3 napos kirándulás a szatmári szilva nyomában, busszal, félpanzióval, 4*-os szállással, pálinkakóstolóval, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 41133
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

99.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 41133

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Kóstold meg a híres szatmári és beregi szilvát!

Időpont

  • 2022. augusztus 24-26.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az autóbuszos utazást
  • 2 éjszaka szállást, 4*-os wellness szállodában, kétágyas szobákban
  • A reggelit és vacsorát
  • Egy pálinkakóstolót
  • A megadott programokat
  • A magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • A belépőjegyeket (helyszínen fizetendő, nyugdíjas kedvezmény igénybe vehető) kb. 6 000 Ft / fő
  • Az útlemondási biztosítást 2,2%
  • A kóstolókon kívüli italfogyasztást

Felár

  • Egyágyas felár: 8.900 Ft

Program

1. nap: Budapest – Máriapócs – Nyírbátor – Vaja – Baktalórántháza

Indulás kora reggel Budapestről, vidéki utasaink út közben csatlakozhatnak. 10 óra környékén érünk Magyarország egyik legjelentősebb búcsújáróhelyére, Máriapócsra, mely hírnevét egy több száz éves könnyező Mária ikonnak köszönheti. Az itt található görög katolikus templom a világon mindenütt ismert Mária-kegyhely, a Mária kultusz egyik kiváltságos helye.

Nyírbátor két középkori templomát a XV. század második felében emeltette Báthori István, az 1479-es kenyérmeżei csata hőse. A mai református templomot családi kápolnának és temetkezési helynek szánták. Magyarország legnagyobb gótikus temploma fél évezred alatt szinte semmit sem változott, ma is eredeti szépségében láthatjuk fantasztikus hálóboltozatát és csúcsíves ablakait. A Felső-Tisza vidékének legeredetibb műemléke melletti harangtorony pedig a legnagyobb és egyik legöregebb harangláb hazánkban.

A Felső-Tisza vidék egyik legszebb reneszánsz stílusú várkastélya, az egyik legrégebbi nemesi család a Vay família ősi fészkében, a nyírségi Vaján található. A szép ősparkban lévő várkastélyban ma a Vay Ádám Múzeum kiállítása eleveníti fel a Rákóczi-szabadságharcot és korát. A kiállítás megtekintése után elfoglaljuk a szállásunkat Baktalórántházán, majd a hotel wellness részlegében élvezhetjük a meleg víz kényeztető hatását. Vacsora a szállodában.

2. nap: Baktalórántháza – Tákos – Csaroda - Beregdaróc – Tarpa - Nagyar

Reggeli után az 1766-ban épült "mezítlábas Notre-Dame"-nak is nevezett református templomot keressük fel Tákoson. A paticsfalas, zsindelytetős épület a Felső-Tisza-vidéki templomok utolsó hírnöke. Padlója döngölt agyag, fala vesszőből font, kívül-belül sárral tapasztott. Az eredeti állapotában felújított épület népies barokk berendezése és 58 kazettából álló, virágokkal díszített, gyönyörű festett famennyezet.

Innen átsétálunk a beregi keresztszemes hímzés bemutatására, ahol a faluban élő asszonyok munkáit ismerhetjük meg. A Tájházban kiállított alkotások nem csak megtekinthetők, hanem megvásárolhatók is, sőt a falu szorgos asszonyai egyedi megrendeléseket is szívesen fogadnak.

Következő megállónk a csarodai református templom, mely a késő román kori falusi templomok egyik legszebb példája. A patak parton fekvő templomot a belső falait díszítő XIII. századi freskók teszik különösen érdekessé.

Beregdarócon a tájházban felfedik előttünk a kenderfeldolgozás rejtelmeit, a "kendermagtól a lenvászonig". Megtudhatjuk az áztatott és a szárított kender közötti különbséget, kendertörésre is sor kerül, kipróbálhatjuk a csüllőt és a szövést, illetve megmutatják a szöszcsinálás folyamatát is.

A szárazmalmok a középkor óta hozzátartoztak a településképhez, és nemcsak a Tiszántúlon, hanem másutt is az országban – például a híres török utazó, Evlija Cselebi 150 budai szárazmalomról tudott.

A tölgyfából ácsolt, fazsindellyel fedett épület a társas élet egyik színhelye volt a faluban: amíg a gazdák a sorukra vártak, bőven volt idő a beszélgetésre. Jelenleg a tarpai szárazmalom az egyetlen ezek közül, ami megmaradt az utókornak. Ha már a pálinka hazájában járunk, átmegyünk a Tarpai Pálinkamanufaktúrába, ahol a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend segítségével megismerkedhetünk a díjnyertes pálinkák előállításának folyamatával, majd 4 féle pálinkát kóstolhatunk, köztük a földrajzi eredetvédett, szatmári szilvapálinkát illetve a szabolcsi almapálinkát. A pálinkák mellé pedig kézműves sajtokat is kínálnak.

Nagyar az elmúlt években fontos idegenforgalmi célponttá vált a gyönyörűen újjávarázsolt Luby-kastélynak köszönhetően. A kívül-belül példaszerűen felújított klasszicista stílusú épületet pompás rózsaliget öleli körül, a szökőkutas, zenélő kertben, a trópusi pálmaház mellett szabadon sétálgató pávák teszik feledhetetlenné a látogatást.

Este visszatérünk a szállásra, vacsora.

3. nap: Baktalórántháza – Szatmárcseke - Túristvándi – Penyige – Kállósemjén – Budapest

A reggelit követően kijelentkezünk a hotelből és Szatmárcsekén először a fafaragó mester műhelyébe látogatunk, majd vele együtt az Európa-szerte egyedülálló a szépen helyreállított és gondozott "csónakos" fejfás református temetőben teszünk egy sétát. A sorokba rendezve több mint 600 robosztus, tölgyfából faragott sírhely áll, köztük a költő, Kölcsey Ferenc síremléke.

Innen átsétálunk Kölcsey Emlékszobába, ahol rövid látogatást követően megismerhetjük a költő életének legfőbb eseményeit.

Busszal Túristvándi községbe indulunk, ahol megcsodálhatjuk az ország egyetlen működő Vízimalmát. Az Európában egyedülálló alulcsapos vízimalom ma is működőképes, amit ha az időjárás engedi, akkor mi is kipróbálhatunk. Penyigén, a Lekvárdában a hagyományos szatmári nemtudom szilva befőzésének titkaiba leshetünk bele, természetesen kóstolóval és vásárlási lehetőséggel.

Végezetül Kállósemjénbe, a Kállay-kúriába utazunk. A külső és belső rekonstrukción átesett kúria termeiben átélhetjük a ’20-as, ’30-as évek dzsentri hangulatát és láthatjuk az egykori miniszterelnök Kállay Miklós dolgozószobáját. A Kállay-örökség bemutatása mellett korabeli autók, motorok és kerékpárok is láthatók, köztük a miniszterelnök eredeti Ford T-modellje is.

Élményekkel telve indulunk Budapestre, hazaérkezés a kora esti órákban.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

3 napos kirándulás a szatmári szilva nyomában, busszal, félpanzióval, 4*-os szállással, pálinkakóstolóval, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére