161.000 Ft helyett 130.000 Ft: Vár Baku, a Kaszpi-tenger ablaka és Azerbajdzsán legszebb tájai, 5 nap/3 éjszaka 1 főre reggelivel, programokkal, idegenvezetéssel

Ajánlat kód: 31764
Netida Travel Utazasi Iroda
1 5
4.8 Kiváló
A vásárlók értékelése alapján!
Akár már:

130.000 Ft

Ajánlatkérés
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép. (Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010
netida.hu/
Ajánlat kód: 31764

Vélemények

N. Hedvig

Szuper, hogy az utalványokat sokáig fel lehet használni, így van mozgásterünk az utazással, repülőjeggyel.

N. Botond.

Mi az ausztriai hegyekben voltunk, szuper volt a szállás!

F. Dénes

Mi Prágában voltunk és nagyon elégedettek voltunk a kiválasztott szállással. Amit a hotelen megspóroltunk, abból finomakat ettünk!

Az ajánlat leírása

Egy különleges világ tárul eléd Azerbajdzsánban, mint Baku fallal körülkerített része a Shirvanshah's térrel és a „Maiden” toronnyal, amely az UNESCO Világörökség része!

Időpont

  • 2019.09.26. - 2019.09.30. 

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • 3 éjszaka szállást
  • A reggelis ellátást
  • Programokat a leírás szerint
  • A helyszíni közlekedést
  • A magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

  • Wizz Air repülőjegyet illetékkel, amely tartalmazza személyenként 1 db max. 10 kg max. 55 x 40 x 23 cm kézipoggyász díját kb. 55.000 Ft/fő (változhat)
  • Vízum- és ügyintézési díjat14.000 Ft/fő
  • Stornó biztosítást 1,5%
  • Belépőjegyeket kb. 20 EUR-nak megfelelő azeri manat, a helyszínen fizetendő
  • Elvárt borravaló15 USD/fő, (helyszínen fizetendő)

Egyéb költségek és felárak

  • Fakultatív félpanzió19.000 Ft
  • Egyágyas felár 25.000 Ft
  • Max. 20 kg bőrönd feladási díj
  • BBP biztosítás

Program

1. nap: Budapest - Baku

Találkozás Liszt Ferenc repülőtéren az esti órákban. Utazás közvetlen járattal 23:55-kor.

2. nap: Zoroaszter földjén

05:40-kor érkezés Bakuba. Transzfer a hotelbe. Szállás elfoglalása, pihenés a hotelben. Dél körül utazás a Kaszpi-tengerbe nyúló, napsütötte Absheron-félszigetre. A gazdagságot hozó olajmezők fotózása. Látogatás az Atesgah szentélynél, a tűzimádók templománál. Ismerkedés a Zoroaszter vallás (tűz- és víz imádat) alapjaival és a szentély ősi történetével. A Janar dag (jelentése: égő hegy) fényképezése, ismertetővel az ókori perzsa idők óta lángoló domboldal működéséről. Látogatás az Absheron-félsziget egyik ókori falujánál, Mardakan-nál, mely egyike a legrégebbi településeknek. Az itteni civilizáció története a bronz korra nyúlik vissza, erről tanúskodnak az itt talált sziklarajzok is. Az ókori mard (azerbajdzsáni kifejezés: bátrak, hősök) törzs után kapta a nevét. A település legjelentősebb látványossága a Mardakan erőd, mely egyik legjelentősebb tagja az Absheron-félsziget egykori védelmét ellátó őrtorony láncrendszernek. A klasszikus henger alakú és a négyszögletű tornya a 13-14. században épültek.. Szállás Bakuban.

3. nap: Gobusztán rejtélyes rajzai, Baku a Kaszpi-tenger ablaka

Reggeli után indulás a tengerpart mentén dél felé. Az olajkutak és tengeri fúrótornyok fényképezése. Ismerkedés az olajkitermelés XIX-XX. századi történetével, az olajkincs mai gazdasági szerepével. Látogatás az UNESCO Világörökségi védelem alatt álló Gobusztánban, az „ősember múzeum”, majd az üledékes plató perem és a csodálatosan ép, ősi sziklarajzok megtekintése. Kirándulás taxival a különleges iszapvulkánokhoz, a vulkáni- és utóvulkáni jelenségek ismertetése, majd az egyedülálló iszapvulkánok megmászása, sárlávák és iszapkürtők fotózása. Kora délután látogatás a Tagijev Múzeumban, ismerkedés az ország leggazdagabb olajmilliárdosának és néhai városának életével és múltjával. Pihenő a csodaszépen felújított Nagymecsetben. Az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított iszlám Óváros, az Icseri Seher bejárása. Séta és fényképezés az ősrégi Leánytoronynál, majd a karavánszerájoknál. Látogatás a középkori azerbajdzsáni dinasztia, a Sirvánsahok palotájában, majd a Mártírok dombján, a város gyönyörű panorámájának fényképezésével. Séta a Kaszpi-tenger partján kiépített csodaszép Bulváron, a világ talán legnagyobb és egyik legszebb tengerparti sétányán. Szállás Bakuban

4. nap: Azerbajdzsán tetején a Központi-Kaukázusban

Reggeli után indulás a Kaukázus északi oldalára. Útközben rövid fényképszünet a Besbarmag-hegy ősi zarándokhelyénél. Ismertető a magyar Kaukázus kutatókról: Besse János, Emánuell György, Déchy Mór, Zichy Jenő és Bálint Gábor munkásságának bemutatása. Déchy Mór életének és kaukázusi expedíciói igaz meséinek meghallgatása. Továbbhaladás északra, Gubába, a híres hegyi szőnyegek városába. Átszállás kisbuszokra, majd felkapaszkodás Hinaligba, Azerbajdzsán legmagasabban fekvő falujába, 2.500 m fölé. A világtól elzárt, „világ feletti” hegyi faluból, csodálatos kilátás nyílik a Központi-Kaukázus 3-4.000 m közötti ormaira. Jó idő esetén az „égbeszökő vidék” fényképezése. Rövid szabadidő a főgerinc csúcsai alatt, a Kaukázus tetején. Visszaút során látogatás egy gubai szőnyegcsomózóban, bemutatóval és vásárlási lehetőséggel. Késő esti visszaérkezés Bakuba. Szállás Bakuban.

5. nap: Baku - Budapest

Kora hajnali transzfer a repülőtérre. Hazarepülés 06:15-kor, érkezés Budapestre 8:20-kor.

Jó utat kívánunk!

Netida Travel Utazasi Iroda bemutatkozó

A Netida Utazási Iroda elvisz Téged szinte bárhová álmaid nyaralására,legyen szó tengerpartról, csodás természeti tájakról vagy izgalmas városnézésről. A külföldi utak mellett belföldi ajánlatokkal is
találkozhatsz náluk, hiszen az iroda igyekszik bemutatni közönségének Magyarország látnivalóit is, amelyekből több van, mint gondolnád! Különösen kedvező árakon juthatsz el célpontjaidra, ahol kényelmes,barátságos és exkluzív szállodákban pihenhetsz. Böngéssz a Netida utazásai között, s tervezd meg velük álmaid vakációját! Ügyfélszolgálatuk is készséggel áll rendelkezésedre, ha bármi kérdésed lenne valamelyik utazással vagy szállással kapcsolatban.
NetidaTravel - 1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
Netida Travel Utazasi Iroda
1148 Budapest, Fogarasi út 5. 27. ép.
(Nincs személyes ügyfélfogadás)
utazas@netida.hu
+ 36 1 490-0010

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

Vár Baku, a Kaszpi-tenger ablaka és Azerbajdzsán legszebb tájai, 5 nap/3 éjszaka 1 főre reggelivel, programokkal, idegenvezetéssel, május elején

Fontos

Az utazásról a fontos tudnivalókat és a részvételi díj tartalmát a szöveg leírásában találod. Az ajánlat érvényessége a szabad helyektől függ • Egyéni igény kapcsán kérj árajánlatot az utazási irodától, a végleges kalkuláció ennek alapján módosulhat. • Vásárlás után 2 munkanapon belül érvényesítsd a megvásárolt utazási szándékod emailben az utazas@netida.hu címen, ajándékutalvány esetében is.

Figyelem! Az árak az Euró árfolyama és az aktuális gazdasági helyzet miatt változhatnak. Ezért kérjük, vásárlás előtt kérjen ajánlatot az utazas@netida.hu email címen vagy az ajánlatkérés funkció segítségével! Kollégáink rövid időn belül pontos kalkulációt küldenek Önnek!

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére