199.000 Ft helyett 159.500 Ft: Gasztronómiai kalandok Toszkánában, 4 nap / 3 éjszaka 1 személyre reggelivel, kulináris programokkal, borkóstolókkal, buszos kirándulásokkal

Ajánlat kód: 32500
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

159.500 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 32500

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel Toszkána ízeit, a mennyei borokat, sajtokat, s persze a mesébe illő tájakat 4 napos kiránduláson!

Időpont

  • 2019.09.20-23.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 2 éjszaka San Gimignano környékén, 3*-os szállodában reggelivel
  • 1 éjszaka Bolognában, 3-4*-os szállodában reggelivel
  • Program szerinti pincelátogatások, borkóstolások, biofarm látogatás
  • Castello Meleto könnyű ebéd 3 féle borral
  • Tenuta Guicciardini Strozzi borkóstoló 3 féle borral
  • Fattoria Lischetto – kóstolós könnyű ebéd
  • Közlekedés: autóbusszal, városi adókkal
  • Magyar idegenvezető (Sienában helyi idegenvezetővel)

Az ár nem tartalmazza

  • Wizzair repülőjegy irányára repülőtéri illetékkel, fix ülőhellyel, személyenként 1 db 40x30x20 cm-es kézitáskával 50.000 Ft/fő (változhat)
  • Útlemondási biztosítás: 1,5%
  • Idegenforgalmi adó:(helyszínen fizetendő) 8 Euró / fő
  • Belépők: kb. 25-30 Euró/fő

Feláras lehetőségek

  • Feladható poggyász:(változhat)
    • 7.000 Ft/db (10 kg)
    • 20.000 Ft/db (20 kg)
  • Elsőbbségi beszállás +2 db kézipoggyász a fedélzeten: 9.000 Ft/db (változhat)
  • Vacsora felár (1. és 2. napon): (3 fogásos menü 1 pohár borral) 19.800 Ft/fő

Program

1 nap: Budapest – Bologna – San Gimignano (150 km)

Elutazás Budapestről 14:10 h-kor a Wizzair járatával. Érkezés Bolognaba 15:35 h-kor, majd utazás San Gimignano felé. Útközben megállunk a Tenuta Guicciardini Strozzi birtokon. A csodálatos környezetben található, 530 hektáros birtok több mint 1000 éves múltra tekint vissza. A nemesi Strozzi család tovább őrzi a hagyományokat, melynek köszönhetően világhírű borok kerülnek ki pincészetükből. A történelmi látogatást követően borkóstoló a birtok 3 féle borából. Ezt követően utazás a szállásunkra. 2 éj San Gimignano környékén. Vacsora a szállodában.

2. nap: Volterra – Siena – San Gimignano (160 km)

Reggeli után Volterrába utazunk. Az etruszk emlékekben gazdag ókori város utcáit hatalmas kockakövekből építették.

A város központja Itália egyik legszebb középkori terének tartott Piazza del Priori, melyet a középkor építészetére jellemző sűrűn épült házsorok vesznek körül. Itt található Toszkána legrégebben épült városháza a 1208-as évekből. A közelében lévő Piazza San Giovannin magasodik a volterrai Dóm.

A városnézés után meglátogatunk egy közeli bio farmot (Fattoria Lischetto), ahol a régi hagyományokat követve készítik a Pecorino, Ricotta sajtot, az alábbi hitvallással: „Az ökológiai gazdálkodás már 1990 óta szerelemünk. Termékeink ma is a föld és a természet szeretetének eredménye, hiteles és egészséges termékek készítésével”. Betekintést kapunk a sajtkészítés tudományába, amit természetesen egy kóstolós könnyű ebéd követ, kiegészítve a farm egyéb termékeivel.

A finom ízekkel kisérve érünk Sienába, Olaszország egyik legszebb városába. A város híres műemléke a Dóm, amely a 12-13. században épült, és 1215-től miséztek itt. Belsejét a román és gótikus stílusok harmonikus keveredése jellemzi.

A látvány lenyűgöző, mely magasba törő pilléreinek is köszönhető. Siena főterének, a Piazza del Campónak legszebb épülete a Palazzo Pubblico. A teret, melyet a világ egyik legszebbjének tartanak, a 14. században a Kilencek Kormányának tiszteletére sárga és szürke kövekkel kilenc részre tagoltak. Siena történelmi központja 1995-óta az Unesco Kulturális Világörökség része. Vacsora egy hangulatos Trattoriában.

3. nap: Chianti vidéke – Bologna (200 km)

Reggeli után a „Tornyok városával” ismerkedünk. San Gimignanóban tökéletes állapotban maradtak fenn a középkori építészet emlékei, a városfal és a 15 impozáns lakótorony, mely a város jelképévé vált. Szűk sikátorai, hangulatos terei visszaröpítenek a múltba. Számos templom, kápolna található itt. Megtekintjük a Szent Agostino templomot és a Palazzo del Popolót is (városháza). A rövid szabadidő alatt megkóstolhatjuk a város különleges, sáfrányos fagylaltját is, majd a Chianti vidék felfedezésére indulunk.

Gyönyörű, dimbes-dombos vidéken keresztül utazunk Castellina in Chiantiba, a Firenze – Siena közötti háborúk utolsó erődvárosába. Megtekintjük a várat, felmegyünk a 14. században épült középkori toronyba, ahonnan csodálatos a kilátás a városra és a környező vidékre.

Ezt követően látogatunk a Gaiole in Chiantiban található, Castello di Meleto pincészethez. Érkezés után megtekintjük a kastély antik pincészetét, majd egy könnyű toszkán ebéd következik, melynek során 3 féle bort kóstolunk meg.

Ebéd után Bolognába utazunk. Este látogatás az Eartaly Worlbe. A 25 hektáros parkban a „tanyától a villáig” követhetjük nyomon az ételek készítést, és azt is, hogy honnan érkeznek a hozzávalók a különböző fogásokhoz. Az Eataly World bemutatja az ország minden régiójának gasztronómiáját. A vendégek 45 étteremben és bisztróban kóstolhatják meg a legfinomabb fogásokat, megnézhetik, hogyan készül a sajt, a tészta, az olaj, az édességek illetve, hogy hogyan dolgozzák fel a különböző halakat, húsokat. Ez az élmény egy igazi „gasztrobomba” lesz. A vacsora fakultatív.

4. nap. Bologna – Budapest

Délelőtt felfedezzük a „vörös” várost, melynek épületei sárga és terrakotta színben díszelegnek. A város sajátossága a rengeteg árkádos épület – állítólag 38 km-t is kitesznek – így esőben vagy erős napsütésben is megvédik a nézelődőket.

Bolognában alapították a világ első egyetemét 1088-ban, és ez meghatározza a város fiatalos hangulatát, pezsgő életét.

Főbb látnivalói: Piazza Maggiore, Bazilika, középkori tornyok (az egyik ferdetorony), és a középkori óváros.

A város konyhaművészete is igen tekintélyes.

Délután transzfer a repülőtérre. Elutazás Bolognából 16:05 h-kor a Wizzair járatával, érkezés Budapestre 17:30 h-kor.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Gasztronómiai kalandok Toszkánában, 4 nap/3 éjszaka 1 személyre reggelivel, kulináris programokkal, borkóstolókkal, buszos kirándulásokkal, 2 választható időpontban

Fontos

Időpontok • 2019.06.07-10 • 2019.09.20-23

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére