19.990 Ft helyett 14.990 Ft: Kora őszi séta Prágában, a tornyok és finom sörök városában, non-stop autóbuszos utazás 1 személy részére szeptember 15-16-án

Neoline Utazási Iroda
1 5
3.8 Nagyszerű
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

14.990 Ft

Ajánlatkérés
Neoline Utazási Iroda
Prága, Csehország
06 (1) 317 1256

Vélemények

H. Levente

Nagyon sok egynapos buszos út van érdekes látnivalókhoz, aki bírja az ilyet, annak nagyon jó!

V. Hedvig

Velencében szilvesztereztünk, rengetegen voltak, de nagyon élveztük!

R. Károly

Nagyon tetszett Prága, jó volt az idegenvezető is!

Az ajánlat leírása

Ismerkedj meg Prága nevezetességeivel, a várnegyeddel, a Károly-híddal, a Vencel térrel, s kóstolj mennyei cseh söröket egynapos szeptemberi kiránduláson!

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Autóbuszos utazás Prágába

Az ár nem tartalmazza

  • Belépők (kb. 350,-CZK)
  • Adminisztrációs díj: 1.500,- Ft/fő (kötelezően az irodában fizetendő)

Fakultatív költségek

  • Biztosítás: 1.180, Ft/fő
  • Fix ülőhely a buszon: 2.500 Ft/fő

Indulás

Szombaton hajnali 01.00 órakor a Blaha Lujza téri parkolóból, folyamatos utazás Csehország fővárosa felé, éjszaka az autóbuszon.

A reggeli érkezést követően gyalogos városnézés idegenvezetővel Prágában: délelőtt a Hradzsint, a prágai várat és környékét ismerjük meg. A prágai vár Európa legnagyobb várkomplexumának számít, és a Guinness-rekordok könyve szerint 570 méteres hosszával és 130 méteres szélességével a világ legnagyobb ősi vára. A régi időkben innen kormányozták az országot a cseh királyok, ma pedig itt van a cseh köztársasági elnök irodája. Számos háború, tűzvész, felújítás, és különböző történelmi korok eredményeképp igen változatos paloták, erődítmények és templomok jöttek itt létre.

Csodás kilátása miatt is igen népszerű. A fantasztikus, varázslatos hangulatú prágai várnegyed kötelező nevezetességnek számít mindenkinek, aki Prágában jár. Története a 12. századig nyúlik vissza, amikor is megépült egy román stílusú vár. Luxemburg János a vár környékére jobbágyokat telepített be, ezzel megkezdődött a Várnegyed bővülése. A várat a 14. században IV. Károly gótikus stílusban újjáépítette. Egy 1541-es pusztító tűzvész után szinte az egész negyedet újjá kellett építeni. A Hradzsin 1598-ban kapta meg a szabad városi rangot, míg 1784 óta az egyesített Prága része. Utolsó nagyobb átépítését a 18. század második felében Mária Terézia rendelte el.

Délután folytatjuk a prágai sétát, az Óváros főbb nevezetességeit (Vencel tér, Lőportorony, Reprezentációs Ház, Orloj, Tyn templom) tekintjük meg. Ahhoz, hogy teljes képet kapjunk Prága szépségéről, érdemes részt venni fakultatív program keretében egy sétahajózáson, a Moldván (280,-CZK). A hajózás után indulás Budapestre, folyamatos utazás, éjszaka az autóbuszon. Érkezés Budapestre vasárnap a hajnali órákban.

Jó utat kívánunk!

Prága, Csehország
06 (1) 317 1256

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Kora őszi séta Prágában, a tornyok és finom sörök városában, non-stop autóbuszos utazás 1 személy részére szeptember 15-16-án

Fontos

Időpont: 2018. szeptember 15-16 • Az Alkupon megvételét követően előzetes bejelentkezés szükséges emailben: kalandozas@t-online.hu • Bármennyi Alkupon vásárolható és ajándékozható

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére