4 nap Bordeaux-ban és a környező borvidékeken, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 3*-os szállással, idegenvezetéssel, kóstolókkal

Ajánlat kód: 38680
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

476.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 38680

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Ismerd meg Franciaország két világhírű borvidékét, Margaux-t és Saint Émiliont!

Opciók

  • 2023.05.10. - 2023.05.13.: , 476.000 Ft
  • 2023.09.27. - 2023.09.30.: , 476.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A Ryanair repülőjegyet illetékkel, fix helyfoglalással, elsőbbségi beszállással, 2 kézipoggyásszal (melynek értéke: kb. 94.000 Ft - változhat)
  • 3 éjszakát Bordeaux belvárosában 3*-os szállodában
  • Büfé reggelit
  • 1 alkalommal ebédet Saint Émilionban
  • A program szerinti pincelátogatásokat és borkóstolókat
  • A látogatást a bormúzeumban borkóstolóval (4. nap)
  • A helyi közlekedést
  • A magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%
  • Az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő) 8 EUR / fő
  • A belépőket (helyszínen fizetendő) kb. 40 EUR / fő
  • A borravalót (helyszínen fizetendő) kb. 10 EUR / fő
  • BBP utasbiztosítás (Aegon)
    • Nívó: 590 Ft/fő/nap
    • Top: 790 Ft/fő/nap
    • Top Extra: 1.090 Ft/fő/nap

Felár

  • Egyágyas felár 72 000 Ft (májusban), 125 000 Ft (szeptemberben)
  • Fakultatív vacsora (3. nap) 41 500 Ft
  • Feladható poggyász kérhető (max. 20 kg) kb. 25 000 Ft-tól / db

Program

1. nap: Budapest – Bordeaux

Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren reggel 08:30-kor. Elutazás a Ryanair közvetlen járatával 10:45-kor. Érkezés Bordeauxba 13:20-kor, majd transzfer a szállodába.

Délután  Franciaország „borfővárosával” ismerkedünk. Először a Bor és Kereskedelmi Múzeumba látogatunk. A XV. Lajos korabeli épületben a bortermelés és kereskedés 3 évszázados történetével ismerkedhetünk meg. Az érdekes, vezetett múzeumlátogatást egy borkóstolás zárja 2 féle borral. Ezután a hangulatos várost járjuk be, ahol közel ötezer gótikus és barokk épülettel találkozhatunk, melyek többsége a 17. századba repít minket vissza. Bordeaux régi városrésze a kikötővel (Porte de la Lune) az Unesco világörökségének része. Főbb látnivalók: Szent András katedrális (Cathédrale Saint-André); a Palais Rohan (érsekségi palota és városháza egy helyen); a beépítetlenül hagyott központi tér, a Place des Quinconces a Monument aux Girondins-nal (emlékmű a girondista köztársasági terrorról); a Börzepalota (Place de Bourse), melyet még XV. Lajos építetett; a Grand Théatre és a környező árkádos házak, Le Miroir d’Eau (Víztükör attrakció). A régi házak között közlekedő ultamodern, vezeték nélküli villamos színesíti a városképet.

A belvárosban található az 1,2 km hosszú bevásárló utca (Rue Sainte Catherine) márkás üzletekkel, sörözőkkel, kávézókkal. Itt található a híres Lafayette áruház is, melynek belső része egy királyi palotához hasonlít.

Este fakultatív programként gasztronómiai vacsorát ajánlunk a La Cité du Vin ultramodern épületének legfelső emeletén található panorámás étteremben, ahonnan kivételes kilátás nyílik az esti fényben pompázó városra.

Szállás: Hotel Ibis Sytle Bordeaux Mériadec 3*

2. nap: Saint-Émilion - Bordeaux

Reggeli után a közeli Saint-Émilionba utazunk. Séta a középkori műemlékváros-ban, ahol megtekintjük a Église Monolithet, a sziklába vájt föld alatti templomot, és a hozzá tartozó katakombákat, majd a Cloître de la Collégiale társas kolostort, valamint a Chapelle de la Trinité, azaz a Szentháromság kápolnát.  Ebéd a hangulatos városka egyik éttermében.

Ezt követően a közeli Chateau Pressacban kezdjük ismerkedésünket a borok világával. A középkori kastély birtokára az 1700-as évek elején telepítették az első szőlőültetvényeket. A borok minőségének folyamatos javítása során, 2012-ben elérték a Grand Cru Classé minősítést. Boraikat báj és elegancia jellemzi . A vezetett látogatást 3 féle bor kóstolása zárja.

A nap végét egy világhírű birtok koronázza meg. A Chateau Smith Haut Lafitte története a 17. század végén kezdődött, így 2015-ben egy különleges borral ünnepelték az eredeti szőlőültetvény 650. születésnapját. A bírtok és történelmének megismerése után, a tulajdonosok magánpincéjében 3 féle bort kóstolunk meg a legjobbakból: 1 fehér és 1 vörös Premier Grand Cru Classé bort, majd egy „fiatal” vörösbort.

Este szabadprogram, a vacsora fakultatív.

3. nap: Arcachon - Pauillac - Margaux - Bordeaux (210 km)

Reggeli után az Atlanti-óceán partján található Arcachon felé utazunk. Itt található Európa legnagyobb homokdűnéje, a Dune de Pyla. Méretei lenyűgözőek: 3 km hosszú, 500 méter széles és helyenként eléri a 107 méteres magasságot. A dűnék tetejéről gyönyörű kilátás nyílik a végtelen óceánra. Séta kora délutánig, majd Franciaország és Bordeaux leghíresebb borvidékére a Garonne bal partján elterülő Médoc, és Haut Médoc területére utazunk. Itt található a négy legnagyobb Premier Grand Cru Classé minősítésű borászat (Chateau Margaux, Chateau Latour, Chateau Lafite Rothschild, Chateau Mouton Rothschild). Először a Chateau Pichon Baron birtokra látogatunk. A gyönyörű környezetben fekvő kastély és birtok egyike a Bordeaux környéki történelmi szőlőültetvényeknek, és 1855 óta Second Grand Cru Classé minősítésű. A borkóstolás alatt a 2000-es évek legjobb boraiból kapunk ízelítőt.

Ezt követően érkezünk a Margaux földjén található, 1855 óta Grand Cru Classé minősítésű, Chateau Marquis de Terme pincészetbe. A birtok már az 1700-as évek végén ismertté vát, amikor 1787-benThomas Jefferson, későbbi amerikai elnök borászként ellátogatott Bordeaux-ba. A birtok borait a 16 legjobb bordeauxi bor közé sorolta, amelyeket akkoriban kóstolt. Ma a kastély a Seneclauze család tulajdonában van, akik 1935-ben megvásárolták a birtokot. A Chateau Marquis de Terme 40 hektáros területen termel szőlőt, Cabernet Sauvignon, Merlot és Petit Verdot fajtákkal, melyek közepes és testes borokat eredményeznek, kiegészítve tanninokkal, sok mélységgel és csodálatos aromákkal.

A szőlőt kézzel szedik, és gondosan válogatják, hogy csak a legszebb bogyók kerüljenek a tartályokba. A bortermelés során a legjobb a tradicionális és a modern borkészítési módszereket ötvözik. A látogatás után a birtok 2 féle borát kóstoljuk meg helyi sonka és sajt kíséretében.

Este érkezünk vissza Bordeauxba, a vacsora fakultatív.

4. nap: Bordeaux - Budapest

Délelőtt a város legnagyobb piacát, a Marché des Capucines-t látogatjuk meg. A 19. században épült vásárcsarnok helyén már a 17. század elején is piacnapokat tartottak. Friss zöldségek, gyümölcsök, húsok, halak, rákok, kagylók, olivabogyók széles választéka várja a vásárlókat, nézelődőket. A specilális standokon egyedi ajánlatokkal is találkozhatunk, kóstolgathatjuk a friss termékeket, de akár meg is ebédelhetünk a piacon, vagy a Capucins negyedben található számos étterem egyikében.

Akik a piacot kihagynák és még többet szeretnének megtudni a borokról, azoknak ajánljuk, hogy térjenek vissza a Cité du Vin épültébe, ahol egy interaktív kiállítás keretében, audio guide-ok segítségével ismerkedhetnek tovább egyénileg a borkészítés tudományával.

Kora délután transzfer a repülőtérre. Elutazás Bordeauxból 16:30-kor, érkezés Budapestre 19:00-kor.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

4 nap Bordeaux-ban és a környező borvidékeken, repülőjeggyel, illetékkel, reggelivel, 3*-os szállással, idegenvezetéssel, kóstolókkal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére