3 napos kirándulás Nagycenken, az Őrségben, Kőszegen és Szombathelyen, busszal, félpanzióval, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 39512
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

66.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 39512

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel az Őrség, Nagycenk, Kőszeg és Szombathely látnivalóit!

Opciók

  • 2022. október 28.: , 66.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazást korszerű, kényelmes, légkondicionált autóbusszal
  • 2 éjszaka jó minőségű szállodai elhelyezést 3* kategóriában, 2 ágyas zuhanyzós / WC-s szobában
  • Félpanziós ellátást (reggeli és vacsora)
  • Alap program szerinti programokat és városnézéseket a program szerint
  • Magyar nyelvű idegenvezetést a programokon
  • Útlemondás biztosítást

Az ár nem tartalmazza

  • Az étkezésekhez italfogyasztást (helyszínen fizetendő)
  • Fakultatív programon való részvételt
  • Az alap programon felül teljesítésre kerülő programok költségeit
  • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 10.000 Ft + 20 EUR
  • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 2.500 Ft
  • Idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)
  • Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat
  • Az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Felár

  • 25-34 fő esetén: 5.000 Ft/fő
  • Egyágyas felár: 18.000 Ft

Fontos

  • Lehetséges ingyenes transzfer a csatlakozási pontokhoz. A részletekről kérjük, érdeklődjön!

Program

1. nap: Szeged – Budapest – Nagycenk – Kőszeg – Szabó-hegy – Hétforrás (250 km)

Kora reggel Szegedről indulunk, majd Budapesten és Győrön át a világörökség részét képező nagycenki Széchenyi István Kastély és Emlékmúzeumhoz érkezünk, ahol a nemzetség és a „legnagyobb magyar”, Széchenyi István történetével, széleskörű tevékenységével a Kastély épületében található kiállítás ismertet meg bennünket. Szépen berendezett kiállítása a „leg­nagyobb magyar”, Gróf Széchenyi István emléke előtt állít emléket. Később az Ybl Miklós által tervezett Szent István Plébániatemplom előtt állunk meg egy rövid betekintésre, ahonnan Széchenyi István Mauzóleumához is elsétálunk, hogy a Széchenyiek mauzóleumában „adózzunk a köz javáért” oly sokat tett családtagok előtt. A kitérő után Kőszeg felé vesszük az útirányt, ahol Magyarország egyik legbájosabb és műemlékekben leggazdagabb kisvárosával ismerkedünk meg. A városban sétálva látjuk a Jézus szíve templomot, Tábornok-házat, Városházát, Szt. Jakab templomot, felkeressük a törököket is megfutamító Jurisics-várat, a Patika Múzeumot, stb. Ez után busszal kapaszkodunk fel a Szabó hegyre, majd egy gyalogos túra során jutunk el a Hétforráshoz. A kiadós programot követően elfoglaljuk szálláshelyünket, ahol egy kellemes vacsora alatt pihenjük ki a fáradalmainkat.

2. nap: Léka és vára – Borostyánkő és vára – Tarcsafürdő – Szalónak – Írott-kő (80 km)

Reggelit követően Lockenhausban (Lékán) elsőként a Plébánia templomot tekintjük meg, melynek kriptájában Kanizsaiak, Nádasdyak földi maradványait őrzik. Ez után megyünk fel – sokak szerint – Burgenland legromantikusabb várába, a kis tó mellett álló zord lovagvárban teszünk látogatást, ahol középkori konyhát, kínzóeszközöket és templomos lovagok titokzatos termét is látni fogjuk! Utunkat folytatva Borostyánkő szerpentinkő látványbányája következik, ahol fény derül a féldrágakő bányászatának rejtelmeire. A festői helyen elterülő Bernstein (Borostyánkő) községet nem csak az Almásyak vára tette híressé, hanem a zölden csillogó féldrágakő, a nemesszerpentin is, amely a világon egyedül itt fordul elő. Szikla-múzeumában teszünk látogatást, amely egy eredeti bánya hű másolata. Megismerjük az osztrák ásványritkaságokat és ismerkedünk a 40 millió éves balti boros­tyán történetével. A városka főteréről kis sétát teszünk „Az angol beteg” című filmből is ismert Almásy család grófi várkastélyához (kívülről tekintjük meg). Különlegessége, hogy napja­inkban korhű bútorzattal berendezett szállodaként üzemel. Ezt követően Tarcsafürdőn (Tatztmannsdorf) helyben készült pralinét kóstolunk a Spiegel Praliné­manufaktúrában.  Hazafelé útban még megállunk Stadschlainingban (Szalónak), hogy megcsodáljuk a parányi kisváros harmonikus, máig középkori szerkezetét, ami a XV. század óta változatlan. Ma is teszünk egy kis gyalogtúrát: felsétálunk a határvonalon lévő Írottkőhöz. Szálláshelyünkre térünk.

3. nap: Ják – Szombathely – Cák – Velem – Budapest – Szeged (320 km)

Ízletes reggelinket elfogyasztva elsőként Ják vár ránk, ahol hazánk legszebb, legismertebb XIII. századi, román-gót stílusban épült, nagyméretű, bazilikás elrendezésű templomát vesszük górcső alá. A jáki templom körbejárását követően (kívülről!), Szombathelyen teszünk városnéző sétát a szépen felújított belvárosban: Főtér, püspöki épületek, Romkert, Borostyánkő-út, Isis szentély, Szt. Márton emlékhelyek útvonalán sétálva, majd a Vas megyei Skanzenbe látogatunk el. Utunkat folytatva a cáki pincesoron teszünk rövid sétát, majd napunk utolsó állomásaként Velembe érkezünk, ahol betekintünk a Szt. Vid templomába. Az esti órákban érkezünk Budapestre, majd tovább utazunk Szegedre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

3 napos kirándulás Nagycenken, az Őrségben, Kőszegen és Szombathelyen, busszal, félpanzióval, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére