3 napos kirándulás a Bakonyban és a Balaton-felvidéken, busszal, reggelivel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 41454
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

73.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 41454

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel hazánk egyik legszebb táját, a Balaton-felvidéket!

Opciók

  • Július 20 - 22.: , 79.000 Ft
  • Szeptember 22 - 24.: , 73.000 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A teljes alapprogramot
  • Szállást 3 csillagos apartmanokban
  • Reggelis ellátást
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon
  • Felszállási lehetőséget 15 magyar nagyvárosból
  • Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők ára: kb.: 9.900 Ft
  • Utasbiztosítás

Program

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS – BUDAPEST – SZÉKESFEHÉRVÁR – CSÓKAKŐ – GAJA-SZURDOK – KESZTHELY

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Székesfehérvárra utazunk, ahol városnézésünket követően meglátogat­juk a környék egyik legérdekesebb nevezetességét, a Bory-várat. A szerelem palotáját a kiváló művész, Bory Jenő élete végéig építette. A különleges építészeti remekmű és szobrászati pan­teon után Csókakő várát vesszük be, amely azon a Fehérvárra menő „hadi út” mentén fekszik, amelyet már a tihanyi alapító­levél is megemlít. A vértesi végvárak közül Csókakő az egyetlen, amely nem az erdők sűrűjében, hanem a hegység peremén áll, ezért a várból csodás kilátás nyílik a környékre, a móri borvidékre. Csókakő várához egyenletesen emelkedő úton kb. 15 perces sétá­val jutunk fel, lefelé pedig rövidebben ugyan, de némi kihívást jelentő lépcsőkön ereszkedünk le a sziklás, meredek hegyolda­lon. Javasoljuk a bokát is védő túracipő használatát! Vártúránk után a Bakony egyik leghangulatosabb patakvölgyét, a Gaja-szurdokot keressük fel. A kezdeti köves, sziklás emelkedő után romantikus tölgyerdőben vezet utunk, amit kilátók, egy kedves kis tó és a kanyargó patak tesznek változatossá. A kb. 2,5 órás kel­lemes túra után a keszthelyi szállásunkra utazunk (2 éj).

2. NAP: KESZTHELY – TAPOLCA – CSOBÁNC

Reggeli után kimegyünk a Balaton-partra, sétálunk és gyö­nyörködünk a magyar tengerben. Ezt követi egy rövid belvárosi séta Keszthelyen. Nyitásra érkezünk a magyar kastélyépíté­szet egyik remekművéhez, a Festetics-kastélyhoz, ahol elme­rülünk a XVIII–XIX. századi főúri világban. A kastélymúzeum megtekintése mellett több kiállítás közül válogathatunk (hintó, modellvasúti, vadászati, főúri utazások), majd a kastély mögötti festői angolpark pálmaházában gyönyörködhetünk. A barokk építészet látványával eltelve folytatjuk utunkat Tapolcára, ahol egy különleges természeti képződményt ismerünk meg. Tapolca alatt egy egész barlangrendszer húzódik, melynek vize 18–20 °C, 70–120 cm mély és a levegő hőmérséklete egész évben 20 °C körül van. Szakszerű idegenvezetésben és remek csónakázásban lesz részünk. Barlangi látogatásunk után meg­tekintjük Tapolca belvárosának nevezetességeit. Lehetőségünk nyílik szabadprogram keretében ebédelni a városban. Délután túrázni indulunk a Csobánc-hegyre. A Csobánc egyike a Balaton-felvidék tanúhegyeinek. Csupasz, lapos teteje miatt ragyogó kilátás nyílik fentről a környék hegyeire, váraira és a Balatonra. A feljutás mérsékelten megerőltető a köves-murvás úton. A hegytetőn kényelmes körtúrát teszünk a várrom körül, és ha tiszta az idő, lélegzetelállító 360 fokos panoráma tárul elénk. Az országos Kéktúra útvonalán jövünk le a hegyről. Túrabot használata előnyös. Miután leértünk a hegyoldalból, lan­kás úton sétálunk vissza a parkolóba hangulatos szőlőskertek, borospincék mellett. A túra fáradalmait egy kellemes teraszon a Balaton-menti tanúhegy zamatos borainak kóstolgatásával pihenhetjük ki. (A borkóstolás – fogyasztás alapján – a helyszí­nen fizetendő). Kora este térünk vissza a szállásunkra.

3. NAP: MONOSZLÓ – DÖRGICSE – VESZPRÉM – BUDAPEST

Reggelink után egy újabb izgalmas kirándulásra, a Balaton-felvidék jellegzetes tanúhegyéhez, Hegyestűre indulunk. Az egykori vulkán kürtőjénél megtekinthetjük a megrekedt magma különleges öt- és hatszögletű formáit, amelyek bazalt­oszlopokká szilárdultak. Lépcsős ösvényen felsétálunk a hegy tetejére, ahonnan pazar kilátásban lesz részünk a Balatonra. Ezután Dörgicsére utazunk, ami szintén páratlan természeti látnivalót kínál, mivel innen indul az impozáns sziklaformáci­óiról nevezetes Kű-völgy. A mesés sziklafalak egy közel 3 órás, kényelmes körtúrával fedezhetők fel, melynek során idilli réte­ket, egy kőhidat és Árpád-kori templomromokat is láthatunk. A túraútvonal terepe itt-ott köves, sziklás, közepesen nehéz, de kárpótolnak bennünket a csodálatos sziklaformációk, vala­mint épített örökségünk maradványai. Kirándulásunk utolsó programjaként bemegyünk Veszprémbe, mely idén Európa Kulturális Fővárosa lett. Megtekintjük a szépen felújított belvá­rost és a megyeszékhely fő nevezetességeit. Veszprémi progra­munk után visszautazunk Budapestre. Érkezés várhatóan 21 óra körül, majd vidéki utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

Címkék

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

3 napos kirándulás a Bakonyban és a Balaton-felvidéken, busszal, reggelivel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére