17 napos körutazás 1 főre Madagaszkáron és Mauritiuson, repülővel, helyi busszal, félpanzióval, idegenvezetéssel, belépőkkel, kirándulásokkal

Ajánlat kód: 33991
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

925.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 33991

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Fedezz fel két egzotikus szigetet az Indiai-óceánon, Madagaszkárt és Mauritiust!

Indulási időpont

  • 2019. október 25.

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • Repülőjegyet Budapest – Madagaszkár és Mauritius – Budapest útvonalon átszállással
  • Közlekedést a körutazáson autóbusszal
  • 14 éjszaka szállást helyi besorolású középkategóriájú szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban
  • Félpanziót (egyszerű reggeli és vacsora) és ebéd a 9. 12. 14. 16. napon
  • Kirándulásokat a program szerint
  • Belépőjegyek árait, kivéve a fakultatív kirándulások árát
  • Magyar és helyi idegenvezetést
  • ATLASZ Prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)

Az ár nem tartalmazza

  • Repülőtéri illetéket és csomagdíjat: kb. 148.000 Ft / fő (Az indulásig változhat!)
  • Belföldi repülőjegyek árát: 600 EUR / fő
  • A fenti EUR összegek fizetési határideje: az utazás időpontját megelőző 61. nap, azaz 2019. augusztus 23.!
  • Fakultatív kirándulások árát
  • Ebédekhez, vacsorákhoz az italt
  • Madagaszkári vízumdíjat: kb. 35 EUR / fő (A repülőtéren érkezéskor fizetendő!)
  • Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját (1,5%)
  • Kötelező szervízdíjat / borravalót a helyi személyzet részére: 70 EUR / fő
  • Minimális utaslétszám hiányában, 16-19 fő esetén a 44.500 Ft-os / fő felárat
  • Az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)

Felár

  • Egyágyas felár: 229.600 Ft

Program

1. nap: Budapest – Antananarivo

Elutazás az esti órákban isztambuli átszállással Antananarivoba. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Antananarivo

Érkezés a délutáni órákban Madagaszkár fővárosába, Antananarivóba. A vízumügyintézést követően transzfer a szállodába. Vacsora, szállás.

3. nap: Tulear – Ifaty

Menetrend függvényében repülés a sziget déli részébe Tulearba. Továbbutazás busszal az Indiai-óceán partján fekvő festői kis halászfaluba, Ifatyba, ahol hagyjuk, hogy átjárjon minket a nyugalom és a madagaszkári „mora-mora”, - jelentése lassan-lassan,- életstílus. Pihenés, szabadprogram tengerparti szállodánkban. Vacsora, szállás.

4. nap: Ifaty

Délelőtt kirándulás a szigorúan védett Ifaty tüskés erdőbe, ahol megfigyelhetjük a szárazsághoz alkalmazkodott növényzetet és lakóit: majomkenyérfákat, melyek, rendkívül vastag törzsükkel a növényvilág leglátványosabb természeti jelenségei közé tartoznak. A majomkenyérfa,- melyet a helyiek baobabnak hívnak,- a 4-5000 éves kort is megélheti. Továbbá, ha szerencsénk van makikat, kaméleonokat, különféle madarakat láthatunk valamint a helyeik által használt gyógyhatású növényekkel is megismerkedhetünk. Délután pihenés, szabadprogram vagy választhatunk a helyi szervezésű, különböző fakultatív programokból (jelentkezés és fizetés a helyszínen), pl: üvegfenekű hajókirándulás a korallzátonyhoz, pirogue (tradicionális halászcsónak) kirándulás a korallzátonyhoz stb. Vacsora, szállás.

5. nap: Tulear – Ranohira

Utazás a „Nap városába” Tulearba. Látogatás a Kagylópiacon, ahol kagylóból készült és más, a régióra jellemző dísztárgyak választékával találkozunk. Rövid pihenőt teszünk a Baktérítőnél, majd átutazunk Ilakakán a Zafírvároson. Az igazi dél területén járunk, a mahafaly és antanosy törzsek területén. Útközben megcsodálhatjuk a hatalmas és gazdagon díszített síremlékeket, ugyanis a törzsek szebb házakat építenek halottaiknak, mint saját maguknak. A napsütötte szavannák után már Isalo sziklás tájait látjuk. A naplementét az „Isalo ablaka” hatalmas sziklaképződményéről nézzük meg, ahonnan láthatjuk, hogyan változik át a sziklás táj színei az esti fényben. Vacsora Ranohira környékén.

6. nap: Ranohira – Isalo Nemzeti Park

Egész napos túrára indulunk a sziget legnépszerűbb nemzeti parkjában, az Isalo Nemzeti Parkban. A tájat hatalmas homokkő sziklák és kanyonok uralják. A sziklák tetején vezető szűk ösvények, hegyi források, az egyedülálló növényzet (tollas levelű pálmák, elefántlábúak, panduszok stb.) és állatvilág teszik felejthetetlenné tartózkodásunkat. Nem marad el a lemúrokkal való találkozás sem, catta makikat, barna makikat és sifaka fajokat láthatunk itt. Megmártózhatunk a sziklák között megbúvó természetes tóban, illetve egy szűken kanyargó kanyonba is leereszkedünk, amely mélyén hidegvizű patak folyik. A túra útvonalát, nehézségét a helyszínen a résztvevők fizikai erőnlététől függően szervezzük meg! Vacsora Ranohira környékén.

7. nap: Ranohira – Ambalavao

Reggeli után elhagyjuk Isalo sziklás tájait. Az út folyamán a tájkép hatalmas változatossága tárul elénk: Isalo homokkő sziklái, füves-fás szavannák, amelyek átadják helyüket a szürke sziklák tövében megbúvó kicsiny, rejtélyes falvak zárt közösségeinek, majd lassan feltűnnek az első rizsföldek és szorgalmas rizstermesztő lakosaik. Útközben belelátunk a kis falvak életébe, betekintve ezzel a különböző madagaszkári törzsek jellemzőibe. Megállunk az Anja magánparkban, ahol két órás sétatúrára indulunk: vidám gyűrűsfarkú maki csapatokkal találkozhatunk valamint a régió endemikus és gyógynövényeivel is megismerkedhetünk. Továbbutazunk Ambalavao városába, ahol meglátogatunk egy papírgyártó műhelyt. Itt állítják elő az Avoho fa kérgéből híres antemoro papírt. Vacsora, szállás Ambalavaóban.

8. nap: Fianarantsoa – Ranomafana

Fianarantsoa, Madagaszkár második legnagyobb városa. Városnézés, majd felkeressük Pierrot Men, a leghíresebb madagaszkári fotográfus fotóműhelyét. A nemzetközi hírű művész nemcsak a szigeten fotóz, de az ország lakosai és természeti szépségei kimeríthetetlen témát és ihletet adnak neki. Továbbutazunk és estére megérkezünk Ranomafana faluba, mely a szigetország második leglátogatottabb nemzeti parkjáról híres. A falu nevének jelentése “meleg víz”, a körülbelül 30 fokos gyógyvízzel rendelkező helyi termálfürdőre utalva. Vacsora, szállás Ranomafanában.

9. nap: Ranomafana – Antsirabe

A Ranomafana Nemzeti Park, az UNESCO Világörökség része és számos őshonos, endemikus állat, - itt él a híres bambusz lemúr, vörös maki és a törpe egérmaki is - és növényfajt rejt magában. Továbbutazunk Közép-Madagaszkár tájain, meglátogatjuk Ambositra városát, amely a fafaragás központja és a zafimaniri törzs legfontosabb városa. A törzs fafaragó művészete az UNESCO Kulturális Világörökség listáján szerepel. Megnézünk egy igazi fafaragó műhelyt is, ahol betekinthetünk a mesterek aprólékos, időigényes munkájának kulisszatitkaiba. Ezt követően helyi specialitásokat kóstolunk és ebéd közben a régióra jellemző tánc és zenei folklór előadást élvezhetjük. Irány az 1500 méter magasan fekvő Antsirabébe, mely az ország harmadik legnagyobb városa. Vacsora, szállás Antsirabében.

10. nap: Antsirabe – Antananarivo

Reggelink után az Antsirabétől félórára található Betafo faluba indulunk, ahol az ország talán legszebb rizsteraszai találhatók. Mindenfelé láthatjuk a helyieket kézi munkával, esetleg zebuk (púposhátú szarvasmarha) segítségével művelni szorgalmasan földjeiket, hogy előállítsák a lakosság nemzeti eledelét, a rizst. Magunkba szívhatjuk az érintetlen környezetet, az egyszerűségükben megejtő kis falvakat, ami nagyon távol áll a mi világunktól. Egy órás sétát teszünk a faluban és a rizsföldek mellett. Visszaindulunk Antsirabébe, rövid városnézés: francia koloniális stílusban épült házak,katedrális, Benyovszky Móric grófról elnevezett utca. Látogatás egy ékszerkészítő atelier-ben, ahol a szigeten fellelhető féldrágaköveket és drágaköveket (zafír, rubin) dolgozzák fel, valamint egy miniatűr riksa készítő műhelybe és egy hímzőműhelybe. Irány a főváros, útközben megállunk Ambatolampy faluban, hogy megismerkedjünk egy autentikus, tradicionális öntödével és műhellyel, ahol alumíniumedényeket öntenek és zebuszarvból készült különböző használati tárgyakat készítenek. Estefelé érkezünk meg Antananarivóba, ahol, ha időnk engedi ellátogathatunk szuveníreket vásárolni a hatalmas kézműves, tradicionális piacra. Vacsora, szállás Antananarivóban.

11. nap: Antananarivo – Mauritius

Városnézés a dimbes-dombos fővárosban: megtekintjük a kulturális látnivalókat és felfedezzük a város színes, mindig nyüzsgő piacait. Magyar vonatkozása is lesz programunknak, megnézzük a Benyovszky utcát is! Meglátogatjuk a várostól nem messze fekvő, XVII. században épült és 2001 óta az UNESCO Világörökség részét képező Ambohimanga Királyi Palotát, mely a madagaszkári királyok egykori székhelye. A palotából gyönyörű kilátás nyílik a fővárosra is. Búcsú Madagaszkártól, menetrend függvényében repülés Mauritius szigetére. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora, szállás.

12. nap: Nyugati szigettúra Mauritiuson

Egész napos szigettúra ebéddel. A Trou Aux Cerfs egy 85 méter mély és 200 méter széles természetes vulkanikus krátér, amely több millió évvel ezelőtt keletkezett. Utunk a Black River Gorges Nemzeti Parkon halad át, ahol számos veszélyeztetett állat és növényfaj látható. Az 550 m tengerszint feletti magasságban található Grand Bassin tavat és az ott található hindu templomot a helyi hívek szentként tisztelik. A tó egy már kialudt vulkán kráterében alakult ki. A hívők úgy tartják, a tó vize a szent indiai Gangesz folyóval áll kapcsolatban. Látogatás a La Rhumerie de Chamarel üzemben, ahol máig helyben termelik a cukornádat, melyből többféle rum készül. A program végén kóstolási lehetőség. Mauritius egyik leglátványosabb vízesése a Chamare-vízesés, mely 90 méter magasságból zúdul le, miközben varázslatos erdők és hegyek ölelik körbe. Közelében található a színes természeti jelenség, a Hétszínű Föld. Egy kis területen a homokdűnék különböző színekben pompáznak, melyek az eső ellenére sem erodálódnak. Vacsora és szállás.

13. nap: Mauritius

Pihenés, szabadprogram az óceánparton vagy fakultatív programlehetőségek a helyszínen. Vacsora és szállás.

14. nap: Északi szigettúra Mauritiuson

Egész napos szigettúra ebéddel. Irány a Pamplemousses Garden, a világ egyik leghíresebb botanikus kertje, ahol 100 esztendős ősfák, pompás óriásliliomok valamint minden negyedik évben virágzó királypálmák láthatók. Port Louis a szigetország kereskedelmi és adminisztrációs központja: Fort Adelaide erőd, központi piac, Blue Penny bélyegmúzeum, Caudan Waterfront vásárlási lehetőséggel. A Pieter Both hegységen keresztül utazva érkezünk meg a cukor múzeumba, ahol láthatjuk az egész sziget történetét, illetve az itt készített cukor és a rum fajtákat is. Vacsora, szállás.

15. nap: Mauritius

Pihenés, szabadprogram az óceánparton vagy fakultatív programlehetőségek a helyszínen. Vacsora és szállás.

16. nap: Déli szigettúra Mauritiuson – hazautazás

Egész napos szigettúra ebéddel. Napunkat a Bois Cherry teaültetvényen kezdjük, ahol a teagyártás történelmével ismerkedünk meg. Továbbutazás a La Vanille krokodil- és óriásteknős parkba, mely esőerdőkkel borított völgyben helyezkedik el. A park felfedezése során buja növényzettel, krokodilokkal, óriásteknősökkel, helyi emlősökkel és hüllőkkel, valamint a világon egyedülálló lepkegyűjteménnyel találkozhatunk. Irány a XIX. századi Saint Aubin ház, ahol a vanília, orchidea, flamingóvirág ültetvények mellett a rum lepárló üzemet is megtekintjük és megízlelhetjük a helyben készült rumot. Mielőtt búcsút veszünk a szigettől megállunk a híres Gris Gris tengerpartján, ahol a fekete sziklákat dühös hullámok varázsolják fehérré. Transzfer a repülőtérre, hazarepülés az esti órákban. Éjszaka a repülőn.

17. nap: Budapest

Isztambuli átszállást követően érkezés Budapestre a reggeli órákban, menetrend függvényében.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

17 napos körutazás 1 főre Madagaszkáron és Mauritiuson, repülővel, helyi busszal, félpanzióval, idegenvezetéssel, belépőkkel, kirándulásokkal

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére