16 napos kalandos körutazás a Fülöp-szigeteken izgalmas programokkal és magyar nyelvű túravezetéssel

Vándorboy
? Még nincs értékelve
Vásárolj és értékeld Te elsőként!
Akár már:

25.000 Ft

Ajánlatkérés
Vándorboy
vandorboy@gmail.com
06 70 284 6080
vandorboy.com/

Az ajánlat leírása

Felejthetetlen kalandok a paradicsomban, utazz el a télből a nyárba a Fülöp-szigetekre!

Időpont

  • 2019. december 20. - Az Alkuponnak fizetendő 25.000 Ft, a fennmaradó 340.000 Ft-ot a szolgáltatóval kell rendezned!

Az ár tartalmazza 1 személyre

  • A reptéri transzferek
  • A szállásokról transzferek a programokhoz
  • Szállások jórészt 2, de néha 3 szobás elhelyezéssel, fürdőszobával
  • Szállásokon legtöbbször lesz reggeli, de nem mindenhol
  • 1 komp Bohol szigetére
  • Az összes mozgás, saját busszal, tömegközlekedve, taxik, jeepnee-k,
  • 2x1 napos hajótúrák El Nído-n,
  • Sabang-ban a Föld alatti folyóhoz hajók, csónakok,
  • Csokoládé hegyek, Kobold Makik, folyam 1 napos túra
  • Bohol szigetén a folyami hajós túra ebéddel
  • Bohol szigetén 1 napos tengeri hajótúra
  • Bohol szigetén 1 napos vízesések túra
  • Magyar túravezetés

Az ár nem tartalmazza

  • Nemzetközi repjegy 280.000-350.000 Ft
  • Belső repjegyek 3x. kb. 60.000 Ft plusz a csomag
  • Belépők kb. 100 USD körül lesznek. Ha extra fakultatív programot is akarsz (zipline, mangrove túra, sziklamászás, stb, akkor még 100 USD)
  • Étkezésre kb. napi 10-13 USD

Program

1. nap: Indulás Magyarországról

Menetrendszerinti járattal, átszállással repülünk a Magellán által felfedezett, s nevében a spanyol uralom idejét rögzítő Fülöp-szigetekre. 

2. nap: Manila, Puerto Princesa

Ma reggel érkezünk Manilába. Innen egy másik repülővel indulunk tovább Palawan szigetére, Puerto Princesába. Becsekkolunk hotelünkbe, és kipihenjük a hosszú repülés fáradalmait, jókat eszünk.

3. nap: Palawan, Puerto Princesa, Sabang

Reggeli után 90 perces buszozásra indulunk Sabang felé, Palawan sziget egyik különleges tengerpartjához ahol pár napot paradicsomi nyugalomban tudunk tölteni.  Elfoglaljuk a szállásunkat, fürdünk a homokos tengerparton és élvezzük a trópusok meleg klímáját.

4. nap: Sabang, földalatti folyó, dzsungeltúra

Reggelink után kimegyünk a kikötőbe, felvesszük engedélyeinket, addig lehet vízhatlan zsákokat venni, ami jól jöhet még utunk során.  Itt kezdjük meg, rövid hajókirándulásunkat, a világörökség részének választott Puerto Princesa Föld Alatti Folyó Nemzeti Parkban. Fülöp szigetek egyik különleges látnivalója ez a világ új hét csodája egyikének tartotta világ leghosszabb hajózható földalatti vízfolyása. 

40 perces hajózás után fogunk kikötni, majd a regisztrációt követően már egy újabb, ezúttal alig 5-6 személyes csónak segítségével haladunk be a hatalmas mészkőbarlangba. Vezetőnk evezve, kristálytiszta lagúnákon és bámulatra méltó cseppköveket rejtő barlangok mélyén kalauzol minket.

A felszín alatti 500 méterre mehetünk be, ám a látvány így is egyedülálló lesz. A barlangrendszerben a víz szédületes formákat hozott létre, zseblámpáink fényében pedig hatalmas termek és érdekes sziklaformák kelnek életre a bent töltött nagyjából 1 óra alatt.

Utána, aki akar, visszahajózik, a többiekkel pedig belevágunk egy 2-3 órás könnyű dzsungeltúrába, elindulunk a Majom-ösvényen. Kis szerencsével belefutunk Varánuszokba és a palawani szarvascsőrű madárba is. A park mintegy 800 növényfajnak, 165 fajta madárnak, 30 féle emlősnek, 19 fajta hüllőnek és 9 különböző denevérfajnak ad otthont. Alvás ismét Sabangban.

5. nap: Sabang mangrove túra, zipline, fürdőzés

Akik még egy kis aktivitásra vágynak, fakultatív program keretében felkereshetik a közelben lévő Ulang-sziklákat, melyről csodás panoráma nyílik a Sabangot körülvevő öbölre, vagy zipline-on a dzsungel felett suhanhatnak. Csónakázhatunk a mangrove fák között, vagy csak élvezzük a napsütést és a homokos tengerpartot. Alvás ismét Sabangban.

6. nap: Sabang, El Nido, tengerpartok

Kora reggel bérelt kisbusszal (vagy ha indul, akkor hajóval) indulunk tovább a nagyjából 5-6 órára északra fekvő tengerparti El Nido városa felé. Napunk második része aztán a pihenésé, motoros taxikkal elmegyünk a közeli Los Cobanos partszakaszra, vagy messzebb a Nacpan Beach-fele, hogy megmártózunk a hosszú utazás után, naplementéhez pedig akár egy kis Fülöp-szigeteki rumot is elkortyolhatunk. Alvás El Nido-ban.

7. nap: El Nido – All incluziv hajótúra, sznorkeling

Mai nap választhatunk a hajókirándulások között. A Shimizu beach, Paradise beach, Bukal beach, Hidden beach, vagy a blue lagoon fele. Paradicsomi képek, háborítatlan korallzátonyok, pipabúvárkodás a színpompás tengeri élővilág között a türkizkék, kristálytiszta tengerben. Ismét lesz piknikünk az egyik tengerparti megállónál. Délután pedig felfedezzük a kis tengerparti városka kis utcáit, s a szuvenír boltok kínálatában veszünk el. Este beülünk közösen vacsorázni egy tengerparti étterembe, előttünk a tenger hullámzik, nyári szellő simogat, és ázsiai konyha illata cirógat. Alvás El Nido-ban.

8. nap: El Nido, all inclusive 2. hajókirándulás, sznorkel

A következő napon ismét felejthetetlen élményben lesz részünk, ismét egy hajókiránduláson veszünk részt. Kis hajónkkal indulunk el,  a hajó két oldalán stabilizáló rudak segítenek a  hullámok leküzdésében. Ennek köszönhetően minimális a tengeribetegség esélye. A túra all incluzív, lesz ivóvíz, ebéd. A sznorkel felszereléssel kihajózunk ismét a Bacuit vagy bármelyik közeli szigetvilág felfedezésére.  Délkelet-Ázsia talán legszebb, de mindenképp egyik leglátványosabb szigetcsoportja vár minket.

A kristálytiszta vízben magasodnak a méregzöld trópusi növényzettel borított karsztkúpok, mészkősziklák, szigetek, melyek felderítésre váró lagúnákat, strandokat rejtenek. Körülöttük a víz alatt pedig korallok és a köztük élő halak színes és nyüzsgő világa vár minket Az egyik lagúnához hajónk be se tud menni, térdig érő vízben gázolva jutunk el a függőleges sziklákkal bekerített rejtett vízi világhoz. Másik helyen (árapály függvényében) víz alá bukva kell átbújni egy hatalmas sziklafal mögé, hogy élvezhessük a világtól elzárt homokos partot. Ebédünket egy sziklafal árnyékában fogyasztjuk el, majd lazítunk a parton. Természetesen szigetről szigetre hajózva szakítunk elegendő időt, hogy búvármaszkban és légzőcsővel felszerelkezve gyönyörködhessünk a tarka, színpompás trópusi korallokban, halakban. Alvás El Nido-ban.

9. nap: El Nido szabadnap

Mai nap a pihenésé, szabad program lesz. Van a főszigeten délen a Las Cabanas és északon a Nacpal beach ahová elmehetünk jeepni-vel vagy motoros tuktukkal. és a helyi bárokban pálmafák árnyékában dorbézolunk. Taraw via ferrata / canopy útvonalon is lehet mászni, kirándulni, aki kipróbálná magát a sziklákon. Amennyiben pedig inkább részt vennél egy nagyobb hajótúrában a Miniloc szigetére is oda is elvitorlázhatunk fakultatív programként.

10. nap: El Nido – Cebu

Ma utazós nap lesz. Ha lesz aznap gép El Nidó-bol repülünk, ha nem, akkor visszajutunk Puerta Princessa-ba, majd onnan átrepülünk Cebu szigetére. Cebu sziget a Visayas szigetcsoport része, az ország közepe táján helyezkedik el. A szép strandokkal rendelkezik, Malapascua, Bantayan, Camotes, Moalboal, valamint a Kalanggaman szigetecske, illetve lehet cápákkal is úszni Oslob-an, illetve a Tumalog és a Kawasan vízesések is ismertek. Sok izgalmas piaca van, tehát jó kiindulópont a felfedezésekhez.

11. nap: Cebu, Bohol, Csokoládé-hegyek, kobold makik, folyami hajókázás ebéddel

Cebu kikötőjéből átkompolunk (kb 1.5h) Bohol szigetére, ahol vár minket a kisbuszunk, hogy a mai körutunkat megcsináljuk vele.

A mai nap fénypontja a rejtélyes Csokoládé-hegyek felfedezése. A sok száz, szabályos kúp vagy félgömb alakú dombocska eredetét a mai napig homály fedi. A különleges természeti jelenség bejárása után egy újabb érdekesség vár ránk: találkozás a Fülöp-szigeteki koboldmakival egy természeti parkban.

Az egyik legkisebb főemlős magassága mindössze 10-15 cm, testtömege pedig 80-160 g. A koboldmaki legfeltűnőbb ismertetőjelei a hatalmas szemei, melyek akár 16 mm szélesek is lehetnek. Ezek az aránytalanul óriási szemek ráadásul rögzítettek üregükben, a kobold maki azokat mozgatni nem tudja, fejét viszont 180 fokban is képes elfordítani. A trópusi őserdők sűrű növényzetében és a bambuszhajtásokon élő kisállattal való megismerkedés után motorcsónakokba szállunk és behajózunk a Loboc-folyón. A fedélzeten ebédelünk és gyönyörködünk a tájban.

Délután pedig egy folyami hajókázáson veszünk részt, ahol kulturális show van a megállópontoknál, illetve teljes ellátás a hajón, ahol helyi specialitásokat és tengeri herkentyűket ehetünk. Ha marad időnk, egy pillangó és egy kígyó farmra is elnézhetünk.

A nap végén Tagbilaran fele vesszük az irányt, átérünk a Panglao szigetre, ahol a hosszú nap után végre élvezzük trópusi szigetünk tengerpartját és hotelünk kényelmét. Szállás: Panglao sziget.

12. nap: Bohol, vízesésekhez túrázás

Ma pedig tehetünk kisebb túrákat Bohol szigetén.  Ingkumhan és a Pahangog vízesés amit választhatunk. Bérelt busszal tudunk menni egy faluig, amin keresztül sétálunk, majd leereszkedünk a vízesésekhez. Kellemes, de fárasztó napunk lesz, s a jutalom a megmerítkezés a friss édes vízben.   Egy másik vízesés is érdekes, mert ismét ismerkedhetünk a helyi élettel, emberekkel, s a túra végén megint egy vízesés vár ránk. Lehet éjszakai túrát is választani, ahol a szentjánosbogarak tömege világít a tenger közelében. Szállás: Panglao sziget.

13. nap: Bohol, tengerpart, pihenés – Manila

Napozás, pihenés, tengerpart. A mai nap lehet pihenni és a tengerparton tölteni a napot, De lehet elmenni a vízesésekhez, s ott kirándulgatni a mai nap. Délután pedig kimegyünk Tagbilaran repterére, majd irány Manila. Érkezés után transfer a fővárosba, elfoglaljuk szállásunkat, vacsorázunk. Alvás Manilában.

14. nap: Manila városnézés

Ma városnézésre indulunk. Intramuros az óvárosi rész az erőddel, régi templomokkal, sétálható távolságokkal. Ez Manila történelmi magja, a város legrégebbi negyede. A XVI. század második felében a spanyol hódítók által emelt falak között eredetileg a gyarmatosító Spanyolország itteni képviselői éltek. Az épületeken mindenhol a régi spanyol korszak befolyását láthatjuk.

Megnézzük a Santiago erődöt, a Manila katedrálist, majd egy XIX. századi spanyol koloniális házat, ahol bepillantást nyerhetünk a korabeli spanyol építészetbe. Miután eleget kóboroltunk a kis utcákon, lesétálunk a tengerpart mellet futó Roxas sétányra, hogy megtekinthessük a Manila-öböl felett lenyugvó napot.

Elsétálunk Manila legnagyobb parkjába, a Rizal parkba, ahol hatalmas területen, füves nyitott területek, fás, bokros részek, és a Fülöp-szigetek szinte összes híres történelmi személyiségének szobrai várják a manilaiakat.

Minden nap több száz filippínó jön ki a parkba, sportolni, zenélni, piknikezni, vagy csak kipihenni a nagyvárosi nyüzsgést, a kaotikus forgalmat, dugókat. Este alvás Manilában hostelben.

15. nap: Manila

 Mára jó szívvel tudom ajánlani az óceán parkot, ahol nemcsak fóka és delfin show látható, de lehet rájákat simogatni, no meg az akváriumban elképesztő szín és formavilágú élőlényekkel ismerkedhetünk meg, s ezek közül a színes medúzák voltak a kedvenceim. 5-6 órát könnyen eltölt itt az ember. Este pedig befizethetünk egy napnyugtás hajótúrára, s vacsora közben tudjuk nézni a tengerről a színes metropoliszt.

Aki valami nagyobb túrára vágyik, azok fakultatívan elmehetnek egy egynapos kirándulásra Manila vonzáskörzetében vízesésekhez vagy tengerparthoz.

16. nap: Manila – Budapest

Mai nap repülőnk indulásának függvényében még sétálunk a városban, majd transzfer a reptérre és hosszú repülés haza.

Jó utat kívánunk!

vandorboy@gmail.com
06 70 284 6080

Ehhez az akcióhoz nem érkezett hozzászólás.

Dióhéjban

16 napos kalandos körutazás a Fülöp-szigeteken izgalmas programokkal és magyar nyelvű túravezetéssel

Fontos

Bár a kupon előleges, de ha szeretnéd ajándékba adni, hogy az ajándékozottnak már ne kelljen fizetnie a szolgáltatónál, akkor vásárlás előtt írj nekünk egy emailt! Mi kiállítunk egy utalványt az ajándékozott nevére, amit kinyomtatva vagy elektronikusan is át tudsz adni. Ilyen esetben a kupon teljes árát nekünk fizeted, így a megajándékozottnak már semmi tennivalója nem lesz!

Beváltható: 2019.12.15.-ig

Ügyfélszolgálat

segitseg@alkupon.hu
+36 1 490-0010
+36 20 283 9008
  Elérhető
Hétfő - Péntek: 09:30-15:00
Oldal tetejére