3 napos adventi körutazás Ausztriában, buszos utazással, félpanzióval, 4*-os szállással, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 43408
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

139.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 43408

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Ausztria karácsonyi köntösben!

Időpontok

  • 2023. december 8-10.: , 139.500 Ft
  • 2023. december 15-17.: , 139.500 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A teljes alapprogramot
  • Szállást 4 csillagos szállodákban
  • Félpanziós ellátást
  • Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
  • Fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható telefonon
  • Felszállási lehetőséget 16 magyar nagyvárosból
  • Magyar nyelvű idegenvezetést végig a programok során
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők ára: kb.: 45 EUR
  • Utasbiztosítás – Standard: 2.400 Ft

Felár

  • Egyágyas szoba felára: 19.500 Ft

Program

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN - MISKOLC, PÉCS) – BUDAPEST – SCHÖNBRUNN - STYER

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből (Miskolcról), és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után, hegyeshalmi határátlépéssel érkezünk Ausztriába, ahol először a híres barokk stílusú Schönbrunni kastélyt tekinti meg a csoport. A versailles-i mintára készült palota termei minden látogatót elkápráztatnak. Már itt is láthatjuk, hogy az osztrákok milyen fontosnak tartják az adventet. A kastély környéke bővelkedik szebbnél-szebb ajándékokat árusító pavilonokkal. Ezt követően egy buszos városnézés, majd gyalogos séta keretében a belváros nevezetességeinek megtekintése következik: Opera, Kärntner Strasse, Szt. István székesegyház, Graben, Burg, Parlament. Nagy élmény a városháza előtt díszesen kivilágított adventi vásár. Itt feltétlenül meg kell kóstolni a híres Glühweint (forralt bort), vagy a forró puncsot. Délután folytatjuk utunkat Styerbe. A város több mint 1.000 éves. Itt is nagyon nagy hagyománya van az advent megünneplésének. Először a várostól néhány kilométerre fekvő Christinkindet, Ausztria betlehemi jászolkészítő fővárosát keressük fel. A mestereknek a téli holtszezonban kiegészítő keresetre volt szükségük, ezért kezdtek el jászlakat építeni. A legdöbbenetesebb teljesítmény a múlt században élő Karl Klaudáé, aki közel negyven éven keresztül építette remekművét, egy ma is megtekinthető mechanikus jászolt. Háromszáz figuráját fogaskerekek, bicikliláncok mozgatják, míg a háromkirályok járnak körbe a zenére. A hely híres búcsújáróhely is. A legenda szerint a város nevét adó viaszfigura, mely Krisztust gyermekként ábrázolja, egyszer segített kigyógyítani betegségéből egy epilepsziás beteget. Christinkind a postahivataláról is nevezetes. Az osztrákok ennek a városnak postahivatalán keresztül küldik karácsonyi képeslapjaikat, leveleiket, mivel különleges pecséttel érkezik meg, az itt feladott küldemény a címzetthez. Szintén érdekes, hogy itt létesült Ausztria első Karácsony Múzeuma is. Adventkor kisvonat is szokott közlekedni a településen. Ezt követően megyünk Styer központjába. A főterén található faházikókban helyi csecse-becsék mellett hagyományos ételek, italok is megtalálhatóak. A rokokó városháza és a Plébánia templom is a belváros ékesége. Ezeket is felkeressük. A négycsillagos szállásunk a belváros szívében, közvetlenül a folyópart mellett található. (2 éj).

2. NAP: STYER – GMUNDEN – BAD ISCHL – HALLSTATT – STYER

Ezen a napon folytatjuk Közép-Ausztria megismerését. Styert elhagyva a Salzkammergut-vidékére indulunk. Először Gmunden városát keressük fel. A Traunsee északi partjánál található város már a Monarchia idején is kedvelt üdülőhely volt. Ismert a zöld-fehér gmundeni kerámia, melyből készült alkotások a városban több esetben is látómezőnkbe kerül. Érdekes a Traunseebe nyúló Schloss Ort, egy kastély, melyet híd köt össze a központtal. A déli órákban folytatjuk utunkat Bad Ischlbe, mely egy sütemény névadója és egyben Ferenc József egyik kedvelt nyaralóhelye volt, de Lehár Ferenc zeneszerzőnek is volt itt villája. Séta, mely során az elegáns palotákat le is tudjuk fényképezni. Szabadidő alatt érdemes megkóstolni az ischlert, mely elnevezését a településről kapta. Ez volt a császár egyik kedvenc süteménye is. Folytatva utunkat délután érkezünk Hallstatt festői városkájába. Nem véletlenül tartják sokan Ausztria legszebb településének ezt a meseszép tóparti városkát, mely Salzkammergut régió közepén található, és az UNESCO Világörökség Listáján is megtalálható. Sétálunk a szűk kis utcák több évszázados épületei között. Felkapaszkodunk a templomdombra, ahonnan mesés kilátás tárul elénk a Hallstatti- tóra és az azt övező hegyekre. Itt található a Csontkápolna is, mely megdöbbentő és egyben érdekes is. Programunk befejezés után visszautazunk Styerbe, ahol este ismét gyönyörködhetünk az adventi fényekben.

3. NAP: STYER – LINZ – MELK – HEGYESHALOM – BUDAPEST

Reggeli után Felső – Ausztria fővárosát keressük fel. Linz nem véletlenül volt Európa Kulturális Fővárosa is. Először a belvárosban forgolódunk, majd az adventi vásárban nézelődhetünk. A szabadprogram után folytatjuk utunkat és Ausztria egyik legfontosabb egyházi épületegyütteséhez, Melkbe visz autóbuszunk. Megtekintjük a mesés Benedek-rendi apátság belső udvarát, múzeumszobáit, templomát. Ezen a helyen több mint 900 éve élnek szerzetesek. Az apátság templomát néhány éve szépen felújították. A barokk stílusú homlokzatán Szent Péter és Szent Pál szobra látható. A templombelső legfőbb látványosságai a freskók, a szószék és a főoltár. A látogatás után, Melket elhagyva a délutáni órákban indulunk vissza Budapestre, ahova a várható érkezés 20:30 körül. Megérkezésünket követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Jó utazást kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

3 napos adventi körutazás Ausztriában, buszos utazással, félpanzióval, 4*-os szállással, idegenvezetéssel

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére