19 napos körutazás Panamában, Kolumbiában, Ecuadorban és Galapagoson, repülőjeggyel, félpanzióval – vár a Panama-csatorna, Bogota, El Dorado és a világ közepe

Ajánlat kód: 35064
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

1.415.400 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 35064

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezd fel a világ közepét Ecuadorban, az egykori El Doradót, s ismerkedj az egzotikus állat- és növényvilággal Galapagoson!

Időpont

  • 2020. 03. 13.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegy
  • Szállás a program szerint helyi középkategóriájú szállodák 2 ágyas, fürdőszobás / zuhanyzós WC-s szobáiban
  • Félpanzió, reggeli és ebéd vagy vacsora a 2. naptól, a hosszabbításon félpanzió (ebéd)
  • BBP utasbiztosítás

Az ár nem tartalmazza

  • Repülőtéri illeték: kb. 168.000,- Ft/fő (Az indulásig változhat!)
  • Belső repülőjegyek: 1360,- USD/fő (Indulás előtt az irodában fizetendő!)
  • Kilépési illeték Kolumbiából: kb. 40,- USD/fő (Helyszínen fizetendő!)
  • Nemzeti Park belépő: kb.100,- USD/fő (Helyszínen fizetendő!)
  • Tranzit kontroll kártya díj: kb.20,- USD/fő (Helyszínen fizetendő!)
  • Isabela–sziget kikötői illeték: kb. 10,- USD/fő (Helyszínen fizetendő!)
  • Kötelező Szervizdíj / Borravaló: 120,- USD/fő (Helyi idegenvezetők, gépkocsivezetők stb. részére!)
  • Kalkulált útlemondási biztosítás díja: 1,5%

Felár

  • Egyágyas felár: 352.000,- Ft/fő

Program

1. nap: Budapest – Panamaváros

Repülés Budapestről európai átszállással Panama székhelyére, Panamavárosba. Érkezés után transzfer a szállodába és szállás.

2. nap: Panama-csatorna - Panamaváros

Ismerkedés a világ egyik újkori csodájával, az Atlanti-óceánt és a Csendes-óceánt összekötő Panama-csatornával. Felkeressük a csatornán található 3 zsiliprendszer egyikét, a Miraflores Zsilip látogatóközpontját. A kilátószerű épületből remek rálátás nyílik az emelkedő vagy süllyedő óriás hajókra. Busszal térünk vissza Panamavárosba és bejárjuk a modern negyedet. Lélegzetelállító luxus felhőkarcolók, zöld parkok, óriási bevásárló központok, kaszinók várják a turistákat a világ minden tájáról. Ezt követően felkeressük Ó-Panama romjait, mivel Captain Morgan elpusztította az akkori várost. Délután megtekintjük a mai Panama óvárosát, sétálunk a hangulatos utcákon, majd látogatást teszünk a Frank O. Gehry által tervezett Biomúzeumban, mely az ország különböző részeinek állat és növényvilágát mutatja be egy különleges és egyedi megjelenésű épületben. Szállás Panamavárosban.

3. nap: Panama-csatorna – Cartagena

A mai napon felejthetetlen élményben lesz részünk! Félnapos hajóút keretében fedezzük fel a Panama-csatornát: Miraflores-zsilip, Miraflores-tó, Pedro Miguel-zsilip, Gillar-szoros és a Gatun tó. Busszal térünk vissza Panamavárosba. Az esti órákban transzfer a repülőtérre és elutazás, menetrend függvényében a szomszédos Cartagenába, Kolumbia híres karib-tengerparti városába. Szállás Cartagenában.

4. nap: Rosario-szigetek

Egész napos kirándulás ebéddel a Rosario-szigetekre. Transzfer a kikötőbe, ahonnan motorcsónakkal kelünk át a szigetekre, útközben Bocachica tengeri erődítményeivel – San Fernando és San Jose – találkozunk, majd Baru-szigeténél érjük el úti célunkat, mely igazi álomstrandjával várja az idelátogatókat. Fürdőzés („vízicipő” ajánlott), majd a nap végén visszatérünk Cartagenába. Este szabadidő és szállás.

5. nap: Cartagena de Indias – Bogota

Városnézés az 1533-ban alapított Cartagenában, mely máig megőrizte gyarmati építészetét és Dél-Amerika legteljesebb erődítményét. Panorámás városnézésünk során bejárjuk Bocagrande, Castillogrande és Manga negyedeit majd megtekintjük a Claver Szt. Péter-templomot és az impozáns San Felipe-erődöt. A délután folyamán transzfer a repülőtérre és elutazás Kolumbia fővárosába, Bogotába. Érkezést követően transzfer és a szálláshely elfoglalása.

6. nap: Bogota

Egész napos tartalmas és izgalmas városnézés Bogotában: La Candelaria-negyed, Bolivar-tér, a híres kortárs kolumbiai szobrász és festő, Fernando Botero körvérkés alakokat ábrázoló, „mágikus realista” stílusú, színpompás alkotásait bemutató múzeum, Elnöki Palota, a bogotai Katedrális (Kolumbia legnagyobb egyházi épülete), a Kongresszusi Épület, az értékes Arany Múzeum és végül Bolivar háza kerül megtekintésre. Napunk zárásaként irány a La Calera ahonnan megcsodáljuk Bogota esti panorámáját és megkóstoljuk a jellegzetes helyi italt, a canelazót is. Szállás Bogotában.

7. nap: Zipaquira – El Infiernito – Villa de Leyva

Észak felé vesszük az irányt és előbb megtekintjük Zipaquira koloniális főterét és az ország egyik legismertebb idegenforgalmi látványosságát, a híres Sókatedrálist. Következő állomásunk Monquira régészeti parkja, közismertebb nevén El Infiernito. Az ősi csillagvizsgáló tulajdonképpen „Dél-Amerika Stonehenge-e” és a mezőgazdasági munkák időzítését volt hivatott szolgálni. Végül a közeli Villa de Leyvába érkezünk, szállás.

8. nap: Villa de Leyva – Laguna de Guatavita (El Dorado)– Bogota

Délelőtt városnézés a gyarmati hangulatot árasztó Villa de Leyvában - a város olyan, mintha csak egy szabadtéri múzeumban járkálnánk. Megtekintjük a tágas főteret, az agyagból készült, különleges formájú Terrakotta-házat és az El Fosil Múzeumot, mely egy ősi Kronosaurus maradványai fölé épült. Visszaindulunk Bogotába, de útközben megállunk Puente de Boyacanál: a híd az érte folytatott csata után a spanyoloktól elszakadni óhajtó dél-amerikaiak függetlenségének szimbólumává vált. Ezt követően a Laguna de Guatavita krátertóhozhoz utazunk. Az Amerika felfedezését követő időkben elterjedt, hogy az itt élő csibcsa indiánok uralkodóinak avatási szertartása során értékes tárgyakat szórtak a tóba, ezáltal vált a kincsvadászok célpontjává és innen ered az „El Dorado” legendája. Estére ismét Bogotába érkezünk, szállás.

9. nap: Fusagasuga (kávéültetvény)– Quito

A mai napon az Andokba teszünk kirándulást és Fusagasuga településre utazunk, hogy megismerjük a világhírű kolumbiai kávé történetét és készítésének egész folyamatát a vetőmagtól a kész italig. Látjuk az ültetvényeket és bemutatják szüretelt termés tisztításának, hántolásának és szárításának kézi folyamatát. Következik a cséplés és végül a pörkölés, mely az egész folyamat legkritikusabb része. Természetesen nem maradhat el a kávékóstoló sem. A délután folyamán transzfer Bogota repülőtérre és elutazás Ecuador fővárosába, Quitóba. Érkezést követően transzfer és a szálláshely elfoglalása.

10. nap: Mitad del Mundo (Világ közepe) – Egyenlítő – Otavalo

Kora reggel irány a „Világ Közepe” vagyis a Mitad del Mundo. Áthaladunk az XVIII. században kijelölt Egyenlítő vonalán, majd az azóta pontos mérésekkel meghatározott Egyenlítőhöz érkezünk, az itt létesült parkban felkeressük Egyenlítő-emlékművet és az érdekes fizikai jelenségeket bemutató múzeumot. Délután felkeressük a híres Otavalói piacot, ahol jellegzetes szőttesek és egyéb kézműves termékek gazdag kínálata várja a vásárlókat. Szállás.

11. nap: Quito – Riobamba

Városnézés Ecuador fővárosában, Quitóban: a Függetlenség tere az Elnöki Palotával, Érseki Palotával és a Katedrálissal, La Compania templom (a gazdagon aranyozott templombelsőt a latin-amerikai barokk művészet egyik legszebb példájaként tartják számon), végül megtekintjük a San Francisco-kolostor értékes gyűjteményét. Délután Riobambába utazunk, ahol az éjszakát is töltjük.

12. nap: Alausi – „Ördög Orra” – Ingapirca romjai – Cuenca

Utazás Alausiba, ahol vonatra szállva Ecuador egyik legszebb, lélegzetelállító táján haladva közelítjük meg az „Ördög Orra” nevű meredek sziklát, mely fő akadályaként áll a Quitót és Guayaquilt összekötő vasútvonal útjában. Ezt követően folytatjuk utunkat Ingapirca, az ország legjobb állapotában megőrzött inka romjai felé. Bejárjuk az ásatási területet, melynek dísze a Nap-templom. Továbbutazás Cuencába és szállás.

13. nap: Cuenca – Guayaquil

Városnézés Cuencában, a gyönyörű templomokkal, terekkel, bájos piacokkal, kézműves üzletekkel és virágpiacokkal tarkított hangulatos óvárosban. A település a panamakalap készítés két központja közül az egyik, így felkeresünk egy műhelyt is. Utunkat folytatva a Csendes-óceán felé vesszük az irányt és az El Cajas Nemzeti Parkokon keresztül hajtva jutunk el Guayaquilbe. Szállás.

14. nap: Guayaquil és hazautazás vagy hosszabbítás

Guayaquil Ecuador legnagyobb városa, mely két folyó torkolatánál helyezkedik el, és az ország fő tengeri kikötője. Városnézés során megállunk az iguanáktól hemzsegő Seminario Parkban, a Kristály Palotánál, az Integráció terén és a Bellavista kilátópontról is körbetekintünk. Szállás Guayaquilben.

15. nap: Guayaquil – Santa Cruz-sziget – Isabela-sziget

Kora reggel transzfer a repülőtérre, repülés a Galapagos-szigetekre, Baltra-sziget repülőterére. Érkezést követően motorcsónakkal és csomagokkal utazunk Santa Cruz északi partjára, majd irány a sziget déli csücske. Útközben ebéd, majd motorcsónakkal továbbutazunk Isabela szigetére. Délután szabadprogram. Szállás.

16. nap: Isabela-sziget

Ma egy különleges nap vár ránk, áthajózunk Isabela-sziget nyugati oldalára. Utunk során áthaladunk a kék óceán vízében húzódó lávajáratokon, miközben tengeri teknősöket, pingvineket, rájákat figyelhetünk meg. Délután látogatást teszünk egy óriásteknős nevelő központban, ahol különféle korú és méretű teknősöket figyelhetünk meg, egyúttal megismerjük a központ munkáját. Végül sétát teszünk a Flamingó lagúna körül. Szállás Isabela-szigeten.

17. nap: Isabela-sziget – Santa Cruz-sziget

Kora reggel motorcsónakkal visszautazunk Santa Cruz szigetére, majd a Charles Darwin kutatóállomáson - amely 1959-ben lett létrehozva a galapagosi élővilág védelmére,- természetes élőhelyükön találkozhatunk óriás méretű teknősökkel és őshonos varacskos fejű leguánokkal is. Sétát teszünk a galapagosi magasföldön, ahol óriásteknősökkel is találkozhatunk. Délután a Trapiche ültetvényen bepillantást nyerhetünk a kávétermesztés és a cukornád feldolgozás folyamatába. Szállás Santa Cruz-szigeten.

18. nap: Hazautazás

Hosszú útra indulunk. Transzfer közúton és komppal Baltra repülőterére, hogy visszarepüljünk a kontinensre. Érkezést követően átszállás az Európába induló járatra, éjszaka a repülőn.

19. nap: Budapest

Európai átszállást követően érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

19 napos körutazás Panamában, Kolumbiában, Ecuadorban és Galapagoson, repülőjeggyel, félpanzióval – vár a Panama-csatorna, Bogota, El Dorado és a világ közepe

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére