2 nap Stájerország fővárosában, Grazban, busszal, reggelivel, kulináris kalandokkal

Ajánlat kód: 38552
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

43.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 38552

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Préselj tökmagolajat és kóstolj sonkát Stájerországban!

Opciók

  • 2022. október 1.: , 43.500 Ft

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás
  • 1 éjszaka szállás 2*-os modern szállodában, 2 ágyas tus/wc-s szobákban
  • Reggeli
  • Idegenvezetés
  • Útlemondási biztosítás

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők és jegyek tájékoztató árai: 50 EUR
  • Egyéb helyszínen fizetendő költségek: 5 EUR
  • Utasbiztosítás
    • (Classic): 1.140 Ft
    • (Prémium): 1.480 Ft 
    • (Privileg): 1.900 Ft 

Felár

  • Egyágyas felár: 12.000 Ft
  • 1x stájer vacsora: 6.700 Ft
  • 1x stájer vacsora borral: 9.800 Ft
  • 25-34 fő esetén: 3.000 Ft/fő

Fontos

  • Lehetséges ingyenes transzfer a csatlakozási pontokhoz. A részletekről kérjük, érdeklődjön!

Program

1. nap: Szeged – Budapest – Győr – Szombathely – Stájer tökmagolaj és sonka manufaktúrákba látogatunk és Graz (370 km)

Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Utazás Budapest - Győr - Szombathely - Bucsu útvonalon át a „stájer fekete arany” fellegvárba. A stájer tökmagolaj gyárban betekintést kapunk a préselő, nyomó és egyéb elkészítési folyamatokról. A tökmag préselése és az olaj nyerése műemlék jellegű géppel történik, melyből már csak egy-egy található egész Ausztriában. A tökmagolaj préselése hideg eljárással történik, így minden hasznos vitamin és ásványi anyag az olajban marad.

Látogatásunk alkalmával nem csak megkóstolhatjuk ezt a finom nedűt snackkel, hanem kóstolót kapunk a különbözőképpen elkészített tökmagokból is, miközben tipikus stájer recept ötleteket is kapunk a felhasználására. A következő állomásunk a Graz közeli dimbes-dombos stájer vulkánvidéken működő családi sonka manufaktúra lesz. E stájer delikates hírneve már régen a határon túlra is eljutott így méltó helyszíne látogatásunknak. Egy hatalmas rozsdamentes acélból készült sonkán keresztül (!) lépünk be az üzem területére, ahol vezetés során ismerkedünk a sonka feldolgozás-gyártás és az érlelés titkaiba. Természetesen kóstolót is kapunk a finomságokból, melyet követően lehetőség nyílik váráslásra is. Megnézhetjük a különös gonddal tartott malacokat is…majd ismerkedünk az érzékek szobájával és megtudhatjuk azt is, mit rejt a sonka menyország! A stájer fővárosba, Grazba folytatjuk utunkat ahol elfoglaljuk szálláshelyünket. Estére egy tipikus stájer vacsorát ajánlunk utasainknak (fakultatív), ahol a finom étkek mellé többféle borból kóstolhatunk.

2. nap: Graz és a Schlossbergi panoráma csúszdával! Thal Swarovski kristály temploma és Arnold Schwarzenegger múzeuma, Riegersburg vára – Győr – Budapest – Szeged (340 km)

Reggelinket elfogyasztva a történelmi belvárossal ismerkedünk: a Dóm és a főhercegi rezidencia, Jezsuita Rendház, a Művészetek Háza a Mura folyónál, vagy a „Pokol”, a „Bermuda Háromszög” a sok-sok látnivaló közül csak néhány melyet megtekintünk. Sétálunk a belváros hangulatos utcácskáin, főterén, majd a híres üveglifttel pedig könnyedén jutunk fel a hegy gyomrában a Schlossbergre (felvonódíj). Az óratoronytól páratlan kilátásban lehet része a városra. Bátrabbak akár a világ legnagyobb földalatti csúszdáján érkezhetnek vissza a belvárosba (170 méter hosszú, melyet kb. 45 mp alatt tehet meg). Búcsút intünk a stájer fővárosnak és Thal községben meglátogatjuk a Swarovski kristályokkal díszített méltán híres Szent Jakab templomot, amely csodálatos példája a bécsi fantasztikus realizmus stílusának. Thalban töltötte gyermekkorát Arnold Alois Schwarzenegger és innen indult útnak, hogy meghódítsa a világot.

A thali házban ma múzeum működik, amelyet utunk során megtekintünk. Stájer kirándulásunk utolsó pontjaként a vulkáni kúpra épült Riegersburg várát tekintjük meg, melyet soha senki nem tudott bevenni, így joggal vált Kelet-Stájerország jelképévé. A vár 1822 óta a Lichtenstein család tulajdona, így a jelenleg is a család által lakott várkastélyban időzünk. A várat földrajzi elhelyezkedése és a boszorkány múzeum teszi híressé, ahol a sötét középkor szörnyű boszorkány üldözéseibe kaphatunk betekintést, különös tekintettel a vár egykori gondnoknőjét övező legendáról hallhatunk. A késő délutáni órákban hazafelé indulunk. Érkezés Budapestre az esti órákban, tovább utazás Szeged felé.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

2 nap Stájerország fővárosában, Grazban, busszal, reggelivel, kulináris kalandokkal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére