3 napos kirándulás Nyugat-Magyarországon, busszal, reggelivel, 4*-os szállással, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 42684
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

92.500 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 42684

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Nyugat-Magyarország természeti és kulturális értékeit!

Opciók

  • 2024. Május 22 - 24.: , 92.500 Ft
  • 2024. Szeptember 20 - 22.: , 92.500 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A teljes alapprogramot
  • Szállást 4 csillagos szállodákban
  • Reggelis ellátást
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon
  • Felszállási lehetőséget 15 magyar nagyvárosból
  • Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők ára: kb.: 15 200 Ft
  • Utasbiztosítás

Felár

  • Egyágyas szoba felára 14 500 Ft
  • Fakultatív vacsora (2 alkalom) 12 000 Ft

Program

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – ESZTERGOM – TATA – BÁBOLNA – GYŐR

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után a festői Dunakanyar vidékén keresztül utazunk első megállónkig, az egykori királyi városig, Esztergomig, mely számtalan kulturális és történelmi ékkövet rejt. Itt megismerkedünk a magyarországi katolicizmus főszékesegyházával, amely impozáns látvány nyújt a Duna fölé magasodva. Az altemplomtól a kupoláig 100 méter, ezzel az ország legmagasabb egyházi épülete. Felkeressük a templomot, az altemplomot, a kincstárat és a kilátóteraszt. Egyik különlegessége, hogy a XIX. században oldalkápolna­ként hozzáépítették a vörösmárvány belsejű Bakócz-kápolnát, mely hazánkban az egyetlen épségben fennmaradt reneszánsz építészeti alkotás. A Mária Valéria hídon rövid időre átkelhe­tünk a már Szlovákiában lévő, szomszédos Párkányba, ahon­nan kiváló felvételeket készíthetünk a bazilikáról. Napunkat a vizek városában, Tatán folytatjuk, melynek épületeiről Fellner Jakab munkássága köszön vissza ránk. Sétánk során megtekint­jük a város egyik szimbólumát, az Országgyűlés téren álló jel­legzetes haranglábat. Az Öreg-tó parti sétányán körbejárjuk a város jelképévé vált Öreg-várat és a frissen felújított Esterházy-kastélyt is. Programunk alatt felfedezzük a horgászparadi­csom Cseke-tó partján fekvő angolpark hangulatos sétaútjait és romantikus, templom maradványokat utánzó műromjait is. Mai utolsó programunk a bábolnai Nemzeti Ménesbirtok meg­tekintése. Az impozáns épületegyüttes központi eleme még a XVIII. században épült. Meglátogatjuk többek között az arab ménesistállókat, az Afrika Vadászmúzeumot és az ország leg­öregebb akácfáját is. Ezt követően a Kisalföld központja, Győr felé vesszük az irányt, ahol elfoglaljuk szállásunkat (2 éj).

2. NAP: GYŐR – PANNONHALMA – LÉBÉNY – GYŐR

Reggelinket követően bejárjuk Győr óvárosát. A műemlékekben gazdag, 750 éves város a térség gazdasági, kulturális és sport­központja. Itt őrzik Szent László királyunk hermáját is. A Bécsi kapu tér Karmelita templomának érintésével megcsodáljuk az impozáns Széchenyi tér barokk műemlék palotáit, valamint a Rába és a Mosoni-Duna találkozásánál magasodó Bazilikát és a Püspökvárat. Városnéző sétánk után Pannonhalmára indu­lunk, ahol felkeressük a máig működő szerzetesközösséggel rendelkező Bencés Főapátságot. A látványos épületegyüttes 1996 óta méltán képezi az UNESCO Világörökség részét, hiszen páratlan kulturális kincseket őriz. A mintegy 40 főt számláló bencés közösség pedig változatos munkát folytat: lelkiségi, teológiai, szociális, kulturális feladataik ellátását turisztikai és gazdasági tevékenységükkel segítik, több száz világi mun­katársukkal közösen. Szabadprogram keretében eltölthe­tik idejüket az apátság arborétumában vagy az újonnan nyílt Illatmúzeumban, mely egyedülálló Magyarországon. Eltelve a pannonhalmi különlegességekkel tovább indulunk Lébény felé. A város Árpád-korban épült plébániatemplomának Szent Jakab a fővédőszentje és a hazai román kori építészet legszebb alko­tásai közé tartozik. Programunk befejezése után visszamegyünk győri szállásunkra.

3. NAP: SOPRON – FERTŐRÁKOS – FERTŐD – BUDAPEST

Reggeli után Sopronba buszozunk. Megcsodáljuk a leg­hűségesebb város történelmi belvárosát, melyet macskaköves utcák, boltíves kapualjak, ódon polgári épületek öveznek. A leglátványosabbak: Tűztorony, Vármegyeháza, „Kecske-templom”, Storno-ház, Fabricius-ház, Patika-ház, Scarbantia ókori fóruma, Ó-Zsinagóga. Ezeket kívülről tekint­jük meg. Sétánk után, a délelőtt második felében, a fertőrákosi püspöki kőfejtőt, a Fertő-tó vidékének egyik legnépszerűbb látnivalóját keressük fel. Az itt bányászott ún. lajtamészkő geológiai, őslénytani és botanikai különlegesség, mivel a mai napig őrzi a Pannon-tenger növényeinek és állatainak lenyo­matát. A sokoldalú attrakció területén interaktív témapark, az itt élő sziklai bengéről elnevezett tanösvény és barlangszín­ház is található. Megismerhetjük a Páneurópai Piknik történe­tét, a Fertő-Hanság Nemzeti Park természeti kincseit, valamint kilátópontjairól láthatjuk a Fertő-tavat és környékét. Utunkat ezután Fertőd felé folytatjuk, ahol a „magyar Versailles”, az ország legnagyobb és egyik legszebb barokk kastélya található, csodálatos díszkerttel, angolparkkal övezve. Az Esterházy-kastély a XVIII. század második felében, „Fényes” Miklós her­ceg élete alatt az ország kiemelkedő kulturális központjává vált. Zenei élete híres volt Európa-szerte. A vezetett kastélytúra során megtekintjük a gazdag rokokó díszítésű szobákat és ter­meket, köztük a Haydn-termet, ahol a világhírű osztrák zene­szerző Búcsúszimfóniája először felcsendült. Kirándulásunk zárásaként, úton hazafelé, megállunk a bánhidai csatának emléket állító népszerű Turul-emlékműnél, mely Tatabánya városa fölé magasodik. Innen szép rálátás van a városra és kör­nyékére. Terveink szerint 21 óra körül érkezünk Budapestre. Ezt követően vidéki utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

3 napos kirándulás Nyugat-Magyarországon, busszal, reggelivel, 4*-os szállással, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
30 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére