk, mely közel 100 év alatt készült el és a grandiózus építkezéshez az ún. „bors-adó” nyújtotta a fedezetet.

Miután megtöltöttük a bőröndjeinket a legjobb sajtokkal, 1-2 üveg borral és gyönyörű parafa ajándékokkal, a repülőtérre megyünk, és Budapestre repülünk.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos gasztronómiai kaland Lisszabonban, repülőjeggyel, illetékkel, 4*-os szállással, reggelivel, kóstolókkal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére