24.990 Ft helyett 18.990 Ft: Buszos utazás 1 személy részére a Neuschwanstein-kastélyhoz és Salzburgba, magyar nyelvű csoportkísérővel

Budavár Tours Utazási Iroda
1 5
4.3 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

18.990 Ft

Ajánlatkérés
Budavár Tours Utazási Iroda
Salzburg, Ausztria
ertekesites@budavartours.hu
06 (1) 356 5656
www.budavartours.hu/

Az ajánlat leírása

Merülj el a Disney-t is megihlető Neuschwanstein-kastély bámulatos termeiben, és sétálj Salzburg barátságos városában!

Időpontok

  • 2019. május 24., július 26., szeptember 13., október 25., december 6.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Az utazást busszal
  • A szervezést
  • A magyar nyelvű csoportkísérést

Az ár nem tartalmazza

  • A belépők árát
  • Az étkezést
  • A biztosítást
  • Salzburg autóbusz behajtási engedély és parkolás: 3 Euro/fő
  • Az 1.500 Ft/fő regisztrációs díjat, amely az irodában fizetendő

Belépők

  • A kastélyba a belépő, oda úti transzfer, audioguide és egyéb költségek ára kb. 16 EUR/fő. A kastélyból a buszhoz lefelé gyalog megy a csoport.
  • Fakultatív vacsora: 22 Euro/fő.

Fontos

  • Dátummódosítás díja a foglalást követően: 2.500 Ft/fő (+ a különbözet, ha van a két utazás között), maximum az utazás előtt 30 nappal lehetséges.
  • Névmódosítás díja, illetve felszállás helyének módosítása a foglalást követően: 2.500 Ft/fő, maximum az utazás előtt 3 nappal lehetséges.
  • Fix ülőhely igénylése a buszon: 1.000 Ft, 2.000 Ft vagy 3.000 Ft/fő a választott ülőhelytől függően.

Felszállási lehetőségek

  • Budapesten, a Népligetben, – Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben)
  • M7/M1-es autópálya, Budaörsi Pihenőhely, Agip benzinkút, 10-es km kő (+ 20 perc)
  • M1-es autópálya, Óbarok Pihenőhely, OMV benzinkút, 43-as km kő (+ 50 perc)
  • M1-es autópálya,(Tata) Remeteségi Pihenőhely, Shell benzinkút, 64-es km kő (+65 perc)
  • M1-es autópálya, (Bábolna) Concó Pihenőhely, OMV benzinkút, 94-es km kő (+80 perc)
  • M1-es autópálya, (Győr) Arrabona Pihenőhely, Agip benzinkút, 119-es km kő (+90 perc)
  • M1-es autópálya, (Mosonmagyaróvár) Mosoni Pihenőhely, MOL benzinkút, 162-es km kő (120 perc)
  • Kérjük, hogy ha nem a budapesti felszállást választod, jelezd megrendeléskor!

Program

1. nap

Péntek este 20:15 órakor találkozás Budapesten, a Népligetben, – Könyves Kálmán krt.-Hell Miksa sétánynál (Elnök utcával szemben), majd 20:30-kor utazás a Neuschwanstein-kastélyhoz autóbusszal, amelyet két gyakorlott sofőr vezet. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van kéznél aprópénz.

2. nap

Szombaton a reggeli órákban érkezünk meg a németországi Füssen városa mellett található Neuschwanstein kastélyba. A különféle építészeti stílusokat ötvöző várkastély fő kapujához meredek, szűk út vezet, a külső falak tornyaiba csigalépcsőkön lehet feljutni. A kastély egy kapuházból, egy, az előkelő hölgyek részére épített lakórészből, a király lakhelyéből, egy négyzet alapú toronyból, és a nyugati végén két toronnyal szegélyezett Palastból, vagyis a fellegvárból áll. A látvány kifejezetten teátrális, mind kívül, mind belül. A berendezés és dekoráció román, mór, gótikus, bizánci és barokk jegyeket hordoz magán. A király hatása mindenhol érezhető, maga is lelkesen részt vett a tervezésben és a díszítésben.

A kastélyban található még egy barlangszerűen kialakított szoba (a Grotto) és egy titkos, öblíthető toalett a fő hálószobában, amelybe vízvezeték szállítja a vizet. A fellegvárban található a trónterem, Lajos lakrésze, az énekesek terme és a Grotto. A díszítés mindenhol az ismert német legenda főhősének, Lohengrinnek, a Hattyú-lovagnak hódol. Az egyik legpompázatosabb helyiség a gótikus stílusú királyi hálóterem: a nagyszerű freskókkal, festményekkel, mozaikokkal, faragványokkal díszített szobán mesteremberek és művészek tucatjai dolgoztak, csak az ágy elkészítése évekig tartott. Mindazonáltal sok belső szoba díszítetlen maradt, az ötemeletes palotában 360 szoba található, melyekből mindössze 14 készült el Lajos halála előtt.

A kastély bebarangolása után indulunk Salzburg felé, ahol a délután hátralevő részét fogjuk tölteni. A salzburgi óvárosban sétálva szó szerint lábaink előtt hevernek a látnivalók: a Residenz (egykori uralkodói rezidencia), a Glockenspiel (Harangjáték), a dóm, a Ferencesek Temploma, Mozart szülőháza és lakóháza), a Pferdeschwemme (egykori lóúsztató), a Hofstallgasse (valaha az udvari istállók utcája), a Hohensalzburg vára és a Szent Péter Kolostor. A városban számos kastély díszeleg: a Mirabell-kastély Márványterme kedvelt esküvői helyszín, a kastély kertje Salzburg egyik legszebb és leggyakrabban fotózott látványossága, így azt sem érdemes kihagyni.

A szabadprogram során a decemberi indulásoknál lehetőség lesz részt venni az adventi vásárok forgatagában is. Fakultatív vacsorázási lehetőség egy helyi étteremben. (Részvételi díj: 22 Euro/fő). A szabadprogram után este 22:00 órakor találkozás az idegenvezető által megadott helyszínen, majd hazautazás Budapestre. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt.

3. nap

Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

Budavár Tours

A Budavár Tours tapasztalt szereplő az utazásszervezők piacán, irodájukban, illetve weboldalukon rengeteg úti cél közül választhatunk. Több éves tapasztalattal rendelkező, megbízható csapat vár Téged is, hogy elrepíthessen álmaid nyaralására vagy kirándulására. Egynapos buszos utazásaikkal izgalmas helyekre juthatsz el, s kedvező áron barangolhatod be szinte egész Európát!

Jó utat kívánunk!

Salzburg, Ausztria
ertekesites@budavartours.hu
06 (1) 356 5656

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Buszos utazás 1 személy részére a Neuschwanstein-kastélyhoz és Salzburgba, magyar nyelvű csoportkísérővel

Fontos

Beváltható: 2019.05.10.-ig
Dátumok: 2019.05.24, 07.26, 09.13, 10.25, 12.06 • Az Alkupon megvásárlását követően 3 napon belül előzetes foglalás szükséges a következő adatok elküldésével az ertekesites@budavartours.hu címen: kuponkód, program neve és dátuma, név, pontos születési dátum (év/hónap/nap), e-mail cím, telefonszám, lakcím, a kívánt felszállási hely (utólagos módosításra nincs lehetőség), fix ülőhely igénye (igen/nem) • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére