3 napos kirándulás a Tátrában, busszal, reggelivel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 42924
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

85.900 Ft

Opciók

Korlátozott darabszámban!

Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
Ajánlat kód: 42924

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Csodás ősz a Tátrában!

Opciók

  • 2024.09.27.: , 85.900 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 2 éjszaka szállás panzióban
  • Reggeli
  • Idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza

  • Útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a);
  • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás (700 Ft/fő/nap);
  • Idegenforgalmi adó, programok költségei
  • Várható költségek:
    • Idegenforgalmi adó: 5 PLN/fő/éj
    • Lengyel-Tátra nemzeti park belépő: kb. 10 PLN/nap/fő
    • Minibusz Kuznicéba: kb. 10 PLN/nap/fő
  • Egyéni programok várható költségei
    • Ebéd lengyel menedékházban (egyénileg, igény szerint kb. 50-70 PLN/fő)
    • Siklóvasút a Gubalówkára kb. 35-40 PLN/fő

Felár

  • Fakultatív vacsora: kb. 60-70 PLN/fő/alkalom

Program

1. nap: Budapest – Csorbató. Csorbató – Fátyol-vízesés – Csorbató.

Indulás 05.00 órakor Budapestről, a Műcsarnok melletti buszparkolóból. Besztercebányán keresztül, útközben egy rövid megállót követően a délelőtti órákban érkezünk meg Csorbató településre. A kirándulás első napját a Magas-Tátra legmagasabban fekvő településén töltjük. Az érkezést követően először is megnézzük a Csorbai-tavat, amely a Tátra szlovák oldalának második legnagyobb, de talán legnépszerűbb tava, majd a síközpont mellett elhaladva a Malompataki-völgybe indulunk. Egy közepes nehézségű, de némi kitartást igénylő túra keretében felmegyünk a Malompataki-völgy középső részén található, már a településről is jól látható Fátyol-vízesésig, amely a Tátra egyik legismertebb, legszebb vízesése. A településről kb. két óra elteltével érkezünk a vízeséshez, ahonnan rövid pihenőt és fotózást követően a felfelé megtett úton megyünk vissza Csorbatóra.

Akik a Fátyol-vízeséshez vezető túra helyett a friss tátrai levegőn töltött könnyed pihenéssel, esetleg sétával szeretnék tölteni a napot, ők egyénileg körül járhatják a Csorbai-tavat, felmehetnek a kilátásáról ismert Tátra-toronyba, vagy ülőszékes felvonóval akár a Szoliszkó menedékházhoz is, ahonnan nagyon szép kilátás nyílik a lábunk alatt elterülő Csorbai-tóra, valamint a környező hatalmas csúcsokra.

A Fátyol-vízeséstől a Csorbai-tóhoz visszatérve a csoport túrázós részének is rövid szabad program, majd buszra szállunk, és elindulunk Zakopanéba, ahol elfoglaljuk szállásunkat. Szállás Zakopanéban, este fakultatív vacsora.

Túra adatai:

Csorbató – Fátyol-vízesés oda-vissza 9 km, szintkülönbség kb. 440 m fel és le, menetidő 3-4 óra.

2. nap: Kużnice – Murowaniec menedékház – Gąsienica-Fekete-tó.

Szombati túránkra Zakopane egyik legforgalmasabb turistaközpontjából, Kużnicéból (1010 m) indulunk, úticélunk pedig a méltán népszerű Gąsienica-völgy. Kisbuszokkal jutunk el túránk kiindulópontjára, ahonnan kb. két óra elteltével érkezünk meg a Murowaniec menedékházhoz (1500 m). Már a menedékház közelében szemet gyönyörködtető kilátásban lesz részünk, akik ennyi túrával megelégednek, azok a menedékházban, illetve annak közelében pihenéssel tölthetik azt az időt, amíg a vállalkozó kedvűekkel kicsit hozzáteszünk a túrához, és felmegyünk a hatalmas völgy keleti részében fekvő Gąsienicai-Fekete-tóhoz (1620 m). Az elragadó fekvésű tó partjáról megcsodáljuk a legendás Sas útra, annak csúcsaira és hágóira nyíló szemet gyönyörködtető kilátást, majd visszaindulunk a menedékházhoz, ahol a menedékház éttermében elfogyasztjuk magunkkal hozott, vagy ott megvásárolt ebédünket. A jóleső ebédet követően a felfelé megtett úton visszaereszkedünk Kużnicéba, ahonnan a helyi minibuszokkal késő délután érkezünk vissza a szállásunkra. Este szabad program Zakopanéban, Lengyelország „téli fővárosában”. Ennek során elvegyülhetünk a sétálóutca és a piac forgatagában, és a gorál éttermekben megkóstolhatjuk a lengyel konyha specialitásait. Szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

Könnyű túra: Kużnice – Murowaniec menedékház oda-vissza 9 km, szintkülönbsége 565 m.

Nehezebb túra: Murowaniec menedékház – Gąsienica-Fekete-tó oda-vissza 3 km, szintkülönbség 130 méter.

3. nap: Kiry parkoló – Ornak menedékház – Fenyves-tó.

A hazaindulás napján a Lengyel-Tátra nyugati részén, a Kościelisko-völgyben túrázunk. Utunk egy hosszú réten visz keresztül, melynek déli végén a helyi pásztorok által helyben készült juhsajtot is vásárolhatunk, többek között itt is készül ugyanis a híres góral füstölt sajt. A turistaút, amely folyamatosan a Kościelisko-patak mentén halad, a Betyár-kápolna mellett vezet tovább, majd a Fagyos-barlangba vezető elágazás után a völgy összeszűkül, és később szebbnél szebb sziklaképződmények szegélyezik. A patakon átívelő hídon a vállalkozó kedvűekkel felmegyünk a Fagyos-barlangba, aki ezt a lehetőséget választja, arra egy rövid, de erős kapaszkodó szakasz vár a barlang bejáratáig, majd a barlang után egy lépcsős, meredek ereszkedés vár vissza a völgy mélyére, majd a könnyebb túrát választók útvonalán jutnak el az Ornak menedékházhoz.

Aki nem szeretné megnézni a barlangot, az a völgyben folytatja a túrát, és hamarosan az Írott-rétre érkezik, amely a völgyben közlekedő négyszemélyes lovas fogatok végállomása, innen már csak gyalog lehet tovább menni az Ornak menedékház felé. A menedékház finom ételekkel és italokkal várja a túrázókat. Közelében található a Fenyves-tó, melyet azokkal, akik a végére vállalnak még egy kis emelkedőt, a Fagyos-barlangból megérkezve természetesen meg is nézünk majd.

Könnyű túra:

Kiry parkoló – Ornak menedékház: Táv 5,6 km oda, szintkülönbség 190 méter fel és 25 méter le.

Nehezebb túra lehetőségek:

Kiry parkoló – Fagyos-barlang – Ornak mház: Táv 6,1 km oda, szintkülönbség 276 méter fel és 110 méter le.

Ornak menedékház – Fenyves-tó: Táv 1,2 km oda, szintkülönbség 125 méter fel és le.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Kérdés küldése

Dióhéjban

3 napos kirándulás a Tátrában, busszal, reggelivel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
34 vásárló nézi most ezt az akciót
Oldal tetejére