3 napos október 23-i kirándulás Ausztriában, busszal, reggelivel, 3*-os szállással – vár Fertőd, Kismarton, Fraknó vára, a Kaboldi kastély, Ruszt és Doborján

Ajánlat kód: 36708
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

44.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 36708

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Téged is vár vendégségbe az Esterházy-család!

Időpont

  • 2020. október 23.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 2 éjszaka szállás 3*-os szálloda 2 ágyas tus/wc-s szobákban
  • Reggeli
  • Autóbuszos utazás

Az ár nem tartalmazza

  • Utasbiztosítás (BBP): 1.710 Ft
  • CL PLUS biztosítás: 6.600 Ft
  • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 50 EUR + 5.000 Ft
  • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 3 EUR + 900 Ft

Fakultatív programok (15 főtől)

  • Schneeberg hegyi vasút (előre foglalni kell): 36 EUR
  • Hajózás a Fertő-tavon: 13 EUR
  • Burgenlandi borkóstoló (előre foglalni kell): 8 EUR

Felár

  • Egyágyas felár: 9.800 Ft
  • 2x vacsora felár: 7.500 Ft

Program

1. nap: Szeged – Budapest – Pannonhalma – Fertőd – Doborján – Kaboldi kastély – Sopron (270 km)

Kora reggeli indulást követően Budapesten át érkezünk a Pannonhalmi Bencés Főapátsághoz. Az ezeréves épületben tekintjük meg a bazilikát, az altemplomot, a kerengőt, az ebédlőt és a 400 ezer darabos könyvtárát. Tovább utazunk a fertődi Esterházy-kastélyhoz. Az 1770- ben elkészült kastély 126 szobájával, dísz- és zenetermével, pompás udvarával és parkjával kápráztatja el látogatóit. Az egykoron az Esterházyakhoz tartozó Doborjánban született 1811-ben Liszt Ferenc. Világhírű zeneszerzőnk szülőháza ma emlékmúzeum, ahova ellátogatunk. Utunk a kaboldi kastélyhoz vezet, mely egykoron az Eszterházy család tulajdona volt. Megtekintjük gótikus kápolnáját, lovagtermét, mely korhűen tükrözi egykori pompáját. Bejárjuk Sopron gyönyörű belvárosát: Fő tér, Szentháromság-szobor, Tűztorony, Kecske-templom, Hűség-kapu, városháza, Storno- és Fabricius-ház, Esterházy- paloták. Szálláshelyünk és vacsoránk Sopronban vagy környékén lesz (2 éj).

2. nap: Schneeberg fogaskerekűvel – Fraknó vára – Lakompak kastélya (180 km)

Az Alpokalja felé utazunk. Fakultatív ajánlatunk: a 10 km hosszú Puchberg-Schneeberg vasút 1800 méteres magasságba szállítja az utazót (vonatjegy!). Ausztria legmagasab pályaudvarán lenézhetünk a Berghaus rusztikus éttermének teraszáról: szép időben innen egészen Magyarországig el lehet látni. Aki nem vesz részt a programon, egyénileg megtekintheti Schneeberg múzeumát, sétálhat a városban, és egy kellemes hajózást tehet (hajójegy). Felkeressük Fraknó várát. A XVII. századi vár teljes épségben áll, a régmúltat idéző termei, kincstára, panoptikuma, pazar fegyvergyűjteménye és levéltára nyitva áll a látogatók előtt. Majd fotószünetet tartunk az első magyarországi reneszánsz lakompaki kastélynál. Ez volt az Esterházyak első rezidenciája a régióban. Visszatérünk soproni szálláshelyünkre.

3. nap: Fertőrákos – Fertő-tó – Ruszt – Seegrotte – Kismarton (Eisenstadt) – Budapest – Szeged (350 km)

Reggeli után sétahajózásra indulunk Fertőrákosról (hajójegy). Útközben bemutatásra kerül a Fertő- tó múltja és jelene, kultúrája. Elhajózunk az egykori „tavi vasfüggöny” mellett is, majd az osztrák oldalon Ruszt városában kötünk ki. Óvárosában szinte minden ház műemlékvédelem alatt áll. A reneszánsz, barokk stílusú polgárházak historizáló homlokzatai, címeres és stukkódíszítéssel, igazi ékszerdobozzá teszik Rusztot. Fakultatív ajánlatunk: borkóstolóra hívjuk a tradicionális burgenlandi szőlőültetvényeken, 3 féle helyi bort kóstolunk (előre foglalni szükséges). Seegrotte egyedülálló tó-barlangjába látogatunk, ahol megtekintjük az egykori gipszbányát, majd a földalatti tórendszeren hajóra szállva úszunk tova a hegy gyomrában... Burgenland „fővárosába” Kismartonba (Eisenstadt) érkezünk. Az osztrák oldal legszebb Esterházy- kastélyát „fényes” Miklós herceg a XVIII. században emeltette, falai között fényűző arisztokrata élet elevenedik meg. Megtekintjük Joseph Haydn lakóházát és az Esterházyak sírkápolnáját a ferencesek templomában. Szabadidő, majd Győr-Budapest útvonalon hazafelé indulunk, érkezés Szegedre az esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

3 napos október 23-i kirándulás Ausztriában, busszal, reggelivel, 3*-os szállással – vár Fertőd, Kismarton, Fraknó vára, a Kaboldi kastély, Ruszt és Doborján

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére