4 napos buszos körutazás 1 főre Dalmáciában és Boszniában, Csontváry Kosztka Tivadar műveinek nyomában, reggelivel, idegenvezetéssel

Netida Travel Utazasi Iroda
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

59.900 Ft

Elfogyott!

Netida Travel Utazasi Iroda
1074 Budapet, Hársfa utca 21
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0214
netida.hu/
Ajánlat kód: 34604

Vélemények

R. Henrik

Mi rajtuk keresztül voltunk Toszkánában, tündéri volt, máris indulnék vissza!

G. Brigitta

Rengeteg célország van a kínálatban, mi is olaszban voltunk, tökéletesen meg voltunk elégedve a szállással.

V. Balázs

Ha Te magad szervezed a külföldi utadat, és nem csomagot veszel, akkor mindenképp nézd meg a kínálatukat szállásfoglalás előtt, mert tényleg sokat lehet vele spórolni!

Az ajánlat leírása

Ha kedveled Csontváry Kosztka Tivadar fantasztikus festményeit, látogass el azokra a helyekre, ahol a képek készültek!

Időpont

 • 2019. október 11-14.

Az ár tartalmazza 1 személyre

 • 3 éjszaka szállás
 • Reggeli
 • Autóbuszos utazás
 • Idegenvezetés
 • Szervezés

Az ár nem tartalmazza

 • Sztornó biztosítás: 1.8%
 • Audio-guide az utazás 4 napjára (helyszínen fizetendő): 1.200 Ft/fő
 • Idegenforgalmi adók, parkolás (helyszínen fizetendő): 6 €/fő

Fakultatív költségek

 • Utasbiztosítás 2.000 Ft/fő (70 éves kor felett pótdíj fizetendő)
 • 3 vacsora: 9.000 Ft/fő (fakultatív, előre fizetendő az irodában)
 • Egyágyas felár: 13.000 Ft/fő

Belépők

 • Krka csoportos belépő (min. 20 fő esetén): NP 75 HRK
 • Hajózás 25 € (ebéddel és itallal)
 • Szent Lőrinc katedrális 25 HRK
 • Kamerlengo erőd 20 HRK
 • Kravice 5 €
 • Mostar: Hídugrás 1,5 €
 • Muslibegovic ház 2 €
 • Koski Mehmed pasa dzsámi 3 €
 • Helyi idegenvezetés Mostarban: kb. 2 €/fő
 • Jajca vár 1 €, vízesés 2 €

Ismertető

Ma már mindenki ámulattal tekint a csodával határos módon megmenekült vásznakra, a festőóriás, Csontvári Kosztka Tivadar talányos személye ugyanakkor még mindig sok kérdést vet fel. Gyógyszerészként dolgozott, jogot hallgatott és egy belső elhívás alapján lett a Napút festője. Hogyan kezdett új életet, merre kereste a különleges üzeneteket hordozó helyszíneket és miként viselte a kortársak értetlenségét, gúnyos bántásait? Szenteljük ezt a négy napot az ő emlékének, elevenítsük fel az életútját, ismerjük meg gondolatait és képeinek szimbólumait írásai alapján! Dalmáciában és Bosznia-Hercegovinában járva felkeresünk olyan helyeket, ahol pontosan azon a helyen megállva, ahol ő alkotott, összevethetjük a városképek, természeti szépségek mai látképét Csontváry festményeivel! Gyönyörű tájak, egy rendkívüli géniusz életútja és művészete.

Program

Találkozó 5:00-kor Pesten, a Blaha Lujza téren, a Corvin áruház előtti parkolóban, vagy 5:20-kor Budán, az Angelika Kávéház Duna felöli oldalán.

1. nap Budapest-Krka Nemzeti Park

A kelő nappal mi is útra kelünk a magyar festőóriás nyomában Dalmáciába, ahol már útközben olyan tájakon járunk, amerre ő is ecsetjével, vásznaival. Elsőként a Krka vízeséseit csodáljuk meg, hiszen a víz útja nem változott, mióta Csontváry erre járt. Bejárva a Nemzeti Park területét, megcsodáljuk a természetépítő erejét, és a zöld folyó gyönyörű környezetét. Szállás elfoglalása Trogir közelében (1 éj).

2. nap Trogir városnézés és hajózás-Međugorje

Reggeli után indulunk Trau, azaz Trogir irányába, ahol Csontváry öt festményt is készített. Városnézés a festő helyszíneivel, majd hajókázás Trogir környékén. A késő délutáni órákban indulás Međugorjébe. Vacsora után esti séta a kegyhelyen. Szállás Medjugorjében (2 éj).

3. nap Međugorje-Kravice-Mostar

Reggeli után séta a belvárosban, a templom környékén, vagy fakultatív program a Jelenések hegyén. Több mint harminc éve járnak az emberek a hegyoldalban a vöröses sziklákon, a város felett, hogy arra a helyre érjenek, ahol a Mária-jelenések elkezdődtek. Miután a kegyhellyel ilyen módon is megismerkedtünk, a közeli festői vízesést keressük fel, Kravicét. Elmélyedve a természet szépségeiben, napunk csúcsához közeledve Mostárba érünk, ahol a keleties bazári forgatag fogad bennünket színes, zajos és látványos hangulatával, orientális építészetével és kivételes balkáni ritmusával.

4. nap Jajce-Mlinice

Hercegovina napos útjait elhagyva Bosznia hegyei közé vesszük be magunkat a kanyarulatokon, hogy a magyar szempontból is jelentős vonatkozással bíró Jajca városát meghódítsuk, hiszen a festőnk is ezt tette. Jajca vára, katedrálisának romjai, a keresztény kövekre épült dzsámik látványa után a természet és az ember együttes munkájának közel ötszáz éves emlékeit, a malmocskákat vihetjük el magunkkal utolsó élményként a mi Naputunkról.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1074 Budapest Harsfa utca 21
Netida Travel Utazasi Iroda
1074 Budapest, Hársfa utca 21.
1074 Budapet, Hársfa utca 21
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0214

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 napos buszos körutazás 1 főre Dalmáciában és Boszniában, Csontváry Kosztka Tivadar műveinek nyomában, reggelivel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:00-17:30
Személyes ügyfélszolgálat és készpénzes fizetés:
Alkupon Pont
1074 Budapest Hársfa utca 21, 2 em.
(ÉTK Irodaház, 24-es kapucsengő)

Hétfő - Péntek: 09:00-17:30
Oldal tetejére