2 napos hétvégi kirándulás 1 főre Szlovákiában, a Bélai Tátrában, buszos utazással, félpanzióval, 3*-os szállással – kalandok a Bélai-cseppkőbarlangban és a lombok között

Ajánlat kód: 34473
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

29.900 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 34473

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Izgalmas élmények várnak Rád Szlovákiában a föld alatt és a föld felett egyaránt!

Időpont

  • 2019. október 5.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 1 éjszaka szállás 3*-os hotelben, kétágyas szobában
  • Félpanzió
  • Autóbuszos utazás

Az ár nem tartalmazza

  • Biztosítás: 1.140 Ft/fő
  • Sztornó biztosítás: 1,5%
  • Kötelezően fizetendő Audio-guide 600 Ft/fő

Belépők

  • Vizsoly 900 Ft/fő
  • Kassa Szt.Erzsébet templom+Rákóczi kripta 2 EUR
  • Bachledka Lombkorona magaslati tanösvény 9 EUR
  • Bélai barlang 8 EUR

Felár

  • Egyágyas felár: 4.000 Ft/fő

Felszállási lehetőségek

  • Budapest-Déli pályaudvar, Koronaőr köz 05.30
  • Vác-Toronyház, központi autóbusz pályaudvar 06.15

Program

1. nap: Budapest-Vizsoly-Kassa-Eperjes-Zdiar

Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel az első magyar nyelvű Biblia szülőföldjére. Vizsolyra látogatunk, ahol megismerkedhetnek az egyik legfontosabb nemzeti kincsünkkel, a Vizsolyi Bibliával. Az 1590-ben nyomtatott, első magyar nyelvű, teljes fordítású Biblián kívül még számos történelmi emlék várja itt az érdeklődőket. Látogatásunk alkalmával megismerkedünk a templom történetével, megtekintjük az eredeti Vizsolyi Bibliát, és egy történelmi kisfilmet is. Folytatjuk utunkat Kelet-Szlovákia fővárosába, az ország második legnagyobb városába.

Délután érkezünk a Felvidék leghíresebb városába, Szlovákia kulturális fővárosába. Kassa Szlovákia műemlékekben leggazdagabb városa és itt található különleges orsó alakú főterén a Felvidék legszebb gótikus katedrálisa is. A város hosszú és gazdag történelemmel rendelkezik, de a jelene is nagyon dinamikus. Márai Sándor szülővárosában, a leghíresebb látnivalókat keressük fel: Főtér, Szt. Erzsébet Dóm, Szt. Mihály kápolna, Orbán-torony, Rákóczi kripta. Ezt követően rövid szabadidő a belvárosban, majd továbbutazás Eperjesre. Ismerkedés a „Tarca parti Athén” nevezetességeivel, Szent-Mikós plébánia templom, Klobusiczky- palota, Neptun szökőkút, Rákóczi-ház, Keresztelő Szent János székesegyház. Városnézésünk után továbbutazás a Ždiar városában található szállásra. A Belianske Tatry kiindulópontja és turistaközpontja a jellegzetes goral község, Ždiar, mely Szlovákia északi részén a Belianske Tatry és a Szepesi-Magura (Spišská Magura) között fekszik.

2. nap: Bachledova Dolina-Bélai cseppkőbarlang

Miután megreggeliztünk egy igazán különleges és izgalmas programra indulunk, a Bachleda-völgyben található, 2017-ben megnyitott lombkorona-tanösvényhez, mely garantáltan felejthetetlen élményt kínál. A fák koronája felett, 24 méter magasban sétálni nem mindennapi élmény, ráadásul az ösvény meseszép kilátást is kínál a lombok felett. Továbbutazás a Bélai-barlanghoz, mely Szlovákia leglátogatottabb idegenforgalmi barlangjai közé tartozik. Érdekes sziklaalakzatjain kívül gazdag cseppkőképződményeiről ismert.

A Cseppkőbarlang az egyetlen látogatható barlang a Magas-Tátrában, a Kobold-hegy (Kobylí vrch) északi oldalán a Barlangliget (Tatranská Kotlina) felett. A XVIII. században kincskeresők jártak a barlangban, és ennek emlékét falfeliratok is őrzik. A barlangra a kutatók és turisták figyelmét végül a szepesbélai (Spišská Belá) Husz Gyula és Britz János 1881. augusztus 5-ei felfedező útja hívta fel. A nagyközönség számára 1882-ben nyitották meg és a világon az elsők között 1896-ban elektromos árammal világították meg. A barlang teljes hossza 1752 méter, melyből 1001 méter a látogatható. A Bélai-barlang különböző bizarr sziklaalakzatokkal, pagodás sztalagmitokkal, álló cseppkövekkel és látványos cseppkővízesésekkel lepi meg a látogatókat. Barlangtúránk után hazautazás. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Magyarországra. Esti érkezés Budapestre, a Déli Pályaudvarhoz.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

2 napos hétvégi kirándulás 1 főre Szlovákiában, a Bélai Tátrában, buszos utazással, félpanzióval, 3*-os szállással – kalandok a Bélai-cseppkőbarlangban és a lombok között

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére