3 nap a Zemplénben 3*-os Tokaj-közeli szállással, buszos utazással, reggelivel és vacsorával, kirándulásokkal, piknikkel, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 36581
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

93.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 36581

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel a Zemplén vadregényes tájait és a térség fantasztikus borait!

Időpontok

  • 2022.09.16. - 2022.09.18.: , 93.500 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Utazást felsőkategóriás autóbusszal
  • 2 éjszaka szállást 3*-os szállodában, kétágyas szobákban
  • Reggelit és vacsorát
  • A dűlőtúrát piknikkel
  • Kóstolókat a program szerint
  • A magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Helyszínen fizetendő kóstolókat és belépőjegyeket: kb. 13.000 Ft/fő, nyugdíjaskedvezmény igénybevehető
  • Útlemondási biztosítás 2,2%
  • A kóstolókon kívűli italfogyasztás

Felár

  • Egyágyas felár 19.900 Ft

Program

1. nap: Budapest – Gönc - Vizsoly - Boldogkőváralja

A reggeli órákban indulás Budapestről autóbusszal Göncre, ahol Károlyi Gáspár a Biblia magyar nyelvű fordításán dolgozott. Látogatás a Károlyi Gáspár Múzeumban, majd továbbutazás Vizsolyba. A legnevezetesebb esemény, ami a községhez kapcsolódik, a magyar nyelvű teljes bibliafordítás kinyomtatása a vizsolyi nyomdában 1590-ben. Látogatás a templomban, ahol az egykori nyomda, ma Nyomdatörténeti Múzeum is található.

Innen Boldogkőváraljára megyünk. Látogatás a meredek sziklaszirten álló festői Boldogkő várába, mely nemcsak a Zemplén, hanem egész Magyarország egyik legkülönlegesebb vára. A szabálytalan alaprajzú erődítmény a tatárjárás után épült, a Hernád völgyét és a kassai utat védte. Szállás elfoglalása Tokaj közelében.

2. nap: Mád

Reggeli a szállodában, majd kirándulást teszünk Mádra, ahol először a Hegyaljai Szappanműhelybe látogatunk. A kézműves szappanok között mindenki megtalálja saját illat,- szín és stílus világát. A tulajdonos hölgy egy parasztházban dolgozik, ahol 21 ország legkülönlegesebb szappanjait állította ki és saját készítésű, természetes szappanjait is láthatjuk itt. A szappanokat kizárólag növényi olajok felhasználásával készíti, semmilyen mesterséges anyagot nem tartalmaznak. Gyógyteákkal, fűszerekkel, gyümölcsökkel, iszappal, agyaggal színezi szappanjait, melyek hidratáló hatásúak. A környékről származó kecsketejet, zeolitot és kaolint tartalmazó szappanjaik nagyon egyediek. Megtudhatjuk, melyik, hogy készül, meg is szagolhatjuk őket és természetesen meg is vásárolhatjuk kedvencünket.

Az illatok világa után a sajtkészítés rejtelmeiben merülhetünk el a Mádi Sajtmanufaktúrában, ahol különböző sajtokat kóstolhatunk. A Mádon található családi sajtműhelyben 2010 óta készítenek friss tejből, nagy gondossággal érlelt tehén- és kecskesajtokat. Teheneik a szomszédos ökofaluban, tájvédelmi körzetben legelnek, melyet körben hegyek vesznek körül tölgyesekkel és gyógynövényekben gazdag hegyi rétekkel. A tiszta és minőségi tejtől lesz olyan egyedi és karakteres ízvilágú a Mádi Sajt, ami miatt törzsvásárlóik hétről-hétre visszatérnek érte. Készítenek még sajt bonbonokat, amit különböző fűszerekben, magvakban forgatnak meg – igazi különleges csemege. Sajttortájuk pedig sűrű joghurtból, kéksajt aszú kocsonyával készül.

A sajtok utána mi is hiányozhatna még? A hamisítatlan tokaji bor. A Tokaj-hegyaljai borvidék a világ első zárt borvidéke 1737 óta. A Tokaji borvidék 87 km hosszúságban és 3–4 km szélességben foglal helyet 5500 hektárnyi területen, három jellegzetes hegy, az abaújszántói és a sátoraljaújhelyi Sátor-hegy, valamint a tokaji Kopasz-hegy közötti háromszögben, 27 település határában. A legtöbb helyen vulkanikus alapkőzet (andezit, riolit, és ezek tufái), illetve az ezen kialakult nyiroktalaj található. Az ásványi anyagokban gazdag vulkáni kőzeten testes, erős savgerinccel bíró minerális jegyekkel rendelkező borok készíthetők. Mád, boraival és hangulatával különleges, az egész világon egyedülálló hely. A község dűlői három, vulkáni kúpokból álló medencében helyezkednek el, ezáltal védve vannak az északi és nyugati szelektől. Az itt elterülő szőlők a magasabb páratartalomnak és hőmérsékletnek köszönhetően fokozott fotoszintetizáló képességgel rendelkeznek. A Mad Wine Pincészet jelenleg 20 hektár saját területtel rendelkezik, melyek jelentős része első osztályú dűlő.  Furmint, Hárslevelű és Sárgamuskotály fajtákkal dolgoznak, melyek döntő hányadát a Furmint teszi ki, s melyekből készült boraikkal céljuk, hogy a különböző talajszerkezetű dűlők egyedi ízvilágát megmutassák. Gyalogos dűlőtúra során ismerkedünk a különböző szőlőfajtákkal és borokkal, és az idilli környezetben fogyasztjuk el piknik ebédünket.

Az élményekkel teli délelőtt után szabadidő a szállodában pihenésre és feltöltődésre, majd este vacsora.

3. nap: Tolcsva - Hernádszentandrás – Budapest

Reggeli a szállodában, kijelentkezés, majd első megállónk Tolcsva, a Helia-D Herba-kastély, Gyógynövény- és Szépségközpont. A szépen felújított kastély és ez a szemet gyönyörködtető terület a bölcsője a gyógyhatásáról legendásan híres tokaji eszenciának, és itt fogant meg a Helia-D Tokaji Aszús termékcsaládjának az ötlete is. A minőségi kozmetikumkészítés legnagyobb múltú hazai cége, a Helia-D Kft. azzal a szándékkal varázsolta újjá a XVII. században épült kiskastélyt, hogy közelebb vigye a szépségápolás és a kozmetikum-készítés világát és fortélyait a kényeztető, minőségi kozmetikumok rajongóihoz. A természetes növényi alapanyagokra építő Helia-D fontosnak tartja, hogy a látogatók az alapoktól indulva, a kozmetikumok értékes alkotórészeit adó növényekkel és gyógynövényekkel is megismerkedhessenek az ehető és szépítő növények sokaságát rejtő gyógyfüves kertben és kastélyparkban. Ezt követően megnézzük a Kozmetikatörténeti kiállítást, majd egy krémalapba szakértők segítségével az arcbőrtípusunknak megfelelő hatóanyagokat keverünk, elkészíthetjük saját krémünket (fakultatív), amit haza is vihetünk.

Délután a BioSzentandrás farmra látogatunk. 2010 decemberében olyan útra lépett a mindössze 425 lelkes Hernádszentandrás, mely alapjaiban változtatta meg súlyát, megítélését és szerepét a térségi és az országos vérkeringésben. Egy teljesen organikus és fenntartható módon működő farm, ahol meg lehet látogatni a kertet és megkóstolni a minőségi, teljesen természetes, helyi termékeket.

A program végeztével visszautazás Budapestre.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

3 nap a Zemplénben 3*-os Tokaj-közeli szállással, buszos utazással, reggelivel és vacsorával, kirándulásokkal, piknikkel, idegenvezetéssel

Fontos

Az utalvány megvásárlása nem egyenértékű a foglalással. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után érvényesítsd az utalványod emailben, az utazas@netida.hu címen.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére