34.990 Ft helyett 26.990 Ft: Éld át a nyári napforduló ünnepét Wachauban – 2 napos utazás szállással és reggelivel Ausztria csodaszép vidékén

Neoline Utazási Iroda
1 5
3.8 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

26.990 Ft

Ajánlatkérés
Neoline Utazási Iroda
Budapest, Szentkirályi u. 5, 1088
06 (1) 317 1256

Vélemények

H. Levente

Nagyon sok egynapos buszos út van érdekes látnivalókhoz, aki bírja az ilyet, annak nagyon jó!

V. Hedvig

Velencében szilvesztereztünk, rengetegen voltak, de nagyon élveztük!

R. Károly

Nagyon tetszett Prága, jó volt az idegenvezető is!

Az ajánlat leírása

Kirándulj elragadó tájakon és vegyél részt egy nem mindennapi eseményen!

Az ár tartalmazza egy főnek:

  • Utazás autóbusszal a Wachau vidékére
  • Egy éj szállás 2-fős szállodai szobában, Krems-ben
  • Reggeli

Az ár nem tartalmazza:

  • Adminisztrációs díj: 1.500 Ft / fő (az utazási irodában, kötelezően fizetendő)
  • Fix ülőhely az autóbuszon: 1.000 Ft / fő
  • Egyágyas felár: 7.800 Ft / fő
  • Fakultatív vacsora: 4.500 Ft / fő
  • Biztosítás: 1.180 Ft / fő

Fontos tudnivalók:

  • Találkozás: 5.30-tól a Blaha Lujza téren, indulás 6:00-kor
  • Hazaérkezés Budapestre a 2. napon, 21 és 22 óra között várható
  • Az utazási iroda fenntartja a program változtatásának jogát!

Az utazás első állomása Tulln. A Duna partján fekvő, 6500 lakosú település ősi átkelőhely, egyike Ausztria legrégibb városainak. Mátyás király több ízben ostromolta, végül bevette várát. Mai napig láthatjuk a középkori falgyűrű néhány részletét. Műemléki látványossága a háromhajós, román stílusú Szent István bazilika, amelyet 1500-ban gótikusan átépítettek, később pedig barokk külsőt kapott. A közelben áll a középkori kápolna, amely egyike a legszebbeknek a Duna mentén. A városka utcáin, terein sétálgatva sok szép és érdekes épülettel találkozhatunk még, többek között a település híres festő szülöttének, Egon Schielének a múzeumával is.

Ezután egy közeli szurdokba látogatunk el. Egy változatos, jól kiépített út vezet rajta keresztül. Sziklák mellett haladunk el, kis hidakon kelünk át, miközben a Hagen-patak mentén sétálunk. A szurdok végén található Európa legnagyobb ragadozómadár-nevelő állomása, 30 különböző, részben a kihalástól megmentett faj példányaival. Több mint 300 ragadozó-madár él itt, a sólyomtól egészen a nagy, dél-amerikai kondorkeselyűig. A helyet vezetés keretében tekinthetjük meg. (A szurdok hosszúsága: kb. 3 km, bejárhatósága: másfél-két óra.)

A szurdokot elhagyva Krems-be utazunk, ahol a szálláshelyünk vár. Ennek elfoglalását követően, 8 óra körül visszaszállunk buszunkra, hogy a Wachau legszebb szakaszát járjuk végig. Amikor az utolsó napsugár is elbújik a hegyek mögé, akkor kezdődik a napforduló ünnepe. A Wachau-Niebelungengau Duna-régióban (több mint 20 településen) a helyi lakosok ilyenkor felöltik népviseletüket és így köszöntik a pillanatot. A folyó mindkét oldalán fergeteges tűzijáték veszi kezdetét, amelynek fényei a víztükör révén megkétszereződnek. Utunk a Duna mindkét oldalán végigvezet, majd visszatérünk szálláshelyünkre (éjfél körül).

Másnap a kiadós reggeli után elsőként Krems-ben teszünk sétát, amit a Wachau fővárosának is neveznek. Városnézés a Steiner Tortól a Gozzo várig, majd rövid szabadidő következik. Ezután Stein városkát keressük fel: mialatt végigsétálunk főutcáján, úgy érezhetjük magunkat, mintha a középkorba csöppentünk volna.

Következő állomásunk Dürnstein, ahová érkezve már messziről feltűnik a település szimbóluma, a híres kéktornyú templom. Az apátság megtekintése után még marad idő arra is, hogy a hegyen lévő várromot felkeressük.

Melknél tudunk átjutni a hídon a Duna jobb partjára. Autóbuszunkkal felmegyünk az aggsteini várhoz, ahol a Wachau vidékének legszebb panorámájában gyönyörködhetünk, mielőtt útnak indulnánk Budapest felé.

Jó utat kívánunk!

Budapest, Szentkirályi u. 5, 1088
06 (1) 317 1256

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

A nyári napforduló ünnepe Wachauban. Szállás Krems-ben reggelivel és utazás autóbusszal egy főnek. Az úton ezek várnak rád: Tulln, egy gyönyörű szurdok, Európa legnagyobb ragadozómadár-nevelő állomása, Krems, a napforduló ünnepe, Stein, Dürnstein, aggsteini vár. Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Fontos

Az utazás fix időpontja: 2018.06.23-24 • Az Alkupon megvételét követően előzetes bejelentkezés szükséges emailben: kalandozas@t-online.hu • Adminisztrációs díj: 1.500 Ft / fő (az utazási irodában, kötelezően fizetendő)

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére